G4Media.ro

Federația de Fotbal, amendată cu 5.000 de lei pentru scandările anti-maghiare ale…

sursa foto: Pexels

Federația de Fotbal, amendată cu 5.000 de lei pentru scandările anti-maghiare ale suporterilor de la meciul de fotbal România – Spania din 2019

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat miercuri Federația Română de Fotbal cu 5.000 de lei din cauza scandărilor anti-maghiare ale suporterilor de la meciul de fotbal România – Spania din septembrie 2019, potrivit unui comunicat al instituției.
CNCD a decis cu unanimitate de voturi că scandările reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

La meciul cu Spania din preliminariile Campionatului European 2020 (amânat din cauza pandemiei), câteva sute de suporteri ultras români au fluierat minutul de reculegere pentru fiica lui Luis Enrique (fostul antrenor al Spaniei care a trăit o tragedie personală), au aprins torțe și au scandat jigniri împotriva maghiarilor. Ca urmare a evenimentelor, UEFA a decis ca meciurile cu Norvegia și Suedia să se joace fără suporteri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Puneti in titlu „amendată de CNCD Romania, condusa de 18 ani de un ungur”, ca altfel are lumea impresia ca e vorba de ceva relevant si nepartinitor.

  2. Amendarea maghiarilor care refuza sa vb romana si afiseaza steagul altei tari pe cand? Una peste alta cei cu care am interactionat eu au fost super ok, au si ei uscaturile lor. Ungurii adevarati din Hungary mi se par cam increzuti, nu mi-au placut dar astia ai nostrii sunt ok.

  3. Cand tovarasul de etnie maghiara va pleca de la CNCD abia atunci sa imi spuneti de obiectivitatea CNCD. Acum este doar institutie plina de politruci ca si CNA, care amendeaza discretionar, fara a da socoteala nimanui.

  4. Stie cineva ce au scandat suporteri?