G4Media.ro

Federaţia Spaniolă de Fotbal a cerut iertare pentru comportamentul lui Luis Rubiales

Sursa foto: Facebook / Real Federación Española de Fútbol

Federaţia Spaniolă de Fotbal a cerut iertare pentru comportamentul lui Luis Rubiales

Federaţia Spaniolă de Fotbal a cerut scuze, marţi, pentru comportamentul lui Luis Rubiales, printr-un comunicat de presă publicat pe reţelele de socializare, relatează news.ro

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF)  a cerut iertare lumii fotbalului şi întregii societăţi: „Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal, prin preşedintele său Pedro Rocha, consideră că este esenţial să ceară sincer iertare lumii fotbalului în ansamblu pentru comportamentul total inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei Cupei Mondiale şi în momentele care au urmat, ceea ce nu corespunde deloc valorilor întregii societăţi spaniole, instituţiilor sale, reprezentanţilor acesteia, sportivilor şi liderilor sportului spaniol. Societatea spaniolă este un exemplu de toleranţă şi civism, în toate sferele sociale şi politice; şi a fost un exemplu de comportament sportiv, aşa cum s-a demonstrat de-a lungul ultimelor decenii la toate evenimentele sportive la care Spania a participat. Nobleţea şi prestigiul internaţional al societăţii noastre şi al sportului nostru au fost afectate în ultimele zile de acţiunile  lui Luis M. Rubiales”, a scris RFEF în comunicatul de presă.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a stârnit indignare în lume după ce, în mod neaşteptat, a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială feminin, la Sydney, în 20 august.

Câteva zile mai târziu, în pofida unei avalanşe de critici şi de apeluri la demisie, şeful federaţiei a anunţat că nu va demisiona pentru „un mic sărut”, denunţând „falsul feminism” şi susţinând că a obţinut permisiunea jucătoarei înainte de a o săruta.

Acest lucru a fost negat de Hermoso, care a spus că s-a simţit „atacată”.

FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...