G4Media.ro

Federația sindicală Alma Mater, îngrijorată de eliminarea Ministerului Educației din circuitul de…

Foto: edu.ro

Federația sindicală Alma Mater, îngrijorată de eliminarea Ministerului Educației din circuitul de gestiune a fondurilor europene 2021-2027

Federația Naţională Sindicală “ALMA MATER” își exprimă îngrijorarea, într-un comunicat de presă emis duminică, în legătură cu eliminarea Ministerului Educației din mecanismul care va gestiona fondurile structurale și de investiții în perioada 2021-2027, conform unui proiect de Hotărâre de guvern elaborat de către Ministerul Fondurilor Europene. Organizația arată că părțile implicate, din mediul învățământului superior și din cercetare, nu au fost consultate.

Potrivit comunicatului, “învățământul universitar și cercetarea științifică din România au nevoie de strategii și de politici coerente, pentru care este necesar să se realizeze un consens la nivelul societății, finanțate adecvat, atât din fonduri publice, cât și din fonduri disponibile la nivel european. Nu credem că acest lucru este posibil dacă Ministerul Educaţiei şi Cercetării este eliminat din circuitul de decizie, în ceea ce privește atragerea fondurilor europene și dacă partenerii de dialog social nu sunt consultați!”

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. “învățământul universitar și cercetarea științifică din România au nevoie de strategii și de politici coerente”

    Atunci nu mai votaţi PSD şi PNL, fiindcă ăştia ştiu doar să fure.

    • Alma Mater exprima aici opinia rectorilor, care stiau cum sa „aranjeze” treburile pe la ministerul educatiei, astfel incat sa curga robinetul pe fel si fel de proiecte tembele, care nu insemnau nimic altceva decat furt pe fatza!

      Toti rectorii din Romania au ajuns in pozitia de rector cu un singur scop, o singura dorinta: sa suga pentru imbogatire personala. Nu-i intereseaza nimic altceva!

  2. Mi-e un pic indiferent ca ii furati voi sau ministerul…

  3. ar trebui să dispară de la Ministerul Învățământului si Educatiei, cred ca e o gluma buna denumirea,
    pentru ca sunt corupti pana in măduva oaselor.
    Si mai rau decat atat e endemică.