G4Media.ro

Fanii lui Bruce Springsteen vaccinați cu AstraZeneca nu vor avea acces la…

Fanii lui Bruce Springsteen vaccinați cu AstraZeneca nu vor avea acces la concertele sale / „Spectacolul trebuie să continue. Dar dacă ai vaccinul AstraZeneca, nu ești invitat”

Fanii lui Bruce Springsteen care au primit vaccinul contra Coronavirus Oxford AstraZeneca nu vor putea participa la următoarea ediție a spectacolelor date de cântărețul rock american pe Broadway, la New York.

Celor complet vaccinați li se va permite să cumpere bilete pentru cele 30 de spectacole, care se desfășoară de pe 26 iunie până pe 4 septembrie. Dar numai cei imunizați cu vaccinuri omologate oficial în Statele Unite vor avea acces, iar vaccinul AstraZeneca nu a fost încă certificat de Food and Drug Administration (FDA), deși a fost administrat la peste 100 de milioane de oameni în multe alte țări din lume.

Springsteen, acum în vârstă de 71 de ani și supranumit The Boss, a stabilit reguli stricte pentru solicitanții de bilete: ei trebuie să poată dovedi că au primit una dintre cele trei imunizări Covid-19 cu autorizație de utilizare de urgență de la FDA: vaccinurile cu două doze Pfizer-BioNTech sau Moderna, sau vaccinul cu o singură doză Johnson & Johnson.

Știrea nu au fost bine primită în Canada, țară unde numeroase persoane au primit AstraZenneca și unde Toronto Star parafraza titlul unuia dintre cele mai bine vândute hit-uri ale lui Springsteen: „Spectacolul trebuie să continue. Dar dacă ai vaccinul AstraZeneca, nu ești invitat ”, a scris ziarul.

Proprietarii lanțului de teatre Jujamcyn de pe Broadway unde vor avea loc concertele, au declarat că a impus stipularea “în conformitate cu directivele statului New York” și că singura excepție ar fi pentru copiii cu vârsta de 16 ani sau mai mici, care trebuie să prezinte în continuare dovada unui test negativ recent Covid-19 și să fie însoțiți de către un adult complet vaccinat.

Nu este necesară folosirea măștii la spectacole, iar producătorii subliniază faptul că locurile în interiorul teatrului St James cu o capacitate de 1.710 nu sunt distanțate social.

Springsteen pe Broadway este văzut ca un test pentru redeschiderea mai largă a scenei culturale din New York, multe alte spectacole nefiind planificate până în septembrie sau mai târziu.

New Musical Express, The Guardian

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Genial. Acum avem discriminari si segregari in functie si de modelul de vaccin. Bine ca am terminat cu lupta de rasa…

  • Minorii pot veni cu test negativ doar dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat?
   Dar un adult cu test negativ de ce nu?
   Această forțare a vaccinării ar putea face mai mult rău decât bine

 2. Manipulare prin omitere. Ati pus in titlu un citat alaturi de numele lui Bruce Springsteen sugerand ca el a afirmat asta desi citatul este unul din presa. Dar na, ce mai conteaza pentru un click in plus?

  • nu conteaza formularea lui, conteaza decizia

  • @Dane – esti prea carcotas .

   Pe scurt, decizia este: concertul se tine cu adulti vaccinati cu vaccinuri „FDA approved”.

   Avand in vedere ca AZ nu este FDA-approved, asta nici macar nu e o problema pentru locuitorii New York, pentru ca ei nu vor fi vaccinati cu AZ.

   Bonus, informatie suplimentara: US nici nu permite calatorii/zboruri din multe alte tari (Shengen inclus) cu exceptia cazurilor super-speciale.

 3. Ca de obicei parem a vrea sa fim echitabili , dar dorinta asta se manifesta numai in interiorul tarilor bogate, nu si in afara lor.
  Sint tari ca India unde Astra Zeneca este cel mai bun vaccin disponibul, si de aceea si greu de gasit.
  Majoritatea tarilor sarace nu au acces la vaccin, sau li se administreaza vaccinuri chinezesti.
  Veti spune ca aceia nu ajung la concertul lui Bruce Springsteen.

  De unde rezulta din nou ca dorinta de echitate se manifesta doar fata de tarile mai bogate decit cea in care traim (cum e cazul Canadei, UK…)

  Toate autoritatile locale in toata lumea statbilesc astazi reguli proprii de acces pe teritoriile lor. La fel face si statul american NY.

 4. Ce probleme de calitate au deja americanii.
  60% vaccinati in New York si pot sa strambe nasul la AZ.

  Intre timp noi avem un guvern care si-a luat vacanta de la campania de vaccinare pe la 22% iar europenii insista sa fie valabil si testele antigen care dau rateuri frecvente pentru certificatul ala cu care o lalaie la infinit.

  Ffs. Si astia viseaza la ridicarea vizelor pentru State.
  Noi si bulgarii vom fi fii ploii, ciumatii Europei din septembrie. In afara UE nu ne mai primeste nici naiba fara carantina de 14 zile.

  • Ca o curioziate:
   Romania nu se afla pe lista tarilor care au INTERZISE zborurile in SUA datorita covid
   Dar tarile din Shengen au aceasta interdictie.

   Problema este ca daca esti in tranzitie printr-o alta tara EU, ti se aplica interdictia.

 5. „Boss” e un leftard fără prea multă priză azi de care americanii fac mișto că nu ține minte mai mult de patru note.Toate litaniile lui nu depășesc câteva note și nici cine știe ce voce cultivată n-are.Streets of Philly are trei(C,D,E,), Born in the USA 5,(A,G,E,DC) așa că e mai muzical ca bullshita tha stallion dar până în clasa a treia mai are.Dar dacă Hunter e mare pictor, ce mai contează.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.