G4Media.ro

Femeie de 50 de ani, prinsă pe Aeroportul Otopeni când a vrut…

sursa foto. Politia de Frontiera

Femeie de 50 de ani, prinsă pe Aeroportul Otopeni când a vrut să intre în ţară cu cei trei nepoţi ai săi, deşi doi dintre ei nu aveau documente legale care să le aparțină

O femeie de 50 de ani a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni când a vrut să intre în ţară cu cei trei nepoţi ai săi, deşi doi dintre ei nu aveau documente legale care să le aparţină. Femeia le-a spus poliţiştilor de frontieră că acei copii nu aveau documente valabile, iar cele prezentate la control sunt ale unor rude apropiate, relatează news.ro

”În data de 7 octombrie a.c., la ora 02.55, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în ţară, venind din direcţia Los Angeles, via Varşovia, o persoană de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, cetăţean român, din judeţul Vâlcea, împreună cu 3 minori (două fete şi un băiat), despre care a declarat că sunt nepoţii ei. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor şi au constatat că unul dintre minori (în vârstă de 1 an) deţine document autentic şi valabil de călătorie, în timp ce cele două minore nu sunt unele şi aceleaşi persoane din documentele prezentate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia de Frontieră.

”Imediat a fost luată legătura cu DGASPC Ilfov care a trimis un reprezentant la faţa locului, iar cercetările au fost continuate pentru stabilirea identităţii reale a minorelor. Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetăţene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani. Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparţineau unor rude apropiate”, se precizează în comunicat.

Bunica celor trei copii este cercetată acum, în stare de libertate, pe numele ei fiind întocmit dosar penal. ”În consecinţă, faţă de bunica celor trei minori s-a dispus măsura cercetării penale în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea şi tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întreaga activitate s-a desfăşurat în prezenţa reprezentantului D.G.A.S.P.C. Ilfov, minorilor fiindu-le permisă intrarea în ţară împreună cu bunica, urmând ca, ulterior, asistenţii sociali să efectueze o anchetă la domiciliul din Vâlcea al persoanelor”, arată Poliţia de Frontieră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce, e ilegal să împrumuți pașaportul altcuiva?! :))))