G4Media.ro

Fieful PSD: Firma despre care DNA susține că e controlată de Darius…

Fieful PSD: Firma despre care DNA susține că e controlată de Darius Vâlcov a primit un nou contract de aproape 1 milion de lei pentru apă și canalizare în Slatina

Firma Aceti din Slatina a semnat un nou contract cu Compania de Apă Olt pentru extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă și canalizare din Slatina, potrivit SICAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

Sunt vizate lucrări pe străzile Tineretului, Văilor, Cireasov, gen. Aurel Aldea, prelungirea Tunari și Vederii din Slatina. Contractul a fost atribuit prin procedură simplificată, fără licitație, după ce doar firma Aceti a depus o ofertă. Valoarea contractului este de 945.000 de lei fără TVA.

Potrivit DNA și altor informații coroborate din declarațiile de avere și presa locală, firma Aceti este controlată de Darius Vâlcov, fostul primar PDL din Slatina, ex-ministru PSD de Finanțe, fost consilier al premierului Dăncilă și amic al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Darius Vâlcov este judecat la Înalta Curte tocmai pentru comisioane primite astfel încât Compania de apă Olt să acorde contracte pentru lucrări la rețelele de apă și canalizare unor firme agreate. În 2018, Vâlcov a primit 8 ani de detenție, însă sentința a fost anulată ca urmare a deciziei CCR privind nespecializarea completurilor de 3 judecători în materie de corupție și procesul se judecă de la zero.

Cine e firma ACETI din Slatina. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Aceti este deținută de Gheorghe Aurel Deaconu (67 de ani) din Olănești și firma Topnef Reciclare din Slatina. Aceasta din urmă este deținută de Nicolae Cristian Deaconu (38 de ani).

Până în 2016, acționarul principal al Aceti a fost firma Rupiah, însă aceasta din urmă a cooptat în societate firma Topnef Reciclare și pe Gheorghe Aurel Deacinu și apoi le-a cesionat acțiunile.

La firma Topnef Reciclare este angajată Andreea-Carmen Cismaru, soţia lui Cristian Cismaru, city manager-ul Slatinei, vărul şi fost consilier personal al lui Darius Vâlcov, potrivit declaraţiei de avere a lui Cismaru, coroborate cu informații din presa locală.

Foto: fragment din declarația de avere din 2018 a lui Cristian Cismaru, vărul și fostul consilier personal al lui Darius Vâlcov

Potrivit declarațiilor de avere ale lui Cismaru, soția sa, Andreea, a fost reporter la Olt TV, stația locală de televiziune controlată de Vâlcov prin firma Enero Prod Slatina.

În plus, presa locală a mai notat și că Gheorghe Aurel Deaconu este ginerele lui Tudor Popa, asociat cu fostul senator de Olt, Ion Toma, în firma Scadt din Slatina.

Potrivit Registrului Comerțului, firma Rupiah este deținută acum tot de Gheorghe Aurel Deaconu (99,96%) și Adriana Popescu (0,04%). În 2018, cei doi acționari ai firmei Rupiah au aprobat vânzarea vilei din strada Stockholm unde, potrivit DNA, Darius Vâlcov voia să își deschidă galerie de artă. Vila a fost cumpărată de soții Călin și Andreea Ciubotaru.

Foto: vila lui Vâlcov din strada Stockholm, București; Sursa: tintaonline.ro

Ce spunea DNA. În rechizitoriul dosarului DNA în care Darius Vâlcov a fost condamnat inițial la 8 ani de detenţie cu executare se arată că firma Aceti din Slatina era controlată de Vâlcov prin intermediul firmei Rupiah. Vâlcov ar fi controlat firma Rupiah prin intermediul lui Ovidiu Ramba și al Geaninei Rita Bobicu, despre care presa locală susține că ar fi o ”miliardară de carton” și ar fi pornit în afaceri de jos, de la vânzarea de gogoși.

„Fapta inculpatului Vâlcov Darius Bogdan – care, în calitate de primar, senator, ministru a deţinut şi administrat în fapt, prin intermediul unor persoane interpuse, începând din anul 2011 şi până în prezent, Contis Company, Contis Consulting Company, Millenium Tophografica, Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii, Enero Prod, City Hotel & Lounge şi Rupiah – Aceti (….) a efectuat, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin intermediul persoanelor legal învestite în acest sens, operaţiuni financiare, ca acte de comerţ (tranzacţii financiare aferente operaţiunilor comerciale ce au decurs din contractele comerciale încheiate, a dispus cu privire la schimbarea formei juridice a societăţilor, la schimbarea asociaţilor şi administratorilor, la achiziţionarea de imobile, asigurarea spaţiului locativ, a stabilit contravaloarea cesiunilor, a dispus şi facilitat încheierea de contracte comerciale şi documente fiscale, s-a implicat constant în activitatea financiară a societăţilor, prin asigurarea banilor necesari aporturilor de capital, a solicitat date privind starea financiară a firmelor şi a dispus cu privire la transferul de bani), incompatibile cu funcţiile deţinute şi a încheiat tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, obţinând pentru sine un folos în cuantum de 2.272.200 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii (….), respectiv efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”, se arată în rechizitoriul lui Vâlcov.

Context. Darius Vâlcov este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu total de aproape 3 milioane de euro. În schimb, el are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro.

Foto: Darius Vâlcov (Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Frumos,ce palat si-a ales hotul cat timp inalta-dar marunta- curte se mocaie sa-l judece!! Apropo,nu stiati pe aici ca valcov e dat disparut de cand dracila a pierdut prezidentialele si a fost debarcata? Vuieste tot satul,dar pe aici nimeni din redactie nu stie nimic…

  2. Nimic surprinzător, așa se lucrează în această țară, nu de ieri, nu de alaltăieri, lucrurile se desfășoară de această manieră de vreo 30 de ani. Sunt constituite o serie de firme-paravan, firme de casă sau firme agreate de putere, care, după obiceiul locului, beneficiază de toate sau de majoritatea contractelor demarate de stat. Toate cerințele prevăzute în contractul de atribuire sunt atât de minuțios gândite încât să corespundă firmei pe care o vor câștigătoare. Din păcate, această firmă nu este singulară, practica este atât de împământenită încât nu mai surprinde pe nimeni. În fiecare județ, regiune sau localitate există astfel de firme, care căpușează banul public, îl manipulează atât de bine încât ajunge unde trebuie. Această borfășărie nu va înceta curând, este una dintre regulile de bază după care se organizează și funcționează administrația publică, este atât de înrădăcinată încât cu mare dificultate va fi eradicată vreodată. Mă întreb, unde a fost DNA-ul în toți acești 3 ani, când, borfașii de la ciuma roșie s-au desfășurat în voie, când ei măsurau și tot ei tăiau. Raportându-mă numai la ultimii 3 ani, nu mergem mai departe. Să nu-mi spuneți că erau timorați și că din pricina aceasta nu-și făceau treaba, ba dimpotrivă, aveau toate motivele din lume să o facă și cu mai mult spor și elan. Nu înseamnă că dacă activitatea DNA a fost subțire în toată această perioadă, fenomenul corupției s-a diminuat, nici vorbă, se constată că nu și-au mai făcut treaba. Haideți stimați magistrați, vreți pensii speciale, arătați că le meritați, faceți-vă treaba, iar apoi solicitați privilegii. Am fost, sunt și voi fi de partea justiției, să fie clar acest aspect, dar când lucrurile nu funcționează cum trebuie este cazul să reacționăm. Apărăm justiția, dar și ea trebuie să ne apere pe noi de nelegiuirile unor escroci de politicieni, în ultima vreme nu a prea făcut-o. Ieșirea la iveală a acestor dezvăluiri ne duc cu gândul la faptul că justiția nu a funcționat, dacă ar fi făcut-o, toți acești derbedei ar fi fost devoalați mult mai repede. Deci, la treabă, aveți mult de lucru, corupția este în floare!

  3. Pentru cine e tzeapa? Pentru noi, ‘fraierii’ care traiesc cinstit din salariu si cred ca exista dreptate, ca statul va incepe din nou sa lupte cu coruptia (asta daca a luptat vreodata), care cred ca PNL e diferit de PSD si va face ceva maretz in justitie….totul e o perdea de fum pentru ca unii sa se imbogateasca pana la cer si altii sa se preocupe in continuare de ziua de maine.

    Pe masura ce apar in spatiu public noi subiecte, Darius isi va recapata treptat averea, cazul lui va fi clasat si sechestru pe bunurile lui se duce. Corptia infloreste, iar Valcov nu va pati nimic stati linistiti. Prietenul Dragnea iese si el in 1-2 ani, eventual dupa alegeri ca nu mai exista miza, o pune de o nunta si de un exil ‘patriotic’ in Brazilia.

  4. „Statul” infractorilor ii „finanteaza” valkovului un nou luvru.

    Pai cum altfel? Mai ieri au luat de la toti cetatenii aproape o jumate de miliard de euro si i-au dat fratilor micula, dragutzii prospatului nupuit iliescu ion.

  5. Asta nu mai e o tara.