G4Media.ro

FDGR a câştigat definitiv procesul cu Darius Vâlcov care a sugerat, într-o…

FDGR a câştigat definitiv procesul cu Darius Vâlcov care a sugerat, într-o postare pe Facebook, că formaţiunea este o organizaţie nazistă

Forumul Democrat la Germanilor din România (FDGR) anunţă că a câştigat definitiv procesul cu Darius Vâlcov care a sugerat, într-o postare pe Facebook, că formaţiunea este o organizaţie nazistă. Vâlcov trebuie să plătească FDGR 20.000 de lei, relatează News.ro.

”FDGR a câştigat procesul cu Darius Vâlcov. Soluţia este definitivă. Recursul lui Darius Vâlcov a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta contestase soluţia Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune în valoare de 20.000 RON pentru postări defăimătoare la adresa FDGR şi a minorităţii germane”, a anunţat FDGR.

La rândul său, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a afirmat că ”încă un reprezentant al «regimului Dragnea-Dăncilă» a primit din partea justiţiei ce a meritat, pentru calomniile proferate”.

În 2018, pe vremea când era consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov a postat pe Facebook un clip video care sugera că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste.

În montaj apărea şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl asemăna cu Hitler.

Pentru postarea respectivă, Vâlcov a fost amendat şi de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Darius Vâlcov = un imens dezechilibrat mintal; un geniu al răului; un monstru extrem de abil in disimularea acţiunilor sale malefice. O minte odioasă, zero suflet.

  • Ca și dragnea. Și va ajunge tot acolo.

  • Din înscrisurile depuse la dosarul cauzei, rezultă că, prin intermediul unei
   acțiuni civile, înregistrată la Judecătoria Sibiu la data de 25.02.2007,

   Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu,

   cu sediul în mun. Sibiu, strada General
   Magheru nr. 1-3, reprezentată prin dr. Hans Klein, în calitate de președinte, a
   chemat în judecată pârâții Municipiul Sibiu,

   reprezentat prin

   Primar (Iohannis Klaus Werner, la acea dată) și Consiliul local al Municipiului Sibiu,

   solicitând instanței de judecată ca, prin hotărârea pe care o va pronunța,

   să constate

   calitatea de succesor

   în drepturi al organizației

   Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu,

   față de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).

   Prin sentința civilă nr. 2790/28 mai 2007, pronunțată în dosarul nr.1672/306/2007, al Judecătoriei Sibiu,

   s-a dispus admiterea cererii

   formulate de către petentul Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu, în contradictoriu cu pârâții mai sus menționați și,

   pe cale de consecință,

   s-a constatat calitatea de

   succesor în drepturi a reclamantului,

   față de

   Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).

  • Din statutul fdgr

   Art. 6 – FDGR este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.

  • www[.]justitiarul.ro/wp-content/uploads/2014/07/hot.-fdgr-2_n1.jpg

  • www[.]justitiarul.ro/wp-content/uploads/2014/07/hotarare-FDGR-1jpg11.jpg

  • Vezi să nu plătești și tu pentru calomnie.

  • Catre @X-link. Tu faci o confuzie grava !.
   Organizatia National Socialista ,,Deutsche Volksgrupe in Rumenien” este o Organizatie infintata in toamna lui 1940 prin Decretul 840.
   Si este o alta Organizatie (identificata Juridic) fata de organizatile comunitare ale deutschilor din Romania de dinainte de anul 1940.
   Seful nou infintatei in 1940 ,,Deutsche Volksgrupe in Romanien” era numit de la Berlin si nu de etnicii deutschi din Romania.
   Deci ce a cerut dr. Hans Klein in 2007 la Judecatoria Sibiu se refera la alte organizatii decat Organizatia National Socialista ,,Deutshe Volksgrupe in Rumenien” infintata in toamna 1940.

  • Catre @X-link. La art 6. din FDGR (unde zici tu) spui ca ,,este succesorul tuturor organizatilor ale minoritatii germane”. Dar Organizatia National Socialista ,,Deutsche Volksgrupe in Rumenien” infintata in toamna 1940 nu este o organizatie a minoritatilor deutsch din Romania. Este o Organizatie apartinand Statului National Socialist Deutschland cu conducatorul numit de Berlinul anului 1940.
   E ca si cand ai spune ca ,,PCR este o organizatie a poporului roman”. Care e gresit pentru ca cei mai multi romani nu s-au inscris in PCR.

 2. Alta este problema si nu o spun eu, o spune decretul regelui Mihai de la finele razboiului, prin care acestei organizatii colaboratoare cu nazistii, i-au fost confiscate toate bunurie pe care le primise cadouri de la fascistii germani. Dupa 1989, FDGR a revendicat si a obtinut ce confiscase regele. Este ca si cum, PCR, desfintat prin decretul lui Iliescu din decembrie 1989, sa reapara si sa revendice toate bunurile detinute de fostul partid comunist roman, si nu-s putine.

  • Tot prin lege romaneasca a fost infiintat GEG din Romania, si totul a fost OK. Ei, acel OK nu a mai fost OK atunci cand a devenit clar ca Germania pierde razboiul. Dintr-o data, dupa ce Stalin a fost invitat in Romania, organizatia GEG din Romania a devenit subit una nazista, cu urmarile cunoscute.
   Daca stam sa analizam, insusi statul roman a fost o buna perioada stat fascist. Si nimeni nu s-a gandit sa-l confiste.
   Ehei, dubla masura mioritica… 🤣

  • Catre @ Virgilia Banateanu. Vorbesi aiureli !. Prin decretul Regelui Mihai I si al premierului Sanatescu s-au confiscat TOATE imobilele detinute de Organizatia National Socialista a Deutschilor din Romania asa zis : ,,Grupul Etnic German”. Marea majoritatate a acestor imobile find de fapt preluate, la randul lor in mod abuziv, de la etnicii deutschi din Romania de catre aceasta Oganizatie la Infintarea Juridica din toamna lui 1940.
   Deci, Mihai I si Prim Ministrul Sanatescu au confiscat un numar mare de imobile care erau la randul lor preluate / furate de Organizatia National Socialista ,,Grupul Etnic German”, incepand cu toamna lui 1940, de la comunitatile deutschilor din Romania.

 3. Redactia mi-a cenzurat un comentariu trimis pe 6 martie in jurul orei 20. Rusine.
  Nu erau decat informatii publice ACCEPTATE de instanta care a dat partial dreptate FDGR si din comunicate publice ale FDGR. Rusine celor care cenzureaza fara sa aiba niciun motiv.

 4. Cu argumentele lui Vâlcov se pot confisca bunurile etnicilor turci, tătari, ruşi, a oricărei categorii sociale.
  Prin 5 0 etnicii germani erau trimiși în Bărăgan sau chiar în Siberia (asta cu Siberia am auzit-o, sper să nu fie reală).

  • Este reala treaba cu Siberia. Fratele bunicii mele a fost deportat acolo. Dupa terminarea razboiului, romanii nu l-au lasat sa se intre in tara, asa ca l-au primit ungurii. Ar fi mers cea mai mare parte din drum, pe jos, pana in Ungaria.

 5. Să nu uităm ca in vremea cand Valcov era in PD nu era atat de ”bolșevic”, practic după intrarea în partidul lui Iliescu ( moscovitul) , FESENEU-PEDESEREU-PESEDEU.. a inceput să fie atat de antifascist, practic aceasta este politica partidelor neo-bolșevice aservite rusiei. Mai sunt câți-va oratori de tip bolsevic prin mass-media si nu greu de identificat după mesaj si modul in care tâșnește veninul din ei asupra a tot ce este occidental, UE sau NATO.
  iNCA NU AM IESIT DEPLIN DIN GHEARELE BOLȘEVICILOR.

  • Foarte interesant, daca te declari fascist, riști toate consecințele, daca ești comunist bolșevic, nu ai nici o treabă.Vomit!

 6. Mică pedeapsa. Măcar niște lingouri și niște tablouri, că are de unde.

 7. Atâta timp cât FDGR-ul a moștenit proprietăți care au aparținut GESTAPOULUI cum poți spune că nu le sunt urmași?!

  • Germania a mostenit ceva ce a apartinut Gestapo ? Intrebarea e daca au apartinut proprietati dobandite legal de Gestapo ?

  • Ce proprietăți a avut Gestapo ul in România? Tu vezi ce aberații scrii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.