G4Media.ro

”Festivalul de la Sibiu este unul din lucrurile foarte puternice care se…

Sursa foto: Facebook / FITS

”Festivalul de la Sibiu este unul din lucrurile foarte puternice care se întâmplă în lumea teatrului”, transmite actrița Rodica Mandache la a 29-a ediție a spectacolului

Actriţa Rodica Mandache consideră importante spectacolele lectură pentru public, în condiţiile în care spectatorii poate nu aud sau nu înţeleg întotdeauna ce se întâmplă pe scenă, ea fiind invitată a Secţiunii de spectacole lectură din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe care l-a numit „unul din lucrurile foarte puternice din lumea teatrului”.

„Festivalul de la Sibiu este unul din lucrurile foarte puternice care se întâmplă în lumea teatrului. Poate că Constantin Chiriac are un secret, indiferent cum suntem noi, el este băgat într-o priză a lucrului ambiţios şi perfect. Festivalul acesta întotdeauna m-a uluit prin invitaţi, prin spectacole, prin atmosfera de sărbătoare care nu mai există la ora asta, adică ne facem că sărbătorim, aici e lume pe stradă care te opreşte, vorbeşte, se bucură şi trăieşte festivalul care este o mare şansă pentru oraş. Eu am fost chemată pentru Secţia teatrului lectură, care îmi place foarte mult şi cred foarte mult, pentru că spectatorul nu mai e în condiţia lui de spectator, este agresat din toate punctele, talk show-urile au devenit o primejdie ca tsunami şi atunci spectatorul se strică. Spectatorul fără de care noi – teatrul, actorii – nu am exista şi atunci trebuie să avem grijă de sănătatea lui. Mi se pare că încercarea asta de a face spectacole lectură e un drum spre tratamentul şi găsirea din nou a bucuriei cuvântului. Este vorba despre cuvânt, pentru că de foarte multe ori nu înţelegi ce spun actorii, nu înţelegi ce vorbesc, nu-i auzi. Tot timpul am fost împotriva microfoanelor. Acum nu mai sunt, pentru că altfel nu aud. (…) Cuvântul trebuie auzit. (…) La teatru începi să depui la banca culturii tale cuvântul”, a spus Rodica Mandache într-un mesaj promovat de organizatorii FITS pe YouTube.

Rodica Mandache a fost invitată duminică, de la ora 14,00, la spectacolul lectură „Lazăr”, de la Biblioteca „ASTRA” din Sibiu.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se află la cea de a 29-a ediţie, iar în acest an are loc între 24 iunie şi 3 iulie. Pentru zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor găzdui peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Facebook / FITS

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Daca spectacolele sunt ca in poza, sa nu va mirati ca nu vin spectatori.

  2. Pacat ca majoritatea sibienilor n-au treaba cu teatrul,filmul,cartile,cultura in general.Sa mancam,vacanta si aia e,ca tot romanul.

  3. Lauda-ma gura…