G4Media.ro

Federaţia Română de Haltere, suspendată un an de zile din cauza mai…

Federaţia Română de Haltere, suspendată un an de zile din cauza mai multor încălcări ale regulilor antidoping / Sportivii români nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a impus joi o suspendare de un an Federaţiei române de haltere ”din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping”, sancţiune care privează participarea halterofililor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), scrie AFP, citată de Agerpres.

”Sancţiunea dispusă faţă de Federaţia română este motivată de cinci încălcări ale reglementărilor antidoping datând din 2012 şi comise de cinci sportivi diferiţi. Aceste cinci încălcări se bazează pe prezenţa steroizilor anabolizanţi”, se arată într-un comunicat al IWF.

”Patru dintre aceste infracţiuni au fost comise de cei patru reprezentanţi ai României la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012: Florin Croitoru, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Martin şi Roxana Cocoş. Aceste rezultate anormale ale analizelor au fost anunţate în 2019 ca parte a programului de reanaliză al Comitetului Internaţional Olimpic”, se mai arată în comunicat.

Această sancţiune poate fi atacată la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS).

IWF a suspendat deja alte trei federaţii din motive similare, Thailanda, Egipt şi Malaezia.

 

Sursa foto: Federația Română de Haltere / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ciuma rosie este de vina!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.