G4Media.ro

Finalul Jocurilor Olimpice pentru România: patru medalii în total, dintre care una…

Finalul Jocurilor Olimpice pentru România: patru medalii în total, dintre care una de aur și trei de argint

România a încheiat sâmbătă Jocurile Olimpice de la Tokyo, dat fiind că în duminică nici un sportiv român nu va mai participa în competiții.

Bilanțul României este de patru medalii: una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), potrivit Agerpres.

Tricolorii au mai obţinut la Tokyo un loc patru (David Popovici la 200 m liber), trei locuri cinci (echipa feminină de tenis de masă, perechea de dublu mixt la tenis de masă – Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs – şi echipajul de canoe dublu masculin pe 1.000 m, Cătălin Chirilă/Victor Mihalachi), alte trei clasări pe locul şase (Bianca Ghelber – greutate, opt plus cârmaci feminin, dublu vâsle feminin categorie uşoară), patru locuri şapte (baschet feminin 3×3, opt plus cârmaci masculin, Vlad Dascălu la mountain bike, David Popovici la 100 m liber). Pe opt s-au clasat Robert Glinţă (100 m spate) şi luptătoare Kriszta Incze, iar pe nouă au încheiat Laura Ilie (tir sportiv), judoka Andreea Chiţu, Vlăduţ Simionescu, perechea de dublu Raluca Olaru/Monica Niculescu (tenis), precum şi trei bărci de la canotaj, patru rame fără cârmaci feminin, dublu rame feminin şi dublu vâsle masculin.

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) a cuprins 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, singura care nu a evoluat deloc fiind atleta Andrea Miklos, din cauza unor probleme medicale. (Foto: Nicoleta Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş / Facebook COSR – Cristian Nistor)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Felicitari !

 2. Bravo!
  Felicitari oameni buni!

  • Extraordinar!
   Nu va lasati!
   Conditiile grele de antrenament si incompetenta autoritatilor au redus numarul de medalii!
   Atentie!
   Nu va lasati pupati de Chiparos &co!

  • La Rio de Janeiro, am avut locul 47 cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz. Azi avem locul 45 între Belarus şi Venezuela). Progresul este excepţional, încât guvernul Cîţu nu trebuie să schimbe nimic la tineret şi sport, neluându-ne noi după Ungaria, care a obţinut pesemne cu mari eforturi 7 medalii de aur, 6 de argint, 7 de bronz, deocamdată locul 12.

 3. In schimb am putea fi olimpici la jmekerie, tzganie … etc etc

  • Sau la olimpiadele de fizica, chimie, matematica, informatica, robotica. Pana acum cei de la chimie si respectiv fizica au luat mai multe medalii decat toata delegatia de la Tokio.

 4. Felicitări sportivilor care ne-au reprezentat, indiferent de locul pe care s-au clasat!
  Cu excepția, poate, a fotbaliștilor, toți au dat tot ce au avut mai bun din ei.
  Felicitări celor doua ale canotoare pentru momentul de aur de la aceasta olimpiada. Le pupam mâinile alea bătătorite și după aia uitam de ele 4 ani (ma rog 3, pana la olimpiada de la Paris), ca deși sunt frumoase nu prea sunt genul de fete mondene. Nicio sansa sa citești ceva despre ele în presa sportiva. Dar poate e mai bine asa. Dacă ar apărea prea des la știrile sportive s-ar crede ca sunt peste fotbaliștii lui g b.

  • In regula.
   Nu stiu ce a mai cautat Radoi acolo.
   Pentru restul sportivilor participanti sincere felicitari!
   Pentru sportiva care a zis ca face, ca drege, ca duce drapelul…
   Nu voi mai scrie niciodata nimic.