G4Media.ro

Federaţia Solidaritatea Sanitară anunță declanşarea protestelor în stradă, începând de joi

Federaţia Solidaritatea Sanitară anunță declanşarea protestelor în stradă, începând de joi

Biroul Executiv al Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” a decis susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului prin intermediul protestelor în stradă, începând de joi, conform unui comunicat remis Agerpres.

Protestele se vor desfăşura săptămânal în Piaţa Victoriei, între orele 11:00-13:00, cu număr maxim de participanţi posibil în mod legal, primul protest urmând să fie organizat în data de 5 noiembrie 2020.

Aceste proteste constituie o continuare a acţiunilor de protest iniţiate în data de 7 octombrie 2020 pentru susţinerea Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente.

„În sprijinul dorinţei de rezolvare pe calea dialogului a tuturor problemelor, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită Primului Ministru, Ludovic Orban, organizarea şi coordonarea unei întâlniri cu reprezentanţii FSSR, la care să participe toţi miniştrii responsabili de gestionarea acestei situaţii”, afirmă reprezentanţii federaţiei.

Printre revendicările sindicaliştilor, înaintate deja guvernanţilor, se numără: adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru protecţia sănătăţii şi securităţii salariaţilor din sănătate, astfel încât să determine o reducere semnificativă a numărului de salariaţi infectaţi SARS-CoV-2 şi, mai ales, decedaţi din cauza COVID-19; asigurarea accesului la toate informaţiile relevante privind impactul COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate; respectarea dreptului legal la pensia de urmaş pentru copiii colegilor decedaţi la datorie; acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30%, sporul pentru combaterea epidemiei; acordarea tuturor sporurilor pentru condiţii de muncă la nivel maxim; creşterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul anului 2022; posibilitatea de a beneficia de reducerea stagiului de cotizare (vârstei de ieşire la pensie) proporţional cu activitatea desfăşurată peste norma de bază; acordarea stimulentului de risc pe întreaga durată a stării de alertă pentru toţi salariaţii din sănătate; reaşezarea asistentelor medicale în grila de salarizare; plata gărzilor cu tariful orar aferent normei de bază; raportarea tuturor sporurilor la salariile de bază actuale.

„Toţi salariaţii din sănătate sunt invitaţi să-şi indice sprijinul pentru revendicările ce fac obiectul acestor proteste prin intermediul acţiunilor prevăzute în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente. În contextul în care salariaţii din sănătate au dovedit deja înţelegerea faptului că nu-şi desfăşoară activitatea în condiţii normale, asumând o serie întreagă de riscuri, sacrificii şi privaţiuni, ne aşteptăm ca Guvernul să înţeleagă la rândul său situaţia în care se află salariaţii din sănătate, onorându-le aşteptările legitime la sprijin şi recompense”, se menţionează în comunicat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Niste fomisti nenorociti!!!! Dupa ce ca le-au facut salariile mair ca in vest, tot nu e de ajuns!!! Vor mai mult!!!! Spaga, la fel a crescut si ea. Nu le ajunge cate 300-500 de milioane de leinet pe luna. Nah!!! Ei vor 1 miliard salariu si spaga de 2 miliarde!!! Sper ca medicii astia nenorociti sa moara in chinuri si sa ajunga in Iad.

 2. bravo mah!
  tara arde si babele se piaptana!
  sporuri si alti bani…pai daca intr-un razboi se apuca si armata sa faca greva si sa zica ca nu lupta daca ….bani,bani,bani?
  si contribuabilii sa isi i-a 3 luni fara plata sa vad atunci de unde mai are statul bani sa va dea voua sporuri?
  parca voi erati aia cu juramantul lui Hipocrat,acolo nu zicea nimic de greva,bani,sporuri iar Hipocrat nu mai avea masti si costum,mediu steril,bloc operator etc…penibili.

 3. Ăștia vor să-i dea „victoria” peste cap lui Cîțu?!
  A, nu, am uitat….. doar pensionarii cu 1400 lei/lună reprezinta o problemă majoră de rating!

 4. Si-a activat PSD „cureaua de transmisie” !

  PS. Stai ca l-a pus pe lista in pozitie eligibila si pe smecherul ala de sef de sindicat politienesc de umplea televizoarele la B1 dand explicatii de avocat penalist… Sa vezi acum si proteste in strada ale politistilor !

  PPS. Doar ca o sa-l menajeze pe Iohannis (fiindca il respecta :)) ) si nu o sa-i strige „Iesi afara javra ordinara.”

  PPPS. sa simtim si noi ca e campanie electorala, nu ? :))))

 5. Ooo, eroii in alb… ce-i băieți? Ați dat de greu prin vreo doua spitale? Lasă ca știm ca locul la aTi se da după grosimea plicului. Mai ales ca in 90 % din spitale se sta cu destu’ in nas si lumea moare pe acasă de diverse ca sunt “spitale suport covid”.

 6. Asa este. Au văzut ca nu le da și lor nimeni nimic în plus la salariu și gata grevă . Nu va e rusine? A scăzut grosimea plicului primit în buzunar și vreți sa scoateți de la guvern? Sunt spitale goale unde se sta degeaba. O tot dati cu prima linie ca trebuie sa munciți și voi acum mai mult. La salariile pe care le aveți nu ar trebui sa ridicați vocea. Nu salvați nici înainte decât pe ala care dădea plicul cel mai gros. Ar trebui sa intrăm în greva fiscala sa nu mai plătim nici un impozit sa vedem de unde o sa va dea? Dar chiar nu au nici un pic de rușine?Nu va ajunge cât aveți??? Sporuri peste sporuri, salarii mai mari decât cineva cu studii superioare care lucrează în privat. Sa va fie rușine! Sunteți niște fripturiști ordinari! La munca nu la întins mana!

 7. Au uitat sa treaca in revendicari si o „placuta suedeza”.Sa vezi inghesuiala pe romani sa i satisfaca,in special pe sindicalisti!Militianul ala,subofiter inainte de 89,va primi si un spor de marime!

 8. Solidaritatea PSD, mai precis.

 9. Mi-au propus un tratament complet nerecomandat de protocoalele din tara chiar acum 2 săptămâni, desi le-am spus că nu asa se face, le-am arătat ghidurile si explicațiile de ce nu se face cum ii taia pe ei, asa ca am avut noroc sa scap ca atare din locașul in care nu te vindeci. Dar ziceau mândri foc ca asa „au mai tratat o grămadă de oameni” (adica, au nenorocit pe viață, ca boala de care zic eu, tratata incorect, lasa sechele). M-am tratat pnv, conform protocolului standard cnas…
  Fara doctorasii ăștia, dar mai ales cu ei, suntem pe cont propriu.

 10. Iar sunt nemultumiti dobitocii in halate?
  Nu e de ajuns salariul de peste 10.000 lei/luna, vreti alte sporuri acum ca sunteti pusi la munca?
  Legat de ce ziceau unii de grosimea plicurilor, poate DNA verifica cum se intra la spitalele judetene. Tot 2000/3000euro a ramas spaga pt angajare?
  Jigodii PSDiste ordinare!

 11. Bă, pe fraierii din privat care muncesc să aveți voi salarii grase nu- i întreabă nimeni dacă mai pot? În perioadă de criză se vede cine e javră ordinară, voi taman atunci puneți bocancul pe grumaz.Javre ordinare!

 12. Legal au dreptate, îmi pare rău! Și în cazul lor există o lege care nu se aplică iar pe guvernanți îi doare-n cur și n-au făcut normele de aplicare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.