G4Media.ro

Familiile Pinault și Arnault, cele mai bogate din Franța, vor dona 300…

Familiile Pinault și Arnault, cele mai bogate din Franța, vor dona 300 de milioane de euro pentru catedrala Notre-Dame

Familia Pinault va dona 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă parțial luni de un incendiu devastator, anunță televiziunea franceză BFMTV. Donația va fi făcută de societatea de investiții Artemis, condusă de François Pinault (82 de ani), al treilea cel mai bogat om din Franța.

Anunțul a fost făcut de François-Henri Pinault, fiul industriașului și cel care conduce acum imperiul financiar al familiei.

Fondul de investiții Artemis a fost fondat în 1992. François Pinault a fondat un imperiu care a deținut sau deține branduri precum Converse, Samsonite sau Christie’s. Pinault este unul dintre cei mai mari colecționari de artă la nivel global.

De asemenea, grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat marţi o donaţie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucţiei catedralei Notre-Dame, anunță Agerpres. „Familia Arnault şi grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie naţională, se asociază reconstrucţiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului său şi al unităţii sale”, arată un comunicat citat de Agerpres.

Catedrala Notre Dame (850 de ani) a fost distrusă parțial luni seară de un incendiu ale cărui cauze sunt încă necunoscute, dar despre care autoritățile franceze cred că a fost provocat neintenționat.

Foto: Francois Pinault (dreapta). Sursa S. Plaine / CC-BY-SA-4.0

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Gabriela Firea anunta si ea ca va dona inca 10 milioane de euro din banii cretinilor de bucuresteni care n-au votat.

  Dar nu pentru Notre Dame, ci pentru Catedrala Narcisismului Danielului.

 2. Notre Drame !

 3. #Je suis Notredame!

 4. Daca mergem in toata Europa si vedem catedrale si tot felul de domuri , de ce natia romana nu ar avea si ea o catedrala ??
  Cei ce comenteaza negativ sunt cei de alta confesiune rau intentionati, dar cred ca sunt si multi cu probleme …. sau din cei internati in diferite institutii si au aces la un telefon sau un calculator ….
  Asa sa ne ajute Dumnezeu sa se termine aceasta impresionanta constructie care in cativa ani va deveni una din cele mai vizitate edificii din capitala tarii…de straini… de roamnii din provincii..

  • De ce n-am avea si noi catedrala? Pentru ca nu avem forta economica sa o contruim, de-aia.
   Fiecare leu pe care il da statul pentru catedrala e luat de la educatie, sanatate sau aparare. Compara asta cu constructia recenta a unei catedrale in Polonia, catedrala ridicata exclusiv din donatii.

 5. Daca mergem in toata Europa si vedem catedrale si tot felul de domuri , de ce natia romana nu ar avea si ea o catedrala ??
  Cei ce comenteaza negativ sunt cei de alta confesiune rau intentionati, dar cred ca sunt si multi cu probleme …. sau din cei internati in diferite institutii si au aces la un telefon sau un calculator ….
  Asa sa ne ajute Dumnezeu sa se termine aceasta impresionanta constructie care in cativa ani va deveni una din cele mai vizitate edificii din capitala tarii…de straini… de romanii din provinciile istorice….
  Ma intreb daca ar fi intamplat la noi o nenorocire de asemena proportii bogatii Romaniei ar fi actionat ca cei din poporul francez?

 6. Imensa catedrala.din București se face atunci când Capitala Romaniei este singura cu mahalale, singura care are drumuri puține, proaste, singura fara centura de ocolire.
  Grozăvie de asemenea imensitate nu mai construiește nici o țară europeană.
  Pentru că este un simbol al înfumurării și împăunării. Daniel vrea sa se arate ca „cel mai tare din parcare”. Dar el este doar un individ ahtiat după putere. Prostește pe cine poate cu biserica.

 7. Cică și Pinalti, la noi, va dona o sumă de bani pentru biserica lui Daniel. Dacă va lua foc, desigur.