G4Media.ro

Federația Rusă sesizează TAS după decizia FIFA şi UEFA de a exclude…

Sursa foto: Unsplash/ Дмитрий Хрусталев-Григорьев

Federația Rusă sesizează TAS după decizia FIFA şi UEFA de a exclude echipele ruseşti din cadrul competiţiilor internaţionale

Federaţia rusă de fotbal a (RFU) a anunţat că va sesiza Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după decizia FIFA şi UEFA de a exclude echipele ruseşti din cadrul competiţiilor internaţionale, din cauza agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrianei, relatează Agerpres, conform Reuters.

Federaţia rusă de fotbal a informat că va contesta deciziile şi va cere reprimirea echipelor masculine şi feminine în întrecerile sportive, dar că va solicita şi daune.

„Vrem reprimirea echipelor noastre în toate competiţiile şi turneele, inclusiv cel de calificare la CM 2022 din Qatar. Vom solicita TAS analizarea acestei situaţii în regim de urgenţă”, a indicat RFU.

FIFA şi UEFA au anunţat luni, printr-un comunicat comun, că Rusia, gazda Cupei Mondiale 2018, a fost exclusă de la următoarea ediţie a Mondialului de fotbal, care se va desfăşura anul acesta în Qatar, în lunile noiembrie şi decembrie.

Echipa naţională masculină a Rusiei nu este singura vizată de această măsură, selecţionata feminină rusă neputând participa la rândul ei la Campionatul European din Anglia, în luna iulie, în timp ce Spartak Moscova, ultimul club din Rusia angajat în cupele europene în acest sezon, a fost exclus din Europa League.

Sursa foto: Unsplash/ Дмитрий Хрусталев-Григорьев

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce le mai place rusilor democratia. Dar doar cand le convine lor.

    • exact! cand pot da cu pumnul in masa asa fac, cand nu incep cu lamentarile si plangerile si apeleaza la „neo-nazisti”. PENIBILI DE PETARDE!!!

  2. Da o m**e nu vreti voi? Ăștia ridică nesimțirea la rang de artă. Fememeu rasputin

  3. Comportament tipic pesedist !

  4. FiFa sa zica despre sportivii rusi exact ce a zis Putin despre statul Ucrainean.

  5. Da’ de ce nu vreți voi sa jucati fotbal cu cecenii și cu alți amici de-ai voștri? Nu aveți ce caută in lumea civilizata, ați încălcat reguli elementare, ucigasilor.