G4Media.ro

Fermierii din Vaslui cumpără porumb pentru animale din Ucraina, la jumătate din…

Sursa foto: Pixabay

Fermierii din Vaslui cumpără porumb pentru animale din Ucraina, la jumătate din prețul din România / ”Nu prea sunt șoferi care să se ducă în Ucraina. Le e frică”

Fermierii vasluieni se confruntă cu o lipsă acută a hranei pentru animale, astfel că au ajuns să cumpere porumb de la fermierii din Ucraina, cu 150 de dolari tona, un preț la jumătate față de cât se vinde în România, relatează News Moldova.

Președintele Ovis Mold Vaslui, Ion Agafiței, reprezentantul crescătorilor de ovine și caprine din județ, a spus că fermierii din Vaslui resimt efectele secetei prelungite de peste an, cea care a făcut ca hrana animalelor pentru iarnă să fie foarte greu de asigurat.

”Cu fermierii din Ucraina eu am discutat să aducem porumb de la ei, să cumpărăm la un preț de 150 de dolari tona. Este avantajos, pentru că, după socoteală, iese 7, 80 lei, iar cu tot cu transport, iese undeva până într-un leu pentru fiecare kilogram de porumb din Ucraina. La noi în țară un kilogram de porumb se vinde cu 1,5 – 2 lei, adică aproape dublu față de cât îl putem lua din Ucraina”, spune fermierul.

Problema ține însă de transportul porumbului în România.

”Nu prea găsesc mașini, nu prea sunt șoferi care să se ducă în Ucraina. Le e frică. Cam 100 de euro pe zi este plătit șoferul, dar oamenii se tem de război. Din discuția pe care am avut-o ultima dată cu fermierii din Ucraina, la Cernăuți ar trebui să se ducă mașinile noastre după porumb. Fermierii ne-au spus că ne pot da și câteva mii de tone, dar numai să avem mașini de transport”, a mai spus Agafiței.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Săracii fermieri români miliardari!!!