G4Media.ro

Femeile obțin greu accesul la avort, din cauză că spitalele sunt copleșite…

Femeile obțin greu accesul la avort, din cauză că spitalele sunt copleșite sau din cauza restricțiilor / Cazul dramatic al Poloniei / Ce se întâmplă în România, unde avortul a fost considerat ”procedură non-esențială” – Reuters

Linii telefonice de ajutor din întreaga Europă au înregistrat o creștere a cererii pentru serviciile lor, deoarece pandemia de coronavirus înmulțește obstacolele cu care se confruntă numeroase femei pentru a avea acces la avort, transmite Reuters, citată de Rador.

Cu toate că avortul e legal în cea mai mare parte a Europei, unele femei întâmpină probleme când vor să-și facă programări în sistemele publice de sănătate copleșite de pandemie. Altele nu pot scăpa de parteneri abuzivi din cauza interdicțiilor de circulație, au declarat pentru Reuters mai multe ONG-uri și femei care au optat să facă avort.

În țările în care avortul e extrem de restricționat, precum Polonia, femeile s-au văzut puse în imposibilitatea de a călători în străinătate pentru a-și întrerupe o sarcină nedorită, întrucât pandemia a anulat zboruri și a închis granițe.

„În unele cazuri a complicat avortul la modul catastrofal”, a declarat Mara Clarke, șefă a asociației britanice Abortion Support Network (ASN), care ajută femeile să facă avort în străinătate.

Trimiterea pilulelor de avort prin poștă, o practică frecventă a organizațiilor de ajutorare a femeilor din locuri în care ele nu sunt ușor de găsit, a devenit dificilă fiindcă coletele au acum nevoie de săptămâni pentru a ajunge la destinație.

Ania, o mamă cu doi copii din Varșovia, Polonia, a aflat în aprilie că e gravidă și, având la activ două avorturi spontane, a decis că nu era momentul potrivit pentru a mai face încă un copil.

„A fost intens […] foarte dificil”, a declarat ea. „Dacă n-ar fi fost pandemia m-aș fi dus în altă țară – în Slovacia sau Cehia.”

Ania, care a refuzat să-și spună numele de familie de frica stigmatizării, a reușit în cele din urmă să-și întrerupă sarcina cu ajutorul Women on Web, un ONG care ajută femei aflate în situația ei.

Ea este acum unul dintre miile de oameni care protestează în Polonia contra unei decizii judecătorești de luna trecută care poate echivala cu o interzicere cvasi-totală a avortului în această țară înverșunat catolică.

„Periculos”

Abortion Without Borders, o linie telefonică de ajutor din Polonia lansată în decembrie 2019, a primit anul acesta aproape 2.300 de apeluri, iar după instituirea carantinei a înregistrat un salt al cererilor de ajutor.

Femeile din țara insulară Malta, unica din Europa în care avortul e interzis, și unde aeroportul a fost închis luni întregi din cauza pandemiei, au fost cel mai grav lovite, a declarat Clarke.

Apelurile de ajutor din Malta la linia ASN aproape s-au dublat anul acesta: 83, față de 44 în 2019.

În România, unde avortul e legal în primele 14 săptămâni de sarcină, unele femei întâmpină probleme în a accesa acest serviciu, întrucât guvernul a considerat avortul o „procedură non-esențială” în contextul în care sistemul de sănătate se luptă cu pandemia, au declarat organizații pentru drepturile femeilor.

Asociația FILIA din România a relatat că în aprilie doar 11% din cele 112 spitale de stat chestionate de ea ofereau servicii de avort, iar în capitala București nu exista nici unul.

Experții se tem că restricțiile pentru combaterea celui de al doilea val al pandemiei din Europa vor crea noi obstacole, mai ale în țările în care sistemele de sănătate nu au resurse suficiente.

Marie Stopes International, o organizație non-profit care oferă servicii de contracepție și avort, a estimat că din cauza perturbărilor din sănătate vor avea loc la nivel mondial, în plus, 2,7 milioane de avorturi în condiții precare.

„Pandemia a avut un impact asupra sănătății reproductive în ansamblul ei – întrucât ea nu a fost considerată o prioritate”, a declarat o obstetriciană de seamă a Portugaliei, Teresa Bombas.

Rebecca Gomperts, fondatoare a Women on Web, a declarat că tele-munca și interdicțiile de circulație au creat probleme și pentru unele femei care au parteneri care caută să le controleze, întrucât ele nu au mai putut pleca de acasă.

Apelurile către Women on Web au fost mai numeroase anul acesta față de cât se estima pe baza celor de anul trecut, mai ales în Portugalia – unde procedura se practică mai mult în spitale – cu 34 de solicitări și în Irlanda de Nord – unde avortul a fost dezincriminat în 2019 – cu 97.

Unele guverne au luat măsuri pentru a ameliora problema. În Regatul Unit, unde avortul e legal în Anglia, Scoția și Țara Galilor în primele 24 de săptămâni de sarcină, femeile pot lua acum pilula pentru avort acasă în loc să meargă la spital, iar unele consultații se pot face online.

„Am văzut niște avantaje colosale”, a declarat Jonathan Lord, director medical al filialei britanice a Marie Stopes, care speră că aceste măsuri vor deveni permanente.

Însă organizații pro-drepturi spun că multe alte femei se vor lupta cu probleme în lunile următoare din cauza daunelor economice produse de pandemie.

„Jumătate din toate sarcinile sunt neplanificate, iar oamenii vor ține seama de prognoza economică de acum și vor decide să nu le ducă la capăt”, a declarat Clarke. „Ne așteaptă un an 2021 foarte dificil.”

Sursa: Reuters/ Rador/ Traducere: Andrei Suba

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

57 comentarii

 1. Dacă domnii din guvern ar rămâne gravizi, avortul ar deveni din nou un serviciu esențial. Problema e că sunt mulți pocăiți sunt pe-acolo, își chinuie femeile din familie de ajung săracele să facă avort pe ascuns, cum naiba să le mai pese de femeile care nici măcar nu-s rude cu ei.

  • Dacă te-ar fi avortat mama ta cu siguranță nu ai scrie asemenea mizerii. E foarte ciudat ca apărați foarte mult dreptul femeii de a face ce vrea cu trupul ei(chiar și de a omorâ copilul ei dacă acesta nu se poate apăra) dar când alta femeie nu face ce faci tu spui ca e chinuita ca e proasta ca e înapoiata. Îți dai seama cât ești de praf? Ești rezultatul societății mizerabile în care trăiești.

  • Dacă m-ar fi avortat mama mea, ar fi postat altă fiică a ei, deșteptovici. Lumea n-a început și nu se va termina cu mine. Incredibil cum din egoism negi dreptul altor persoane de a beneficia de un drept legal conferit în urma studiilor științifice.

  • Care drept? Care studii? Ști cumva câte femei mor din cauze relaționate cu avortul? Ști câte au urmări psihice care duc la sinucideri, coșmaruri și alte sechele în urma avortului? Niște guvernanți nu au dreptul moral sa decidă asupra altor ființe dar fac acest lucru pentru ca scopul lor e sa aducă dezbinare în societate pentru a fura liniștiți. Dacă cineva nu își dorește un copil asta nu înseamnă că trebuie să îl ucidă. Sunt milioane de familii care își doresc copii și nu au. Asta e doar una din soluții. Am copii și știu cum e sa fi părinte și îți spun că niciodată nu as putea sa ucid un copil…

  • Rolul femeii e sa fie sotie si mama, nu sa isi ucida proprii copii.

  • Pe rând, că le-ai făcut ghiveci:

   1. Rolul cetățenilor, femei sau bărbați, este să respecte legea care spune că până la 14 săptămâni se fac întreruperi de sarcină.
   2. Întreruperea de sarcină nu este omor, o zic medicii.
   3. Femeile au ce rol vor ele, care vrea să fie mamă și soție este liberă să fie mamă și soție. Nu interesează pe nimeni ce rol atribui tu și cui. Știu că e greu de înțeles, dar fă un efort, că de-aia ți-a dat dumnezeu cap, să-l folosești la gândit, nu la oprit ploaia.

  • Din fericire/pacate traim in sec. XXI, si intr-o tara inapoiata cu 47% anaflabeti functionali parca totusi ar trebui cunoscute procedurile de protejare impotriva sarcinii nedorite, anticonceptionale de tot felul, la bani moca…, dar nu…, de ce sa te protejezi, mai bine la avort pe bani si riscuri
   Drept urmare, nici cuplurilor cu minim 4 clase la fara frecventa nu ar trebui sa fie o problema preventia…
   mare-i gradina lu Dzeu…

 2. Dacă te-ar fi avortat mama ta cu siguranță nu ai scrie asemenea mizerii. E foarte ciudat ca apărați foarte mult dreptul femeii de a face ce vrea cu trupul ei(chiar și de a omorâ copilul ei dacă acesta nu se poate apăra) dar când alta femeie nu face ce faci tu spui ca e chinuita ca e proasta ca e înapoiata. Îți dai seama cât ești de praf? Ești rezultatul societății mizerabile în care trăiești.

  • Olvi, esti un curajos care vorbeste doar cand nu este vazut…te ascunzi si ca sex, darmite ca personalitate…care-i, de fapt, lipsa ! Daca, insa, minima-ti minte te duce catusi de putin, acceseaza informatia mai departe si intreaba-te ce ai face daca, dupa ce ai naste un copil, asa cum zic „desteptii” tarii noastre si ai altora, nu ai avea cu ce sa-l cresti, sau cu cine sa-l cresti, fiindca ai fi vaduva sau despartita, ori ai avea o situatie precara de sanatate…. Poti realiza o astfel de judecata…?

  • Ionut64. Am 3 copii și muncesc enorm sa le ofer cele necesare. Părinții mei nu pot muncii, nu au pensii nici alte venituri mari, eu ii ajut cu bani luna de luna. Puteam sa îmi avortez copii dar am ales sa lupt pentru ca nu cred ca lașitatea e soluția. Si da sunt „un curajos” pentru ca mai întâi am ales sa lupt și după sa vorbesc. Dacă ai fi făcut și tu ca mine alta mentalitate ai fi avut. Dacă nu îți dorești un copil nu avortul e soluția. Avortul e CRIMĂ!

  • „dar când alta femeie nu face ce faci tu spui ca e chinuita ca e proasta ca e înapoiata” ma scuzi dar aceasta parte nu are sens. Comentariul original se refera la toti ipocritii (din parlament si nu numai) care urla ca o mana de celule e pruncucidere. Dar nu va inghesuiti la adoptii sau la sustinut educatia sexuala in scoli, oferirea de contraceptie gratuita categoriilor sarace sau daca se naste cu diformitati. Si daca tot ai zic cate femei mor din cauza avortului, se moare mai mult de la colonoscopii dom’ doctor! „swunt milioane de familii care își doresc copii și nu au” – sunt milioane de copii lasati sa se descurce pe strazi si prin orfelinate, asa ca asta e deja o scuza ofilita care ar trebui gasit ceva nou. Daca ai o fata si o violeaza cineva sau copilul ei o sa se nasca mort, o obligi sa il nasca si sa treaca prin traumele care vin cu asta, da?

 3. Pot cumpăra prezervative. Sunt mulți oameni bolnavi de cancer, care nu au mai primit tratament din cauza covid. Femeile pot cumpăra prezervative, sunt chiar ieftine si nu trebuie sa mai ajunga la avort.

  • Așa este.
   Femeile pot cumpăra.
   Dar violatorii?
   Parcă văd la farmacie, un violator:
   -Buna!
   Îmi dați și mie un set de „gume” pt violat?
   Că na.
   Nu vreau să o las gravidă, că avortul este ilegal.
   Știi ce zic?

  • Da, exact! Ca acele +20 de milioane avorturi din Romania au fost toate ca urmare a unor violuri. De fapt fiecare cetatean a violat pe cineva.

   Ce argument stupid. Dar nu-i nimic, cu el inainte tovarasi!

  • @Gyuri dar unde scrie ca s-a interzis avortul? Eu am spus doar ca sunt persoane cu boli foarte grave care nu au avut acces la tratament din cauza COVID. Sarcina NU este o boala. Iar o femeie care nu vrea sa rămână gravida are atâtea posibilitati de a nu rămâne. Nu trebuie sa ajunga in situația de a face avort. Cate din avorturi sunt sarcini in urma unor violuri? Extrem de puține iti spun eu. Imensa majoritate a femeilor care fac avort, ajung gravide pentru ca le-a fost lene sa se protejeze.

  • @Ion, omule, pornesti de la o idee absolut gresita…ca femeia se culca cu un barbat fara prezervativ, special ca sa ramana insarcinata, special ca sa faca avort…omule, habar nu ai, cred ca nu ai avut in viata ta o discutie adevarata si profunda cu o femeie. Ca de altfel toti barbatii de aici. Incepeti sa intelegeti femeile, sa vorbiti cu ele, sa le ascultati, si o sa vedeti cum creste natalitatea, scade rata de avort, si e pace in lume. Nu e greu.

  • Oricum cu genul asta de oameni nu ai cum sa discuti dar hai din nou. Femeile pot cumpara: si barbatii de ce nu cumpara? Cand femeia vrea cu prezervativ si multi insista ca nu, ca nu le place si ca lasa ca ies ei la timp, e tot vina femeii, nu? Nu ajungem la viol, minore, adolescenti cu hormoni peste tot ca deh, tot voi astia ultra-religiosi urlati ca nu vreti educatie sexuala in scoli..”Sarcina NU este o boala. Iar o femeie care nu vrea sa rămână gravida are atâtea posibilitati de a nu rămâne” – pe scurt, femeile ar trebui sa nu mai faca sex ca sa nu ramana insarcinate; cel mai simplu. Sau, hai sa facem altfel: sa se inventeze pastile pt barbati, sa se faca controale si tot barbatii cu sperma inacceptabila sau probleme genetice sa fie castrati. Prea e tot timpul vina femeii….voi toti nu stiti decat sa urlati ca anual mor 20 milioane de celule…extraordinar. Cu ce ii cresteti? Cati copii sunt adoptati anual ca tot urla toti pe aici de femeile care vor si nu pot. Sa adopte, sau cum, aia nu sunt vieti care merita salvate? Ati citit ce propunea mizeria aia de organziatie de mana cu BOR ca viitor al lumii? Va propun sa cititi: fara educatie sexuala, fara contraceptive (da, si acele prezervative care nu sunt 100% sigure , vor fi interzise, femeia sa stea acasa sa faca copii pe banda. Ne intoarcem la decretei? Sau ati uitat ce bine era la decret cand va cauta pardidul in cur? S-au rezolvat toate problemele tarii, s-au adoptat toti copiii si asta a ramas de rezolvat: cum sa facem femeia iar sclavul nostru…Mult succes pe drumul spre epoca de piatra.

 4. biden, camila si toti dementii de stanga sunt pro-„avort pana in ziua nasterii”! Asa ceva numai dr. mengele in lagar de exterminare facea.

 5. Avortul înseamnă CRIMĂ!

  • Eee, ce scurta concluzie…! Ca mintea ta ! Ia spune, locuitorilor de pe Pamant consumatori de carne, de ce nu le impui sa renunte la asta, fiindca astfel nu s-ar mai ucide atatea fiinte vii, cadavrele carora tot prin crime fiind obtinute, nu…?
   Ia da-mi un raspuns pe masura „intelepciunii, istetimii, desteptaciunii” tale (stii de ce le-am pus intre ghilimele, nu…?)….!

  • compari mere cu pere, progresist retard

  • Vai, dar ce politicoase sunt conservele. Sictir.

  • Mare papagal ești mă. Daca ai ști cât de greu se creste un copil, ce sacrificii fac acei părinți responsabili pentru a-i oferi o sanatate, școală, viața decenta , nu ai da din gura pe aici. Sunt atâția copii care trăiesc în condiții inimaginabile in România, te-ai gândit vreodată să îi ajuți ? Sau te preocupa doar copii acelor părinți care sunt conștienți ce pot si ce nu pot sa le ofere.

 6. Olvi, esti un curajos care vorbeste doar cand nu este vazut…te ascunzi si ca sex, darmite ca personalitate…care-i, de fapt, lipsa ! Daca, insa, minima-ti minte te duce catusi de putin, acceseaza informatia mai departe si intreaba-te ce ai face daca, dupa ce ai naste un copil, asa cum zic „desteptii” tarii noastre si ai altora, nu ai avea cu ce sa-l cresti, sau cu cine sa-l cresti, fiindca ai fi vaduva sau despartita, ori ai avea o situatie precara de sanatate…. Poti realiza o astfel de judecata…?

 7. 37,5 milioane de copii in formare au fost ucisi in 2020 la scara globala si conform World Health Organisation anual se fac 40-50 milioane de asa zise ”avorturi”.
  Exista posibilitatea ca in ultimii 50 de ani femeile cu o inteligenta emotionala scazuta si cele lipsite de educatie ( excludem cazurile de viol si cele medicale) sa fi ucis peste 2 miliarde de copii in formare la nivel global.
  Prin comparatie de 10 ori mai multe victime decat primul razboi mondial ( aprox 20 mil morti) impreuna cu al doilea razboi mondial (aprox 60 mil) si victimele comunismului ( aprox 100 mil) la un loc .
  O dimensiune amara si revoltatoare de feminism toxic.

  • Daca adaugi acum si avorturile facut de femeile cu o iteligenta emotionala crescuta si pe cele facute de femeile educate, se dubeaza valorile! Daca nu cumva s-or tripla! 🙂

 8. Actul sexual este pentru concepere de prunci nu pentru placerea trupeasca . Femeia care nu doreste sa nasca prunci o pot numi intr-un fel dar ma tem ca nu imi va fi aprobat comentariul . Barbatul sau femeia care nu doreste prunci sa se abtina de la act sexual . Sa cautam bucuria in viata nu placerile trupesti primitive .

  • poate le spui asta si celorlalte specii la care sexul este si pentru placere, nu doar pentru „concepere de prunci”. si cei din speciile alea sunt tot niste pacatosi pe care ii asteapta infernul!!! eye roll

  • ok deci esti ori virgin ori … poate ar trebui sa iti pui niste intrebari. Inclusiv popii fac sex mai mult (crede-ma, la teologie ii invata sa faca mult ca sa stie sa isi satisfaca preoteasa, ca nu au voie sa divorteze). Pana si in biblie faceau mai mult sex

  • Esti un primitiv, Adrian Popescu, prin judecata ta…! Ce-ai spune, oare, daca legislatia, acum, ar interzice sa vorbeasca tuturor acelora care nu gandesc total, care au un IQ sub 110, asa, ca aceia care nu stiu sa motiveze clar o idee…? Tu spui ca femeia si barbatul sa nu mai aiba act sexual decat pentru a face prunci…? Realizezi ce vorbesti, omule…?
   Pariez ca stiu cu cine votezi pe 6 decembrie….!

 9. Asta e abureala ca cica malformatii la fat, ca violuri. Malformatii apar poate multe in statistici pentru ca se acopera doctorii care fac avorturile cu hartii.

 10. Nu au omorat impreuna Stalin+Hitler + Pol pot si Ghinghis Han cati copii nenascuti au omorat femeile prin avorturi. Feminismul e cancer pentru familie. Si da avortul e o crima. De care sunt respinsabili si mucosii aia care se cred barbati, ca daca ar sta sa le sprijine nu ar mai avorta atatea.

  • Ai dreptate. Daca barbatii „macho” din ziua de azi si-ar asuma responsabilitatea pana la capat, sa isi ia si ei un loc de munca si sa sustina o familie, nu ar mai arde-o prin cluburi dupa pipite sarace cu duhul.
   In realitate, se intalnesc prosti cu prosti, fac tampenia si apoi nu stiu pe unde sa isi scoata camasa.
   Feminismul, libertatea exacerbata si inclusiv avortul au dus la pierderea maturitatii si responsabilitatii la populatia adulta.

  • Sânt educați de televizor, John. Patronii televiziunii sânt căsătoriți și au mai mulți copii dar plâng de mila telespectatorilor”legați” prin căsătorie.

 11. N-ar tine un copil de mana…Protesteaza pentru avorturi, cresc caini si pisici si dupa 33 de ani isi dau seama ca au ajuns epave!

 12. Cand citesc articole de astea imi dau seama ca imi plac tot mai mult femeile pocaite care fac multi copii. Cred ca aici e cheia: credinta in Dumnezeu, familia cu multi copii si multa munca. Restul e doar zgomot

 13. Haha s-au activat antimarxistii(prin vorbe) care de fapt sunt comunistoizi (prin faptul ca sustin interzicerea avortului, deci ingradirea libertatii individuale). Ce mai salivati voi dupa un tatuc care sa interzica tot ce nu va convine, ipocritilor…

  Din fericire, n-aveti sanse. Nu va iese in tarisoara asta pt ca 1. noi nu avem multi credinciosi care sa se radicalizeze(avem multi superstitiosi, alta mancare de peste) si 2. noua generatie e plimbata prin tari civilizate iar „alternativa” iliberala din Rusia sau China e doar in visele umede ale ratatilor si razboinicilor online.

  Asa ca, mars si joc de glezne! Capitolu asta e incheiat.

  • Nu nea Caisa,

   e vorba despre bunul simt de a-ti da seama ca a ucide un copil nenascut e o crima.

  • Prima măsură luată de Lenin a fost legea avortului și legile prin care promova homosexualitatea. Lupta bolșevicilor a fost împotriva familiei traditionale. Deci, URSS a fost primul stat din lume în care avortul a devenit legal. CHINA a dus politica bolsevica mai departe, primul stat din lume în care avortul a devenit obligatoriu. În nordul Europei, posibil sa apară și alte state cu avort obligatoriu. În Finlanda o ministresa declara nu demult ca o femeie care naște 2 prunci nu e sănătoasă la cap, copiii ne vor consuma tot „oxigenul”. La fel și în România, dacă noi stam prost la avort atunci statul trebuie sa ia masuri:sa le avorteze cu forța!

 14. Avortul e un exemplu clar cum prostia muiereasca se transforma in crima. Ucigandu-si proprii copii. E strigator la cer!

 15. Unchiul meu zicea „exista mamele si exista curvele”

  • Eventual doamne si curve. Ca multe femei care nu pot avea copiii ar face orice sa aiba. Iar cele care avorteaza… ce sa mai zici?

 16. Și încă ceva, în occident se iau masuri cu avort obligatoriu în sensul ca medicii sunt obligați sa facă avort. În România există multe spitale unde toți medicii refuza avortul, sunt foarte aspru criticați. De ce? Ei nu trebuie sa aibă propria conștiința, propria libertate?De ce vreți sa va urcați cu bocancii pe libertatea acestor oameni?

 17. Dar să nu uităm că dincolo de credință, spun aceasta pentru că nu toți oamenii îmbrățișează o anumită religie, există dreptul natural al fiecărei persoane umane, deci și al celui micuț embrion… Acel embrion conține în sine începutul unei vieți, nu este doar o simplă și banală celulă

 18. E incredibil cum la aceste articole comenteaza in principal doar barbati. Bai barbateilor, mai incet cu ura asta fata de femei, ca rezultatul este exact ce nu va doriti (imaginati-va cum intra femei pe aici si citesc comentariile voastre si se gandesc „vai, ce m-as marita si ce as face copii cu un astfel de barbat”). Barbatii nu vor putea niciodata comenta si reglementa ceea ce tine doar de corpul femeii. Reglementati si comentati ceea ce tine de contraceptie, de corpul barbatului, de ce vreti voi, nu de ce se intampla cu corpul femeii si doar cu al ei dupa ce apare sarcina. Nu mai veniti cu texte de ev mediu caci voi aveti discurs de ev mediu. Crima este pruncuciderea, nu avortul. Mergeti si munciti sa aduceti bani acasa ca nici asta nu mai e rolul vostru in societatea de azi. Saracele femei au trebuit sa indure mii de ani de legi si de de cutume facute exclusiv de barbati pentru ca nu au putut sa se impotriveasca. Si in anul 2020 va treziti voi toti „credinciosii” si analafabetii sa scrieti pe aici cat de ucigase sunt femeile astea, de ce nu scrieti si despre barbateii aia care nu au niciodata nicio remuscare. De ce nu ridicati in slavi si pe femeile care chiar cresc copii, care ii nasc in dureri cumplite, cu complicatii, care renunta la viata lor ca sa creasca copii si sa va simtiti voi buni crestini. Daca ati fi femeie si ati ramane cu o sarcine nedorita, ati mai comenta pe aici? Sarcinile nedorite apar foarte usor si voi comentati pe aici ca de ce nu prezervativ. Hai de ce nu mai bine fara sex sa o luati toti barbateii razna, ca multe femei cred ca se pot lipsi si de asta cu voi. De ce nu adoptati voi copiii nedoriti? Faceti umbra pamantului degeaba. Femeile au cautat si vor cauta mereu barbati adevarati care le trateaza ca pe egalele lor.

  • Bgdrxbyrsvvt, ești plină de clișee, fată, ba că sânt bărbații iresponsabili ,ba femeile din evul mediu , ba alte alea.Nu știu cine te-a asuprit pe tine și de câte ori dar să știi și tu că bărbații nu sânt un obiect multiplicat ci oameni ca tine care își doresc, unii dintre ei copii.Și cum nu-i pot face singuri,apelează la femei, care după mintea, instinctul și priceperea lor, îl aleg pe mr aproape right, ea însăși fiind ms aproape right dacă n-o fi dusă cu capul.Dacă oamenii se potrivesc apare obiectul urii tale tovărășești de clasă, familia.Unii nu judecă bine din prima și apare divorțul și un retry..Acum că trebuie să nu-ți alegi partenerul în stare de mangă e la mintea găinii la fel ca faptul că te poți procopsi cu carcalaci de diverse specii.Dacă nu vrei duracell pentru vibrator, trebuie să-ți scoți telefonul și să intri pe net măcar ca să știi ce fac altele.Din pct meu de vedere nr partenerilor nu este o”reușită” în via ță dupa cum nici liniuțele trase pe nas sau bețiile la ruptul filmului nu sânt.Dacă ai un bărbat ok poți să bagi kama sutra cu el până la doctorat în domeniu dacă asta te pasionează, fără „consecințe” iar dacă apare o „consecință” ,zâmbește, lucrurile vor deveni încă și mai bune.Nu te crampona și nu-ți aduce ideologia în pat c-o să sfârșești prost.Succesuri .Ai grijă ca pierzi partida după treizeci în 90% din cazuri.Succes și nu mai crede toate tâmpeniile.

  • @Postakel, poti comenta in continuare cat vrei, nu esti femeie si nu e problema ta ce fac femeile cu corpul lor. Daca tot ele au fost alese de biologie sa nasca pui, lasati-le sa nasca daca vor, nu va mai bagati voi in ce nu va doare. daca vrei nascatoare de pui, ia-ti o femeie care are ca singura aspiratie in viata sa faca copii, si fiti fericiti impreuna. Daca vrei copii si nu gasesti femeie sa ti-i nasca, adopta fratele meu. Si nu iti mai da cu parerea despre mine sau despre toate femeile care stii tu ce fac la ele in casa. Eu am comentat dupa ce am vazut cata ura exista aici fata de femei, si ghici ce…vinovate pentru faptul ca femeile nu mai vor sa faca copii este societate misogina si partea barbateasca, care nu reuseste sa convinga partenerele.

  • Asdmk…Sânt căsătorit de aproape treizeci de ani iar soția mea, înafară de doi copii, a făcut carieră până când s-a săturat de ea Nu cred că într-o familie unul trebuie să facă șmotru și altul să aștepte să fie servit după cum nu cred că faianța din baie frecată mult și bine, aduce pacea și fericirea.Dacă a fost plecată la cursuri sau învăța, i-am făcut mâncare, am schimbat scutecele și nu mi s-a părut a fi cine știe ce corvoadă sau sacrificiu.Dacă ești omul cu cronometrul și agenda, rezolvă-ți întâi problemele și nu le pune în cârca familiei iar dacă ai parte numai de bărbați dintr-ăștia, ai o problemă.Bărbații nu sânt altă specie iar conceptul că ar fi e doar polică

 19. Femeile care nasc si cresc copii chiar trebuie ridicate in slavi. In 8 martie ar trebui sa sarbatorim doar ziua mamei.

 20. Dupa o tinerete plina de dezmat, presarata cu „one night stand-uri”, contraceptive administrate riguros ani de zile, nopti nedormite, alcool, tutun, un avort pe ici pe colo ca „doar este corpul meu”, femeile ajung niste epave din punct de vedere genetic. Isi gasesc pe la mijlocul vietii un barbat cu care ar dori sa faca o familie si … copiii se lasa asteptati, dar degeaba.
  Feminismul, in mod plenar dar si in mod particular aplicat in aceasta situatie a facut mai mult rau umanitatii decat multe alte dezastre naturale sau facute de om.
  Si inainte sa imi sara in cap cavaleri ai justitiei sociale, ii rog sa se gandeasca la faptul ca nu e totul negru sau alb, nu isi doreste nimeni o Arabie Saudita la noi, dar echilibrul este cheia.

 21. Văd pe aici niște tanti care se isterizează când un cățel este chinuit dar aplaudă avortul.
  Trăim acum efectele degradării noastre morale.
  Acum 2 ani am stat în casă când normalitatea trebuia inserată în Constituție.
  Dumnezeu nu este doar bun ci și drept.
  Potopul a sters o civilizație degradată.
  Dumnezeu ne asteaptă să ne trezim dar văd că nu prea sunt șanse.
  Se pare că nu am priceput nimic.

  • Potopul nu i-a sters pe aia care trebuiau stersi, prietene. De obicei cand cineva are prieteni imaginari ar fi bine sa se caute.

 22. Vă rugăm să faceți referire la metoda în sine și nu la persoana care apelează la această metodă. E josnic să arătăm cu degetul spre acea femeie care face acest gest, deoarece ambii soți sau parteneri sunt responsabili pentru această situație.
  Drept dovadă sunt tocmai multele mărturii ale doctorilor ginecologi și femei care și-au dat seama că gestul pe care l-au făcut este unul incorect și greșit… Așadar să învățăm și să tragem concluzii și din experiențele acestor oameni, dacă această metodă este corectă sau nu din perspectiva dreptului la viață… Și încă un lucru: NU MEDICII ne-au creat ca ființe umane ca să spună că o sarcină întreruptă nu afectează pe nimeni sau că e normal să facem astfel de gesturi

 23. Tara inapoiata cu oameni inapoiati. Hai sa dam o lege sa fie clar: femeile sa stea acasa toate, sa faca copii pe banda, barbatii sa le bata cand vrea muschiul lor, fara avort, fara anticonceptionale (si alea omoara copii), fara prezervative (cati copii nu mor in fiecare zi in prezervative) si barbatii sa aduca bani acasa. Sigur o sa duduie economia, toti o sa fim fericiti si o sa fie soare si curcubeu in fiecare zi..ca deh, o sa fie prietenii vostri imaginari fericiti (adica zeii care va fac sa va pese ce face o muiere cu uterul ei). Sau si mai bine: hai sa controlam corpul barbatilor: castrare pentru cine nu e fezabil sa faca copii, anticonceptionale pt barbati, inchisoare pentru oricare barbat care face un copil si nu sta sa il creasca (obligatoriu se insoara cu femeia respectiva si creste copilul, fara drept de divort). Mai avem daca vreti…30 de milioane de copii pe an zicea cineva mai sus: suntem 7 miliarde, geme planeta, sunt milioane de copii care mor de foame, merg desculti si se incalzesc la lumanare, nu fac scoala ca deh, cineva trebuie sa dea la sapa; de astia nu va pasa? NU, va pasa doar ca o mana de celule e expulzata din corpul cuiva. Nimeni din astia viteji nu vine sa zica: interzicem avortul dar: asta facem cu abandonatii, cu copii cu handicap, cu femeile care vor sa se sinucida pt ca au fost fortate sa nasca copii morti ca e avortul interzis, cu femeile care mor la nastere ca e avortul interzis…Nimeni nu zice ce facem cu copiii parasiti doar ca sunt multe femei care saracele vor copii si nu pot. Si? Exista optiuni. BOR nu vrea fertilizare in vitro…asta le-ar ajuta pe femeile care vor copii si nu pot. Sa adopte..solutii exista intotdeauna, dar nu va convine daca se schimba directia discutiei. PS: si da, pamantul este plat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.