G4Media.ro

Femeie călătoare în jurul lumii, condamnată după ce a ajutat Rusia să…

Sursa foto: Instagram / kr.isti7876, Wikimedia (colaj G4Media)

Femeie călătoare în jurul lumii, condamnată după ce a ajutat Rusia să importe ilegal componente de drone și rachete în valoare de 7 mil. de dolari / Soțul ei s-a plâns că îl „dor degetele” de la câte conturi a deschis

Kristina Puzyreva, o femeie în vârstă de 32 de ani, călătoare în jurul lumii, a fost condamnată după ce a participat la o schemă prin care Rusia reușea să importe ilegal electronice folosite în construcția de drone și rachete, transmite Vice.

Puzyreva, care locuia în Montreal, Canada, a fost implicată în 298 de livrări de electronice de proveniență americană către Rusia. Acestea au fost evaluate la 7 milioane de dolari.

Echipamentele militare avansate folosesc semiconductori, iar Rusia nu are capacitatea de a produce local aceste componente. În ciuda sancțiunilor impuse în 2022 de Washington și aliații săi, rușii au reușit în continuare să importe tehnologie de proveniență vestică.

Puzyreva și soțul ei, Nikolai Goltsev, au obținut componentele cu ajutorul lui Salimdzhon Nasriddinov, care locuiește în New York, SUA, potrivit Departamentului Justiției.

Cei doi soți călătoreau în SUA, cumpărau electronice prin intermediul unor firme deținute, iar apoi le livrau către Rusia.

femeie, rusia, drone, condamnare
Kristina Puzyreva și soțul ei, Nikolai Goltsev. (Sursa foto: Instagram / kr.isti7876)

Cei trei au fost arestați în octombrie 2023. Afacerea s-a dovedit a fi una profitabilă pentru cuplu. Potrivit anchetatorilor, femeia „s-a plâns” unor apropiați că soțul ei a trebuit să deschidă 80 de conturi diferite pentru a depozita 3 milioane de dolari câștigați din operațiune. „Mă dor deja degetele de la laptop”, i-a scris, într-un mesaj text din 2023, Goltsev soției lui.

Banii i-au permis cuplului să călătorească în jurul lumii. Puzyreva a publicat, pe rețele de socializare, imagini din diverse țări și puncte de atracție.

Puzyreva a pledat vinovată și urmează să își afle pedeapsa. Soțul ei și Nasriddinov așteaptă să fie judecați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cool. Traiesc in Occidentul decadent si fac profit pe spatele miilor de morti din Ucraina

  2. Și când te gândești ca la noi e plin de ,,idioțiutili,, care muncesc gratis pentru Rusia!