G4Media.ro

Firea: Alertă de poluare în Capitală! Nimeni nu se revoltă / Doar…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Firea: Alertă de poluare în Capitală! Nimeni nu se revoltă / Doar în urmă cu patru ani, ca într-un scenariu bine scris, primarul trebuia să fie vinovatul de serviciu?

Gabriela Firea (PSD) afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că în ultimele nopți senzorii au înregistrat din nou poluare intensă în Capitală, dar nimeni nu se revoltă, „nimeni nu arată cu degetul către primar”.

„Alertă de poluare în Capitală! În ultimele nopți, senzorii au înregistrat, din nou, poluare intensă. Nimeni nu se revoltă, nimeni nu se exprimă pe Internet, nimeni nu arată cu degetul către primar. Iată cum au trecut chiar patru ani de la manipularea grosolană «Bucureștiul se sufocă, iar Firea nu face nimic». Noul primar general și echipă sa ar fi trebuit să continue planurile începute în mandatul meu pentru ca bucureștenii să respire un aer mai curat. Actualul primar general nu are o vină? Doar în urmă cu patru ani, ca într-un scenariu bine scris, primarul trebuia să fie vinovatul de serviciu? Vi se pare că s-au luat măsuri importante, în ultimii trei ani?”, a scris Gabriela Firea.

Ea susține că „încă o minciună de campanie care se spulberă, chiar și după patru ani”.

„Iată că, din nefericire, în București sunt în continuare probleme și nu din vina mea, așa cum spunea propaganda în 2020. În ultimul meu an de mandat ca primar general al Capitalei eram acuzată, împreună cu echipa mea, că nu am făcut nimic pentru a reduce poluare în București. Până și ministrul Mediului de la vremea respectivă, membru al coaliției de dreapta care-l susținea pe Nicușor Dan, s-a lansat în afirmații mincinoase doar pentru a mă ataca. Nu mai vorbesc de toți liderii și formatorii de opinie, extrem de «corecți», care acum pare că încă sunt în vacanță la munte unde e aerul rarefiat și nu au timp de revolte”, adaugă Firea.

Gabriela Firea menționează că, în 2020, Capitala era pe locul 4 în topul orașelor poluate din România. „Am luat măsuri care se văd acum, Bucureștiul coborând pe locul 8 în top. A fost pentru prima dată când Bucureștiul avea un plan pentru calitatea aerului, cu proiecte pe termen lung. Campania a fost total nedreaptă”, mai susține ea.

Firea spune că înnoirea parcului auto al STB a început în mandatul ei de primar, când a achiziționat 400 de autobuze Euro 6 și 130 de autobuze hibrid, a atras fondurile europene nerambursabile pentru achiziția celor 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze care sunt acum pe străzile Capitalei. „În plus, am început realizarea culoarelor unice pentru transportul în comun, pe liniile de tramvai principale și realizarea sistemului de semaforizare integrată. Până și linia autobuzului școlar, desființată de trei ani, avea o componentă de mediu pentru că părinții nu mai foloseau mașinile personale pentru a ajunge cu copiii la școală”, încheie Firea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. La fel și cu 4 ani în urmă și acum, arderea ilegală a deșeurilor se face noaptea, în zilele de weekend și sărbători, când nimeni nu se duce să constate!

  Responsabilitatea este a aceleiași Gărzi de Mediu, cu aceeași angajați fideli PSD, care protejează aceiași donatori la Partid.

 2. Vesnica autovictimizare marca Firea. Nu opozitia a constatat ca nu ai combatut poluarea, madam Firea, ci CJUE in 2020. „Abia în 2018, după 9 ani de trimis scrisori de atenționare și primit răspunsuri neconvingătoare, Comisia Europeană a chemat România în judecata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru eșecul sistematic de a reduce poluarea.
  Din 2018 și până în prezent, măsurile luate au fost ineficiente, motiv pentru care România a fost condamnată acum de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.Fortata de imprejurari, in 2018, Primaria Bucuresti a conceput un Planul Integrat privind Calitatea Aerului PICA). In 2020 Garda de mediu a amendat PMB pentru neaplicarea a 60 % din masurile prevazute de acest Plan.”

 3. iar îi e foame fomistei. A promis contracte de sute de milioane de euro și i-a luat Nicușor fața. Pfoai, săraca țoapă, cât suferă după fotoliul de primar.

 4. A aparut vipera.

 5. pai tzatza fiere-rea vorbeste si ea sa se afle in treaba, pai de ce nu se ratoieste la colegii ei de la PSDNLUDMR ca au toate fraiele sa rezolve cu arderile ilegale

 6. Poluarea e foarte posibil sa fie de la zilele infernale din preajma revelionului, cu sute de mii de petarde, artificii etc. Mai ales ca nu prea a batut vantul in zilele de dupa Anul nou.

 7. adevarat ! din cauza poluarii s-au vazut M-tii Bucegi 🤭

 8. Nesimtita asta de Firea NU stie ca responsabilitatea pentru controalele de mediu este a coalitiei de guvernare, a sefilor Garzii de Mediu pusi de PSD si PNL??? Ia sa-i dea un tag tovarasului prim ministru, seful el pe linie de partid … Mare coropisnita e femeie ahtiata de putere!

 9. cu ce o fi inceput campania doamnei? cu autobuze turcesti? cu banda unica STB care a durat 12h? pe vremea ei in oras erau cu vreo 200.000 mai putine masini? sau asta nu conteaza? cu ce-o fi incpeut? cu ignorarea santierelor pro-trafic? parcare Decebal care a blocat zona 3 ani pentru 700 de locuri de parcare care aduc mai nimic la buget? pasajele finului care au generat praf cat pentru 5 ani si au dus la o crestere de viteza pe 2km si au mutat ambuteiajele?…. nu am sesizat sa fi intervenit pentur vreo bu-vigneta, pentru o taxa de intrare in oras pentru cei care nu sunt rezidenti, pentru taxarea parcarii ( pe vremea ei era mokka totul), pentru amendarea drastica a santierelor generatoare de praf…. Sa il ia pe Nicusor de mana sa ii arate tablierul podului Dna Ghica…ca zicea ca era gata de instalat si nu l-a instalat Nicusor.. poate il arata public sa il vada toata Romania