G4Media.ro

Felix Bănilă, fostul șef DIICOT, se întoarce la Parchetul de pe lângă…

Felix Bănilă, fostul șef DIICOT, se întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău

Cererea fostului şef al DIICOT, Felix Bănilă, de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce a fost eliberat din funcţie, a fost admisă de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Secţia pentru procurori a decis ca Bănilă să ocupe o funcţie de execuţie la acel parchet, transmite News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Secţiei pentru procurori a CSM s-a aflat „Notă privind cererea domnului procuror BĂNILĂ OLIVER FELIX de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii procurorului Oliver Felix Bănilă într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, unitatea de parchet de unde provine.

Decizia vine după eliberarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a demisiei, începând din 2 octombrie, data publicării în Monitorul Oficial a Decretului nr.712/02.10.2019 al Preşedintelui României.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, şi-a anunţat, în 2 octombrie, demisia de onoare – solicitată de preşedintele Klaus Iohannis – declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.

Şeful statului a semnat, în aceeaşi zi, decretul de eliberare din funcţie.

Felix Bănilă a fost instalat, în iulie 2018, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), el afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Banilă, în vârstă de 47 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău.

În perioada 2010 – 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău, iar în 2016 a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

sursa foto: Mircea Merticaru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mergi să dormi liniștit înapoi în așteptarea pensiei speciale. Mare javră și incapabil de pesedist ai fost. Dar ca un necunoscut ai venit, ai arătat cât de mic ești și acum pleci înapoi mai murdar și la fel de prost. Rușine.

  2. Acum e momentul lui, e sezonul căpițelor de fân și a hoților, deci are treabă multa marele meseriaș!

  3. Așteptăm cu nerăbdare și întoarcerea la matcă, a oiței rătăcite și umile, ba chiar slugă, a Adinei Florea, nu neapărat la Constanța, poate fi și la Poarta Alba !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.