G4Media.ro

Fermierii îl acuză pe ministrul Petre Daea că nu a răspuns unei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Fermierii îl acuză pe ministrul Petre Daea că nu a răspuns unei cereri de întâlnire cu oficiali din Ucraina pentru a rezolva criza cerealelor

Fermierii români din Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România îl acuză pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, că nu a răspuns unei invitații din Ucraina pentru discutarea unei soluții la problema cerealelor ieftine care au intrat pe piața internă, potrivit unei scrisori consultate de G4Media.

Mai exact, fermierii români susțin că reprezentanții lor au participat chiar miercuri la o ședință de lucru la Bruxelles cu Oleksii Pinchuk, director general în Ministerul Agriculturii din Ucraina, cu alți înalți funcționari ucraineni dar și cu reprezentanții fermierilor din această țară, ocazie cu care au aflat că o solicitare pentru o întâlnire din partea autorităților ucrainene, cu intenția de a se găsi soluții similare celor din Polonia, a fost adresată autorităților române încă din data de 17 martie a.c. dar reprezentanții Ministerului Agriculturii din România nu au răspuns încă.

”Considerăm că am depus toate eforturile pentru a aduce în fața dumneavoastră elementele necesare unor negocieri cu autoritățile europene dar în acest context constatăm cu dezamăgire profundă că am fost lipsiți de respect prin faptul că nu ați răspuns cererii părții ucrainene și că nu s-a acționat cu celeritate în interesul sectorului agricol și agroalimentar din România”, arată fermierii români în scrisoarea pentru Daea.

În solicitarea pentru ministrul Agriculturii, fermierii români îi cer acestuia să răspundă urgent autorităților ucrainene ”care s-au văzut nevoite să facă apel la noi pentru a intra în dialog cu reprezentanții autorităților naționale din România și să faceți publică evoluția discuțiilor”.

Fermierii români îi cer lui Daea demisia ”în cazul în care acest subiect nu este de interes pentru dumneavoastră”

”Membrii noștri și fermierii din România au nevoie de un ministru care să le reprezinte interesele și să acționeze rapid, în funcție de evoluțiile și reacțiile la nivel regional, ceea ce nu vedem astăzi în plan local privind gestionarea acestei situații de criză”, se arată în scrisoarea semnată de Consiliul Director al Forumului APPR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „În solicitarea pentru ministrul Agriculturii, fermierii români îi cer acestuia să răspundă urgent autorităților ucrainene ”care s-au văzut nevoite să facă apel la noi pentru a intra în dialog cu reprezentanții autorităților naționale din România….” Stimați fermieri români (pe vremea mea erati „țărani” si eram mândru de acest nume, caci venea de la țară, de la țarină, (vezi Tarina de la Abrud), iara daca ma uitam la familia mea, cu trei generatii în urma toti erau țărani, dar nu despre asta e vorba), fiti fericiti ca ati fost contactati voi pâna la urma si nu mai insistati pe lânga ministrul acestei tari care „nu e o gradina zoologica”. 1907 vă spune ceva? Uitati-vă la poza din titlu: țundre, ilice, ii, si Dăi, si Dăi, si Dăi, lipsesc spicele de la Zioa Recolții. Ce sa raspunda si Dăi, si Dăi, si Dăi oricui si despre ce. Ucrainenii nu par preocupati de Phalacrocorax carbo sau de Gulosus aristotelis. Nietzsche voi, sper !!!!!!

    • @ Daedalus – Mi-e tare grau sa inteleg ce vrei sa spui in comentariul asta! Poate pui si o traducere ceva…

    • @ Kafka – Mea culpa!!! Versiunea normala ar fi „Stimați fermieri români fiti fericiti ca ati fost contactati voi pâna la urma si nu mai insistati pe lânga ministrul acestei tari care „nu e o gradina zoologica”.(Daea dixit). Restul, cum spunea cineva, e „literatura” si, recunosc, nu de cea mai buna calitate. Denumirile latinesti ale diferitelor specii de cormorani au fost, bineînteles „pescuite” de pe goagal. Uneori, poate prea des, ma amuz, recunosc, poate excesiv. Oricum, sunt profund recunoscator si agreabil uimit ca m-ati cetit pâna la capat !! Am vazut, întâmplator, la tv. o tânara doamna (la „Scena deschisa”) care spunea un lucru mustind de bun simt (citez din memorie): „Postarile, sunt mult mai mult despre autorul lor decât despre subiectul lor”. Na ca iar m-am lungit (vrâsta!!!). Multumesc pentru interesul manifestat.

  2. Acest individ nu are ce cauta la ministerul agriculturi . Este un inapoiat ! Stie Daia sa negocieze si sa obtina avantaje pentru agricultori Romani ?
    Cum sa-l trimeti pe Daia sa negocieze cu Ucranieni ? El este un afon si un inapoiat .