G4Media.ro

Familia ministrei Tranziției Energetice din Franța are legături cu paradisuri fiscale și…

sursa foto: Facebook/ Agnès Pannier-Runacher

Familia ministrei Tranziției Energetice din Franța are legături cu paradisuri fiscale și cu un gigant al petrolului

În Franța, ministra Tranziției Energetice, Agnès Pannier-Runacher, a ajuns în vizorul Înaltei Autorități pentru transparența vieții publice. Este organismul care înregistrează declarațiile de avere și de interese ale miniștrilor și este rolul acestei autorități de a atenționa asupra eventualelor conflicte de interese. O anchetă a fost deschisă după ce presa franceză a scris că o societate creată de tatăl ei are legătură cu un gigant din domeniul petrolier. De altfel, tatăl ei a fost unul dintre șefii acestei companii petroliere, societate prezentă în diverse puncte de pe glob. În plus, ministra este acuzată că ar deține mai bine de 1 million de euro în paradisuri fiscale, transmite RFI România.

Copiii ministrei, minori, sunt acționarii unei societăți create de bunicul lor și a căror fonduri, ce au legătură cu Perenco, sunt bazate în paradisuri fiscale.

La originea informației se află platforma de investigații Disclose.

Conflict de interese, paradisuri fiscale și calcule pentru evitarea drepturilor de succesiune – cocktailul este unul exploziv pentru ministra Tranziției Energetice, Agnès Pannier-Runacher, consideră publicația L’Obs.

Societatea Perenco este o companie petrolieră franco-britanică, are sedii sociale la Paris și Londra dar și 6.000 de salariați în Marea Nordului, în Africa Centrală, în bazinul mediteraneean și până în Vietnam.

O publicație franceză descrie această companie: „oriunde Perenco se implantează, Guatemala, Ecuador, Peru, Columbia, Tunisia, Congo apar controversele iar de fiecare dată acuzațiile sunt aceleași: poluare și degradarea mediului”.

Articolul complet pe RFI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Francezii sunt corupti maxim si tin predici altora….

  2. Conflict de interese pe faţă!

  3. Tooot insistați cu termenul inexistent în limba româna, cel de „ministra”. Vi se poate atrage atenția de un milion de ori, căci sunteți imperturbabili în a persista în forțarea limbii române pe criterii_ ma gandesc_ de egalitate de gen.
    Chiar e atât de greu sa scrieti doamna ministru în loc de inexistentul , in DEX cel putin, „ministra”?
    Numai cei cu putina școală folosesc termeni de genul „doctoră”, „ministrå” etc!