G4Media.ro

FC Barcelona îl demite pe Xavi din funcția de antrenor, la doar…

sursa foto: Facebook/ FC Barcelona

FC Barcelona îl demite pe Xavi din funcția de antrenor, la doar o lună după ce l-a confirmat pentru sezonul 2024-2025

FC Barcelona a anunțat vineri că îl demite pe Xavi Hernandez din funcția de antrenor, la doar patru săptămâni după ce l-a confirmat în funcție pentru sezonul 2024-25, relatează Reuters.

  • UPDATE: Xavi a fost demis de Joan Laporta după o întâlnire ce a avut loc între oameni importanți din conducerea Barcelonei în decursul zilei de 24 mai, potrivit anunțului oficial al Barcelonei. Decizia președintelui este surprinzătoare după ce pe 25 aprilie anunțase, într-o conferință de presă, că Xavi va continua sezonul viitor.

Întâlnirea a avut loc la Ciutat Esportiva Joan Gamper și la ea au mai participat vicepreședintele sportiv Rafa Yuste, directorul sportiv Anderson Luís de Souza, Deco, Òscar Hernández și Sergio Alegre.

Punctul de cotitură pentru Laporta a fost anunțul făcut de Xavi înainte de meciul de joia trecută cu Almeria, în care a spus că va fi imposibil pentru Barcelona să concureze cu Real Madrid și cu marile cluburi din Europa în timp ce se află încă în criză financiară. Tensiunile nu au scăzut deloc din momentul anunțului, iar discuțiile din media au avut ca subiect demiterea inevitabilă a lui Xavi până la sfârșitul sezonului.

Pentru Laporta, aceasta este o problemă foarte personală. El a fost într-o adevărată luptă pentru a readuce clubul pe o bază financiară solidă de când a recâștigat președinția de la Jose Maria Bartomeu în 2021.

Într-o altă ordine de idei, germanul Hansi Flick este pregătit să preia rolul de antrenor al Barcelonei. Acesta aștepta doar ca Barça să-l informeze pe Xavi despre decizia lor de a se despărți, refuzând propuneri din partea cluburilor din Premier League, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Este de așteptat ca Hansi Flick să semneze un contract pe un an cu o opțiune de a îl prelungi cu încă unul, prelungire ce este legată de obiectivele și performanțele clubului din sezonul viitor, conform Mundo Deportivo, citat de Barca Universal.

Xavi va conduce ultimul său meci la Barcelona în această duminică, de la ora 21:00, împotriva celor de la Sevilla. Acesta a adus clubului titlu de campioană a Spaniei în sezonul 2022/2023 și ulterior Supercupa Spaniei. În acest sezon Barcelona și-a asigurat doar locul 2 în competiția internă, în timp ce în Champions League a fost eliminată usturător de către Paris Saint-Germain.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...