G4Media.ro

Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere

Federația Națională a Părinților solicită măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor, în contextul acțiunilor desfășurate de DIICOT privind instrumentarea unui dosar ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc în care sunt anchetați inclusiv elevi de liceu acuzați de trafic de droguri în unități de învățământ.

„Consumul de droguri a luat o amploare alarmantă, vârsta consumatorilor scăzând foarte mult în ultimii ani, concomitent cu creșterea numărului acestora din rândul adolescenților, iar pentru combaterea acestui fenomen este nevoie de eforturi concertate din partea întregii societăți”, susține Federația Națională a Părinților EDUPART, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Federația atrage atenția că „autoritățile locale și naționale cu atribuții de prevenție și supraveghere pentru consumul și traficul de droguri trebuie să conștientizeze amploarea fenomenului, gravitatea situației în care s-a ajuns și să întreprindă măsuri imediate. Considerăm că este necesar ca Ministerul Afacerilor Interne și Agenția Națională Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere, astfel încât acțiunile întreprinse în acest scop să fie vizibile și să aibă efectul scontat”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. sa va bazati pe BODE .. se vrea performanta, normalitate si alegem mediocritati marca USL

  2. Intr-adevar, citez: „pentru combaterea acestui fenomen este nevoie de eforturi concertate din partea întregii societăți”, dar in primul si in primul rand ar trebui constientizati parintii!!!! Din pacate, nu exista cursuri (cu atat mai putin „diplome”) pentru „meseria” de parinte, toti o facem/am facut-o in mod „autodidact” si cu raspundere sau nu, unora dintre noi, multi, ne-a reusit, altora….Ce parere are federatia despre tinerii liceeni (si, mai ales, parintii lor) care erau/sunt dealeri pentru colegii lor?…..Consumul nu ar fi existat/exista fara „gunoaiele” ce-l alimenteaza, ar trebui inasprita legislatia pana la maxim (eu as echivala-o cu crima) pentru acestia.

  3. Felicitari USR! Consumul de droguri a explodat in randul tinerilor.

  4. Deci federatia parintilor se plange ca autoritatile nu le protejeaza plozii de droguri….
    Ei parintii nu au nici o obligatie, doar autoritatile…..