G4Media.ro

Firea: Domnul Nicuşor ne-a anunţat că mâine va face un act de…

Sursa Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Firea: Domnul Nicuşor ne-a anunţat că mâine va face un act de corupţie în văzul lumii / Nu aşa se face consultare de piaţă potrivit legii! Asta e o bătaie de joc 

Senatorul PSD, Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, a criticat, luni, intenţia lui Nicuşor Dan de a discuta cu firmele de specialitate pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare, susţinând că ar fi vorba despre „un act de corupţie în văzul lumii”.

„Fapta oricărui ministru, primar sau preşedinte de Consiliu judeţean care ar chema nişte firme private cu care să discute despre o licitaţie publică s-ar chema corupţie! Numai pentru primarul dreptei unite este ceva normal. Are antecedente! Ne-a anunţat azi cu mare bucurie ca ‘a chemat 8 constructori cu care vrea să vorbească mâine’. Ce să vorbească? Trebuie să facă, nu să vorbească! Specialiştii întocmesc caietul de sarcini fără ingerinţe externe şi se lansează licitaţia, la care participă transparent toate firmele care se consideră capabile să execute acele lucrări”, a scris Firea, pe Facebook, citată de Agerpres.

Ea i-a reproşat actualului primar general că ar invita la discuţii doar unele firme, iar o consultare de piaţă nu se face aşa conform legii.

„A chema ‘la discuţii’ doar unele dintre firme şi pe altele nu, în general a vorbi despre termenii unei licitaţii, înseamnă că ai parti-pris-uri, că îi chemi pe băieţii deştepţi din domeniu care mişună pe lângă PNL şi USR – PLUS ori chiar pe lângă sponsorii oculţi din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populaţiei într-un domeniu atât de sensibil. Adică, azi domnul Nicuşor ne-a anunţat că mâine va face un act de corupţie în văzul lumii, dar nu-i pasă, pentru ca el este de dreapta şi nu-i pasă de nimic! Nu aşa se face consultare de piaţă potrivit legii! Asta e o bătaie de joc la adresa tuturor cetăţenilor cărora li s-au promis legalitate, transparenţă, acţiune în interes cetăţenesc”, a susţinut Gabriela Firea.

Senatorul PSD a adăugat că o licitaţie derulată cu respectarea prevederilor legale „durează minim opt luni”, dacă nu se pun la socoteală posibilele contestaţii sau litigii, caz în care poate dura şi doi ani.

„După atribuirea contractului, urmează cele mai grele etape: proiectarea şi avizarea. Iar pentru orice proiect este obligatorie, prin lege, obţinerea a peste 25 de avize, de la diferite instituţii publice şi private. Abia apoi poţi începe execuţia propriu-zisă. Şi nu, nu poţi repara sistemul oricând, oricum şi oriunde. Pentru că lucrările sunt dictate de capacitatea sistemului de a susţine, suplimentar, porţiunile care intră în reparaţie”, a explicat Firea.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că marţi vor începe discuţiile cu opt mari firme pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare, fiind aşteptată şi implicarea altor constructori.

El a precizat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul municipalităţii, că vor începe procedurile pentru înlocuirea sistematică a reţelei de termoficare, iar o „mare licitaţie” va fi lansată în luna februarie.

„Începem, în mod transparent, discuţiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situaţia să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute”, a explicat Dan.

Sursa Foto: Facebook / Gabriela Firea

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

 1. Bă ,da’ ce dracu’ mai vrea cățeaua asta?

  • Un pic de intransingenta strica ? Ti se pare legal ca pe bani publici sa ai o discutie doar cu un grup mic de firme care au fost selectate pe niste criterii doar de Nicu stiute ?

  • un arbore cotit

  • @workvb : discuția la care i-a invitat Nicușor pe cei 8 constructori (și nu numai, pt. că a spus că orice constructor serios este invitat) este o discuție pur tehnică, rostul acesteia fiind de realizare a unui caiet de sarcini complet din acest punct de vedere. Se culeg informații tehnice privind realizarea modernizării rețelei termice care vor face parte din caietul de sarcini (bineînțeles că nu toate ci doar cele necesare).
   Fierea s-a aruncat ca de obicei cu declarații sforăitoare cum că se viciază licitația. Păi să ne spună ea cum a făcut caietul de sarcini de a câștigat Otokar, sau cum a făcut caietul de sarcini pt. tramvaie de a câștigat în primă instanță tot o firmă turcă.

  • @Nahir
   Se vede ca nu ati facut niciodata o document

  • @Nahir
   Se vede ca nu ati facut niciodata o documentatie pentru licitatii.
   Conform legii se poate face consultarea pietei invitand pe oricine doreste. Consultarea pietei se face in special pentru clarificarea unor aspecte tehnice si evident pentru stabilirea unui pret de plecare pentru licitatie. Se face apoi un raport legal si numai dupa aceea se intocmeste documentatia finala pentru organizarea licitatiei. Dupa aceea se desfrasoara licitatia conform legilor in vigoare. Asa ca ND daca va face aceasta consultare numai cu 8 furnizori atunci va incalca legea.

  • @Pred: Mai exact, ce articol de lege spune ca trebuie sa se consulte cu Gigel „Sapator-puturi-fantani” PFA inainte sa lanseze licitatia?

  • @Pred : exact același lucru l-am zis și eu cu amendamentul privind cei 8 participanți la discuții. Sunt 8 pentru că atâția au răspuns solicitării general valabile făcută de Nicușor Dan. Mai citiți o dată declarațiile lui pe acest subiect. În rest, după cum se poate vedea prin compararea textului meu cu al dvs., am spus același lucru. Deci, nici dvs. nu știți să întocmiți documentații pentru licitații, sau și eu știu să întocmesc documentații pentru licitații.

  • Domnilor, Consultarea pieței se face confrom legii 98/2016 actualizata. Convocarea se face conform art 139 prin SEAP nu prin conferinta de presa.

 2. sha duamna, explica cum e corect, cum se face un caiet de sarcini in conditiile in care bugetarii nici macar nu stiu sa treaca o sosea daca nu e semafor

  • Psdisti lor le e frica de faptul ca nu mai au d eu de sa sifoneze bani

 3. Echipa Acces Direct, sub înaltul patronaj al marelui om de televiziune Dan Diaconescu și sub îndrumarea geniului audiențelor Dan Negru, este încântată să vă aducă ultima superproducție:

  VULPIȚA FIREA ȘI ANTICORUPȚIA

  Un nou serial care vă va ține cu sufletul la gură cu: Răsturnări incredibile de situații! Plânsete! Demascări! Acuzații! Poale ridicate-n cap! Înjurături! Nicușor! Flegme! Petrov! Blesteme! Manele! Becali! Biserici! Pomeni! Colive! Arșinel! Pandele! Milițieni! Dragoste! Gelozie! Plângeri penale! Țipături! Leșinături! Nunți! Botezuri! Inseminări artificiale! Concerte! Decorațiuni chinezești! Gheorghe Turda! Carpeta cu Răpirea din Serai!

  DE TOATE!

  Urmăriți, proștilor, aventurile Vulpiței Firea la oraș! În luptă cu forțele răului! Pentru voi, firește! Tot circul ăsta, pe banii voștri, fraierilor! Dacă tot crăpați de frig în case – măcar să aveți la ce să vă uitați!

 4. Doamna, acum sunteți chiar de rea credință. Lăsați omul sa încerce sa repare ce nu ați reușit dvs. Va descalifica definitiv și pe dvs. și pe Badulescu Dulap faptul ca îl amenințați pe actualul Primar General cu dosare penale. Mai valabila e viceversa!

 5. În concepția lui Firea orice conducător trebuie să fie luminat, și să fie cel mai bun la toate. Noi aștialalți avem nevoie de consultanță când punem la cale contracte mari. Cât timp se face transparent, e OK, chiar bine. Auzi, trebuia sa facă nu să vorbeasca!

 6. Domnu’ Ciolacu, domnu’ cercel, da-ti d-nei gabi ceva de facut, c-altfel o ia razna, prin papusoi..n’aveti vreun plan, ceva, o strategie sau stratagema pt d-na gabi de citit, de pus virgule, etc? Pe bune…, sau poate un extraveral dimineata, c-ajunge iar la operatie,..acuma pe bune, nu va e mila de ea???

  • Ce sa-i dea bai Ancuto?
   Crezi ca pe aia ii duce mintea mai mult?
   Astia nu inteleg nimic.Chiar daca le desenezi cu creta pe asfalt nu pricep nimic, se apuca sa joace sotronul.
   Doar daca nu isi face unul mila sa o tina ocupata cu niste suedeze.

 7. Zise de colo ea, cea prea-cinstita si curata ca lacrima, care invita numai turci sa aduca autobuze si tramvaie in Bucuresti. Nu i-ar fi rusine! Ce obraznica-i vipera!

 8. Coana fierea este încă sub anestezicul operației suportate, motiv pentru care vorbește gura fără conexiune interneuronală cu creierul (cât mai are).

 9. De data aceasta caut locatia gabrielei firea

 10. Firea are ceva personal cu Dan.

 11. Eu vreau să se publice caietul de sarcini al sârmei anale ! Să stim și noi cât de groasă a fost, din ce material, ce culoare, a fost dreaptă, a fost cotită ?
  Cu această informație ne poate ajuta Firea

 12. Normal plicușor ban trebuie întreținut precum bișonul maltez, plânge masa cine vrea contract trebuie să treacă pe la cutia milei și să răspundă la întrebarea : ce te reprezintă? Plicul bineînțeles , dna ul e orb pentru că e de dreapta

 13. are dreptate firea :DD
  caietul de sarcini se face DIRECT pe sub mana de firma care trebuie sa castige
  nu asa pe fatza cu toti reprezentantii industriei ca nu se mai stie cine castiga alooooooo

 14. „Senatorul PSD a adăugat că o licitaţie derulată cu respectarea prevederilor legale „durează minim opt luni”, dacă nu se pun la socoteală posibilele contestaţii sau litigii, caz în care poate dura şi doi ani.” – deci ati avut, duamna Fiirea, dupa cum singura recunoasteti, LEJER 2 ani pentru caiete de sarcini , licitatii, contestatii, etc si 2 ani pentru lucrari masive de inlocuire a conductelor. PAI DE CE NU ATI FACUT ASTA??? Cu clanta stii sa dai, dar realizari – in afara de aruncat aiurea cu banii- ZERO BARAT!!! Asa ca ciocu’ mic!

 15. Oameni buni! Infantila Firea NU mai este primar de 2 luni! Inutil să o mai comentăm. Are serviciu, nu are răspunderi, mănanca aproape gratis la cantina Parlamentului. Ce dracu să mai facă? Dă din clantă, isi varsă fierea pe cine apucă, ne enervează pe toti paparuda. Ne-am lămurit din ce material mizerabil e făcută. Gata!

 16. Mai cotcodaceste mult Anomalia asta?!

 17. AOLEO ! CE TE FACI COANO ? SARIIIIIIITI!

 18. PERDANTA, conf. DEX (proastei tre’ sa-i essplic ce este DEX-ul?): gaaaabiiiifireaaaaaaaaaaaaaa!

 19. Pai cum sa consulti firmele si sa identifici nemultumirile lor fata de ”licitatiile” anterioare facute cu dedicatioe de P%$D?
  Cand escroaca de Firea a facut caiet de sarcini cu dedidacie pentru turci si firma romaneasca de tramvaie a fost ocolita ! Cum sa nu faci companii pe care le infiintezi ilegal, iti pui neamurile directori si scapi de licitatii ? Si compania infiintata ilegal ia contractele direct 100% fara emotii si fara concurenta, direct din banul contribuabilului!

  INASPRIREA CODULUI PENAL SI CONFISCAREA AVERILOR ILICITE!

 20. Firuzto, cuvantul coruptie spus de tine cu referire la altii care nu-s in PSD n-are sens! Mars la Voluntari si ai grija de copilasi, hoato!

 21. Pe cine intereseaza ca tampenii mai debiteaza tampita asta ????
  Scrieti despre prosti, le dati putere…sau nu v ati prins…

 22. Ce tupeu are tata firea sa zorbeasca de coruptie !!

 23. Mare durere că ai pierdut așa-i ? Cool the fuck down să nu faci apoplexie )))

 24. „Specialiştii întocmesc caietul de sarcini fără ingerinţe externe….”
  ce ai uitat sa mentionezi este ca, specialistii sunt vai de mortii lor, ca si pe ei ii angajati tot pe pile si, prin urmare, caietele de sarcini sunt niste glume proaste in care cerintele ori sunt mutual exclusive, ori inutile, ori N/A….
  n-am vazut pana acum un caiet de sarcini de la PMB pentru inlocuire conducte de termoficare, dar banuiesc ca singurele randuri relevante sunt a) titlu si b) din cauza varstei inaintate si a coroziunii generalizate, clientul doreste sa inlocuiasca X m de conducta DN(cat dracu are conducta de termoficare)

 25. Gainii lui pandele, i s-au taiat microfoanele si nu mai are cum sa prosteasca prostii.Mai se cere invitata pe la latrina 3, dar si aia s-au saturat de ea de cind nu-i mai finanateaza si aparitiile publice ale sirmei sau mutat pe fb.Scrie si ea ca sa-si faca de lucru si sa nu-si piarda indemainarea la scris si mai are nevoie de laudele postacilor ei.Hrana ei zilnica este lauda,miciuna si manipularea.Mai bine s-ar duce sa ia lectii de dans, ca si la acest capitol sta f prost.Mai femeies tai in banca ta, ca te-ai facut destul de ris cu ce ai luat de la turci si cu manipularile tale!Hai sa intrebam ce o mai face DNA cu dosarele firei? Mai are vreunul in sediu,le-a cercetat? Poate ii fac vreo invitatie si ei, sa explice pe ce cheltuia ea 1 mild de euro pe an, pt ca realizari au fost zero.

 26. Cred ca tacerea i-ar fi utila cestei ex-primarite. A lasat in urma un haos general , fara a face macar un minim ptr. imbunatatirea vietii bucutrestenilor si acum da lectii . Asta este bataia de joc, tupeul si minciuna.

 27. Se pretinde mare politician. Demonstreaza inca odata , daca mai era nevoie, ca nu este decat o tata razbunatoare , fara scrupule , prestanta si demnitate.