G4Media.ro

Filmul răpirii Alexandrei. Detaliile ultimelor ore ale fetei apar în motivarea instanţei.…

Filmul răpirii Alexandrei. Detaliile ultimelor ore ale fetei apar în motivarea instanţei. Avocatul care trebuia să îl apere a fost de acord cu arestarea sa

Miercuri, 24 iulie, ora 09.05 – Alexandra a vorbit pentru ultima oară la telefon cu mama sa, căreia i-a spus că se pregăteşte să plece în Caracal să se întâlnească cu un băiat.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în ziua de 24.07.2019, minora, în vârstă de 15 ani, a plecat de la domiciliul său cu intenţia, comunicată mamei sale, Măceşeanu Tudoriţa, de a se întâlni în municipiul Caracal cu un băiat”, se arată în motivarea Tribunalului Dolj, care a decis sâmbătă arestarea lui Gheorghe Dincă, suspectul care și-a mărturisit crima.

Locul de întâlnire ar fi fost liceul Teoretic „Mihai Viteazul”. Anchetatorii spun că fata a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă, de pe Drumul Naţional 64, chiar din comuna de domiciliu a acesteia, Dobrosloveni.

„Din procesul verbal de vizualizare din 25 07.2019, reiese că în data de 24.07.2019, o maşină gri, marca Renault Megane Break s-a oprit pe str… în dreptul porţilor de acces al Liceului Teoretic Mihai Viteazu. Din această maşină a coborât pe partea stângă o persoană de sex masculin, care s-a urcat apoi în maşină pe uşa din stânga spate unde a stat aproximativ 20 de minute”, se mai arată în documentul Tribunalului Dolj.

În autoturismul său, minora a fost lovită, imobilizată şi transportată la domiciliul individului, unde a fost violată, au stabilit procurorii.

”Am lovit-o, i-am pus o șapcă pe cap și bandă adezivă pe ochi.” le-a mărturisit bărbatul anchetatorilor, potrivit unor informaţii obţinute de Libertatea.ro.

A doua zi, mama tinerei a reclamat dispariţia acesteia.

„Întrucât în acea seară, minora nu s-a întors acasă şi nu a răspuns apelurilor telefonice, în ziua de 25.07.2019, Măceşanu Tudoriţa reclamă dispariţia sa” notează judecătorii.

Au urmat apoi cele cinci apeluri între Alexandra şi operatorii 112, respectiv poliţiştii.

Potrivit motivării instanţei, la percheziţiile de la locuința suspectului s-au găsit trei telefoane mobile – un Samsung cu clapetă negru și albastru, un Alcatel de culoare negru și gri și un Nokia gri. Pe lângă telefoane s-au mai găsit și bijuterii cu urme de ardere: 3 inele și un lănțișor de damă, 2 fragmente de lănțișoare, precum și o montură de inel. Iar în mașina lui Gheorghe Dincă s-au mai găsit un cercel argintiu cu pietricele albe, lângă bancheta din spate şi un cercel cu ornament din plastic de culoare negru, care a fost găsit sub mocheta de pe podeaua mașinii. De asemenea, oamenii legii au găsit o poşetă de damă sub scaunul din partea dreaptă faţă. Mama victimei a identificat o parte dintre bijuteriile găsite în casa suspectului ca fiind ale fiicei sale, Alexandra.

Şi avocatul apărării a fost de acord cu arestarea bărbatului.

„Avocatul din oficiiu, Bogdan Alexandru, pentru inculpatul Dincă Gheorghe, având cuvântul, arată că este de acord cu propunerea parchetului, apreciind că dreptul la apărare trebuie exercitat cu bună credinţă şi, tototdată, trebuie văzut ce conţine acuzarea atunci când se face apăararea”, se mai arată în motivare. Însă Gheorghe Dincă s-a opus detenţiei preventive, arătând că este un pic tulbure. Dincă a recunoscut duminică faptul că a omorât-o pe Alexandra şi apoi a incinerat-o.

Foto: Gheorghe Dincă, suspectul care și-a recunoscut fapta (InquamPhotos / Bogdan Dănescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. in Romania este gresit inteles rolul avocatului. avocatul din procesele penale are rolul sa se asigure ca acuzatului i se respecta toate drepturile si ca toate procedurile juridice sunt respectate pentru clientul sau. rolul sau nu este sa-l apere pe inculpat, ca in justitia americana.

  2. Domnilor de la G4, suntei inteligenti, buni profesionisti, va urmaresc intotdeauna cu interes.
    In chestiunea la ordinea zilei, nu inteleg, considerati ca daca nu va incadrati in opinia generala imprimata acum de haita de manipulatori mercenari de la A3, veti parea neadecvati gustului publicului? Sau chiar luati de buna toata manipularea la care asistam? Nu observati ca de teama haiei A3 adevaruri neconvenabile sunt amintite de autoritati doar in treacat, asa, printre randuri?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.