G4Media.ro

Financial Times, editorial dur la adresa guvernului Dăncilă: ”Asaltul asupra statului de…

Financial Times, editorial dur la adresa guvernului Dăncilă: ”Asaltul asupra statului de drept provoacă îngrijorări în UE, NATO și în piețele financiare”

Conducerea editorială a cotidianului Financial Times publică luni sub titlul ”Romania’s government assaults the rule of law” un editorial extrem de dur la adresa guvernului Dăncilă, pe care îl acuză că, înainte de Centenarul Marii Uniri și de preluarea președinției UE, subminează statul de drept, lupta anticorupție și distruge imaginea țării.

”Pașii înapoi făcuți de România dăunează unității UE pentru că întărește impresia în vestul Europei că tot mai multe țări din Europa centrală și de est se îndepărtează de valorile europene”, scrie Financial Times.

FT remarcă faptul că în timp ce Comisia Europeană amenda modificările legislative din Justiție, Parlamentul de la București a votat noi legi de care profită Liviu Dragnea în bătălia sa cu justiția.

”Drumul pe care Dragnea și aliații săi duc România comportă riscuri. Provoacă îngrijorări printre partenerii din UE și NATO și în piețele financiare, îngrijorări legate de credibilitatea instituțiilor fundamentale ale țării. De asemenea, erodează încrederea în rândul cetățenilor: câteva milioane – inclusiv cei mai strălucitori tineri – au emigrat după 2007. La fel ca cei rămași acasă, ei își doresc cu disperare ca România să fie o societate prosperă, bine guvernată și fără corupție. Aceste speranțe, născute odată cu Revoluția din 1989, nu trebuie lăsate să moară”, scrie Financial Times în finalul editorialului.

Citește aici editorialul complet

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Link-ul din articol nu merge. Incercati-l pe acesta https://www.ft.com/content/7352ec7a-e981-11e8-a34c-663b3f553b35
  Cu bine, Ruxandra

 2. Ce asupra statului de drept, asupra staului roman de-a dreptul.

 3. NATO si UE va avea mari probleme alaturi de mafia criminala romaneasca din politie si armata.

 4. Proverbul era „prost e cel care dă, nu cel care cere”
  Draknea și clica nu mai au nimic de pierdut, merg până la capăt, cât le merge, cât li se permite…
  Depinde cat ii lasă ceilalți să meargă, poporul și alte instituții…din păcate, celălalte instituții au fost, majoritatea, umplute la vârf cu căpușe…

 5. Hoții de cred acum pe cai mari, nu își dau seama că nimeni nu va sta , în exterior, de vorba cu ei ..iar în anul 2018 asta nu e bine nici macar daca ar fura tot ce se poate in tara asta (banii nu sunt totul…)

 6. Ce nu au spus cei de la cotidianul Financial Times este faptul ca sunt vre-o 2-3 milioane de proști,hoți,pensionari de lux,bugetari cu salarii de mii de euro etc. care susțin acest partid de penali. Nu toți cei rămași acasă își doresc cu disperare ca România să fie o societate prosperă, bine guvernată și fără corupți, sunt destul pomanagii care susțin aceste partide ca psd-alde și nu vor schimare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.