G4Media.ro

Firea: În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate / Municipiul Bucureşti…

Firea: În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate / Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti anunță, într-un comunicat, că a fost informată vineri de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că în acest moment conturile Primariei sunt blocate, iar municipalitatea trebuie să-i returneze lui Costanda 115 milioane de euro.

„Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 7 august, prin adresa nr. 45.847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin primar general, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria”, informează PMB, prin intermediul unui comunicat, citat de Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că PMB trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim. Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei”, a precizat Gabriela Firea.

Ea a menţionat că va supune din nou aprobării Consiliului General al Capitalei, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă.

„Deşi am luat toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare şi am făcut deja plăţi eşalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situaţia în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului Bucureşti. Pentru a ieşi din această situaţie de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă”, a arătat Gabriela Firea.

Potrivit PMB, pentru a putea respecta sentinţa definitivă şi irevocabilă în procesul cu Costică Constanda, primarul general a supus spre aprobare, în patru şedinţe succesive ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un proiect de hotărâre prin să se reducă suma totală datorată cu aproximativ 40%.

„Proiectul de hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor generali. Din bugetul Municipiului Bucureşti sunt suportate cheltuieli de importanţă strategică privind alimentarea cu energie termică, transportul în comun, iluminat public, funcţionarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalităţii, proiectele de investiţii în infrastructură”, a subliniat sursa citată.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. Perfect. Daca raman blocate pana scapam de clanul Pandele-Firea, cu atat mai bine.

  • Sa-i dea sarma 🙂

  • Primăria nu-i datorează nimic lui Pristanda.
   Un grup infracțional organizat a pus la cale o escrocherie. Grupul infracțional organizat este compus din primari, angajați din primărie, notari și judecători. Actul de proprietate al lui Pristanda trebuie anulat, iar grupul infracțional trebuie sa înfunde pușcăria.

  • Voluntari Pandele Bank SA are acesti bani ! Intrebarea este cine va executa silit aceasta “Banca” ?

 2. Oricum fura Firea banii aia.

 3. Domnilor de la G4media!
  1. Primaria este a Mun. Bucuresti nu este a Capitalei!
  Capitala NU ARE PRIMARIE ci capitala este un STATUT…. (doar orasele/satele au primarii)
  2. Bucurestiul are 7 primarii (sector 1, 2, 3, 4, 5, 6 si primaria generala a Mun Bucuresti) nu doar pe cea generala deci suma raportata la toti banii din primariile Bucureti este mult, mult mai mica…. vreo 5-6%.
  Va rog! NU! Mai folostiti expresia „Primaria Capitalei” pt ca este eronata si induce oamenii in eroare…. repet CAPITALA este un statut juridic (ex. Mun. Resedinta de Judet) nu este un oras…

 4. Trăiască Usr-isti!!! Lasa ca vine iar Basescu cu PDL.ul si le deblocheaza conturile Primăriei…!
  Doar el a creat aceasta anomalie acum 17 ani !!!
  Basescu da banii la omul de afaceri!₩

 5. daca 20 % din bugetul capitalei este reprezentatat de cele 115 milioane EUR inseamna ca bugetul PMB este de aproximativ un miliard EUR/an!

  In interviul cu Pantazi Firea nega ca ar fi atat de mare si afirma apasat ca e o manipulare a presei informatia cu bugetul de 1 miliard EUR/an.
  E bolnava de minciuna escroaca pana in maduva …sarmei .

 6. ati observat ? „statul” e mereu pierzator. cetatenii sunt mereu pierzatori!

  casttele Partidului si ale securistilor sunt mereu castigatoare!

 7. Mafia PSD are in conturi miliarde euro si nu plateste cateva milioane pentru domnul Constanda.

 8. SI care-i problema? Sa-i dea banii si pe urma acopera ‘pierderea’ de la bugetul national. Si uite-asa ajunge contribuabilul din Oradea sa plateasca din propriul buzunar jaful din micul Mumbai.

  • Hai că Oradea suporta o taxare pt București, dar sunt județele sărace din Moldova, care abia își duc zilele, pe astea le loveste cel mai rău.

  • lasa propaganda ungaro-rusa, Bucurestiul plateste 25% din PIB-ul Romaniei iar aproape 90% din venituri le redistribuie pentru zonele defavorizate !!!
   Judetul Bihor pastreaza 65% din venituri, Bucurestiul doar 11,2 % !!!
   Cine e interesat de cifre nu de minciuni abjecte de dezbinare si bagat zazanie poate citi aici :
   https://www.gandul.ro/financiar/harta-banilor-din-romania-cat-da-si-cat-primeste-inapoi-de-la-bugetul-de-stat-judetul-tau-9444892

  • @ADEVARUL
   Domnule….. daca iti spun ca esti analfabet functional te superi pe mine si zici ca sunt javra sau ceva dar…
   1. PIB = consum privat + consumul statului+ investiții + (exporturi − importuri)
   2. Faci confuzie intre PIB (cca. 200Miliarde EURO) si BUGET (cca. 60 Miliarde EURO banii statului colectati din Taxe si Impozite).
   3. Statul/Orasul/Satul inclusiv Bucurestiul NU cheltuie sau imparte PIB. Ai inteles?
   4. Bucurestiul avand peste 400.000 bugetari toaca anual 15% din tot BUGETUL TARII! 🙂 Plus primariile 2.5Miliarde Euro plus alte investitii… stadioane etc etc.. facute tot din bani nationali…..
   In fine!

  • Fara navetistii din Ilfov, Bucurestii erau declarati de mult zona calamitata (numai daca te gandesti la puhoiul de bugetari care traiesc din mila statului prin ministere si agentii). Deci procentul ala de 11,2% o fi adevarat, dar nu e relevant. Pana si primarul il aveti din Voluntari.

  • @UN om , Nu spun ca esti javra, esti doar un ignorant condescendent. Sunt de acord cu distictia facuta intre PIB si Bugetul colectat din taxe dar atat. Pib-ul nu are nici o treaba cu ”consumul” cum afirmi ca o penibila fudulie ci cu valoarea bunurilor produse ( interne si externe) si a serviciilor ( interne si externe) .
   Ammentionat acel 25 % din PIB pentru a arata ca din tot ce produce Romania ( bunuri si servicii) un sfert este produs de catre Bucuresti ! E un indicator economic important care arata forta economica a unei tari sau zone. Trebuia sa detaliez si sa exprim lucrurile mai clar, admit . Suma de bani virata la bugetul central de stat din taxele și impozitele colectate in Bucuresti ( in link-ul de mai sus ) este de de 18,2 miliarde euro ( in 2011 si sunt mai mult ca sigur ca nu s-au schimbat radical procentele returnate chiar daca a crescut gradul de colectare ) iar suma de bani care s-a întors de la bugetul central de stat la bugetul local Bucuresti a fost de aprox 2 miliarde Eur ( adica doar 11% din cat a colectat t conform informatiilor Ministerului Finantelor Publice) .
   Bihorul a varsat la bugetul central de stat 0,23 miliarde Eur si a primit la bugetul local 0,15 miliarde de Eur, adica 65% din cat a cotizat. Bucurestiul a dat aproape 90 % din cat a colectat (pentru alte judete mai sarace), Bihorul a dat si el , dar doar 35% din cat colecteaza si colecteaza putin fata de Bucuresti pe cap de locuitor . Asa ca toata propaganda asta, cu Bucurestiul care ia banii altora cand de fapt e cel mai generos donator la buget pe cap de locuitor, e trolaj bazat pe minciuni de dezbinare ruso-ungare.
   Sau in cel mai bun caz ignoranta ori reavointa bazata pe prejudecati si complexe culturale meschine.

  • @shhaydeh, Raspunsul tau dovedeste ca esti un trol penibil cu un deficit de logica substantial . Contribuabilul din Oradea nu plateste nimic in Bucuresti, plateste in schimb (mult mai putin decat cel din Bucuresti , daca te obosesti sa deschizi link-ul) in Maramures, Caras Severin, Botosani, Suceava, Neamt, Dambovita, Teleorman, Tulcea, Vaslui etc

  • @ADEVARUL
   #PIB-ul este suma cheltuielilor pentru consum a gospodăriilor private și a organizațiilor private non-profit, a cheltuielilor brute pentru investiții, a cheltuielilor statului, a investițiilor în scopul depozitării ca și câștigurile din export din care se scad cheltuielile pentru importuri.
   1.Pibul este strict bazat pe CONSUM! (consum de bunuri si servicii). Fara consum nu ai PIB ( 0 vanzari, 0 investitii, 0 Pib) (Degeaba produci daca nimeni cu CUMPARA!!! ) ai inteles?
   2. Este normal ca un oras ca Bucuresti cu 400.000 de BUGETARI „EXAGERAT” de bine platiti si alti (2.000.000 oameni) sa aiba un consum exagerat……. Sa produca un PIB mare!….
   3. Toate Companiile de Stat isi raporteazaz TOATE „Incasarile la Bucuresti” (nu conteaza unde in teritoriu le-au facut)! …..
   De aici acest PIB de 25% in Bucuresti….. Dar uitate mai bine la INCASARI si Cheltuieli…..

  • @UN om, ha,ha , insisti cu demonstratia in detaliu ca tu esti analfabetul functional pe care-l fluturai plin de tine . Nu valoarea consumului intra in calcularea PIB-ului, ci valoarea produselor pentru consum. Daca cumva ti se par echivalente inseamna ca si tu dai dovada de un deficit de logica penibil ca trolul de mai sus. Ori sunteti amandoi pe statele de plata de la ambasada Rusiei si Ungariei , fixate pe zvonistica penibila de dezinformare si dezbinare.
   ”Produsul intern brut (prescurtat PIB) este un indicator macroeconomic care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiei în interiorul unei țări în decurs de un an. Acesta se poate calcula și la nivelul unei regiuni sau localități.”
   Daca nici acum nu ai inteles ca nu ce consuma 2 milioane de oameni ( sau cati sunt) intra in calculul PIB-ului ci valoarea bunurilor si a serviciilor pe care le produc ei si companiile din zona respectiva , ai disfunctionalitati cognitive serioase !

  • @ADEVARUL
   omule…….. nu ai inteles nimica…
   https://www.youtube.com/watch?v=mjJmo5mN5yA (fi atent se zice ca produce + il vinde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ca sa fie GDP/PIB) asta daca sti engleza…

   si repet = produced and sold!!!! auzi ba sold (vandut!!!! vandut)
   Daca Fabrica DACIA produce prin minune 1.000.000.000 (1 miliard) automobile an a cate 10.000 EURO/Bucata! Dar nu reuseste sa vanda nici una inseamna ca GDP/PIB in Romania e de 10 Trilioane (10.000.000.000.000)???? dupa tine ? asa? Te auzi ce spui?
   Trebuie sa fie un produs finit, nou si sa fie CUMPARAT!!!

  • ”PIB = consum privat + consumul statului+ investiții + (exporturi − importuri)” :)))))))))))))))))) citat.
   Linkul pe care-l recomanzi spune exact definitia citata de mine mai sus , dar in engleza. ”Gross domestic product is the market value of all the final goods and services produced within a country in a year.” Bineinteles ca sunt contabilizate bunurile si serviciile vandute de acea zona dar nu consumul acelei zone. Chiar atat de greu esti de cap? Daca ar fi consumul privat si cel al statului cum spui tu ca un adevarat analfabet functional, atunci ar intra si produse din Germania, Italia, Japonia etc. in PIB-ul Romaniei. Pune mana pe carte si nu mai face pe desteptul cand esti doar un incult fudul!

 9. ăsta-i progresul mult visat 🙂 ….ăștia ne lasă fără apă caldă 🙂

 10. daca procesul dureaza de 20 de ani stiai cand ai inceput mandatul ca va veni si momentul asta!

 11. sa vinda din portofoliusi sa dea banii

 12. Apa cada ioc , curent electric ioc , buget ioc , firme de casa yes .

 13. Cica toate parcarile bucurestene din portofoliul primariei nu au avut profit niciodata .

 14. 1. Cerând Bisericii Ortodoxe Române să returneze banii noştri, pe care tu ni i-ai confiscat ca să-i bagi în găozul Catedralei Neamului Prost;
  2. Cerând speculanţilor cu vouchere de biciclete, cărora tu le-ai dat banii noştri;
  3. Cerând de la vânzătorii de petarde băşinoase, către care tu ne-ai sifonat banii;
  4. Cerând de la pupătorii în curul moaştelor, pe care tu i-ai plimbat pe banii noştri.

 15. Da’ dati-i la schimb Catedrala Prostiri Neamului! Va dati seama ce club misto ar iesi! Eu zic ca merita!

 16. Deci iată cum primăria nu are contruile blocate pentru că e în faliment, ci pentru că n-a vrut consiliul să accepte plata unei compensații în natură. Țața Firea lovește din nou. Orașul cu cel mai mare buget din țară trăiește din expediente, peticeli și petreceri câmpenești în loc să facă provizioane din timp pentru a acoperi pierderi și să se ocupe de proiecte cu impact economic ca să-și crească veniturile și să aibă și buget de acțiuni sociale. Trăiască!

 17. Costel asta mafiotul de unde si-a tras satul francez si cine i-a dat 115 milioane? Hah? Cati pensionari se judeca pentru pamantul lor furat de comunisti iar mafiotul asta isi trage 100 de milioane. DNA ce face doarme? Sau e tovaras de-al lor? La puscarie si cu el si cu cine ia dat dreptul pe naspa de a fura la greu din banii bucurestenilor. Pusculita dreacului.🤮

 18. Mafia imobiliara nu se mai satura.
  Oare cum a castigat omul de afaceri Constanda drepturile pe un teren de 3.3 hectare din satul francez. Cum e posibil ca o persoana privata sa isi revendice un cartier intreg din capitala tarii?

 19. E clar ca nu vor sa voteze consilieri ca să nu mai poată sa facă nimic pupăză aia de Firea. Asa nu mai poate sa fure banii

 20. Sarma! NU uita sa-ti iei Atropina la puscarie ca „da” bine la coledzele de camera

  • Oare Atropina stimuleaza secretiile care protejeaza sarma de rugina? Intreaba o colega de camera nerabdatoare sa ia contact cu Enormitatea…

  • @Scara
   Servus !
   Sarma Moldovencei intra in rezonanta NUMAI daca GIO face Gang Bang cu ea ! Asta cu femeile este masaj pentru DUamna !

 21. Foarte bine! Eu ma bucur!

 22. Sârma a zis bugetul anal, sau anual?
  Am auzit că Managerul Daniel o să vândă clopotul ăla de aur cu chip cioplit ca să poată avea cretincioșii apă caldă…

 23. Moooooie Firea! Mooooie PSD! La puscarie cu voi mascarici imbecili ce sunteti!

 24. Trebuie platit lui Costica 100 de mil. Apoi trebuie votat Găbița. Sau Trăienel. Că doar ei e de a-i noștri. Cu Nicușor ceva nu e în regulă. Poate e ghei, așa cum spune Cosmin, altul de-ai noștri. Oameni buni, ascultații pe ai noștri. In acești 30 de ani, doar ei au avut grijă de noi. Dacă nu erau ei….ce se întâmpla cu noi ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.