G4Media.ro

FIFA investighează insultele rasiste împotriva jucătorilor echipei Angliei în timpul victoriei cu…

foto: Captură video Sky Sports

FIFA investighează insultele rasiste împotriva jucătorilor echipei Angliei în timpul victoriei cu 4-0 împotriva Ungariei din calificările la Cupa Mondială 2022 de la Budapesta

Premierul britanic Boris Johnson a cerut FIFA „să ia măsuri severe împotriva celor responsabili pentru a se asigura că acest tip de comportament rușinos este eradicat definitiv din joc„. Vineri, premierul Johnson a scris pe Twitter: “Este complet inacceptabil faptul că jucătorii din Anglia au fost abuzați rasial în Ungaria noaptea trecută”.

Organismul de conducere mondial al fotbalului, FIFA, a declarat că “va întreprinde acțiuni adecvate” odată ce va primi rapoarte de la oficialii meciului și delegații prezenți la meci.

În ciuda faptului că UEFA (forul european) a decis ca Ungaria să joace trei jocuri pe teren propriu cu tribunele goale după comportamentul discriminatoriu al fanilor, aceștia au primit permisiunea de a asista la meci joi, deoarece jocul a intrat sub jurisdicția FIFA.

Interdicția UEFA se referă la rasism și alte comportamente discriminatorii care au avut loc în timpul Euro 2020 din iunie 2021. În timp ce UEFA gestionează calificările la Cupa Mondială care implică echipe europene, FIFA are dreptul să ia propriile măsuri pentru că este competiția lor.

FIFA respinge cu tărie orice formă de rasism și violență și are o poziție foarte clară de toleranță zero față de un astfel de comportament în fotbal„, se spune într-o declarație FIFA

Jucătorii Angliei au fost huiduiți când au îngenuncheat înainte de meciul de pe Puskas Arena cu o capacitate de 67.000 de locuri pentru a protesta împotriva rasismului. Reportera BBC a descris cum s-au putut auzi scandări rasiste în timpul meciului și că jucătorii Raheem Sterling și Jude Bellingham au fost țintele abuzurilor.

În a doua jumătate apartidei, Sterling a fost ținta unor tiruri cu recipiente de carton când a deschis scorul pentru Anglia. O petardă a fost aruncată pe teren după ce Harry Maguire a ridicat scorul la 3 – 0.

Antrenorul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că s-a aruncat cu gheață asupra lui de către fani în timpul interviului de după meci la BBC.

Lumea se modernizează și, deși unii oameni sunt blocați în modul lor de gândire și prejudecățile lor, vor fi rămâne niște dinozauri până la urmă, deoarece lumea se schimbă” a spus Southgate.

„Marea majoritate a celor 60.000 de fani prezenți în Puskás Aréna au susținut echipa într-un mod sportiv, aclamând echipa națională a Ungariei chiar și atunci când echipa era condusă pe tabela de scor. Minoritatea perturbatoare a deținătorilor de bilete  trebuie identificată și pedepsită aspru. Fanii care prezenți pe stadion și care au arunct petarde și pahare de plastic sunt în curs de identificare. MLSZ a depus deja sau va depune sesizări ale poliției împotriva lor și va cere pedepsirea autorilor sancțiuni financiare prin litigii civile. Mai mult, la sfârșitul procedurilor, cei găsiți vinovați se pot aștepta la o interdicție pe doi ani de la toate evenimentele sportive.” se spune într-un comunicat al Federației de Fotbal a Ungariei (MLSZ).

BBC, Sky News, Federație de Fotbal a Ungariei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Pacat CA UEFA si FIFA nu investigheaza meciurile din RO:)
    Dar stim cu toti, RO e bāiat bun, nu scoate un cuvant impotriva EU sau globalismului, sí atunci scapā:)

  2. G4media de ce nu publicati comentariile. Sunt pareri pro si contra. Daca le acceptati doar pe cele pro inseamna ca aveti rubricuță pt comentarii degeaba.
    P. S. Am citit comentarii belicoase rau la articolele pe care le publicați, mult mai dure decat ale mele, dar nu ati mai fost asa drastici ca in cazul meu.