G4Media.ro

Familia Carabulea a vândut ziarul Tribuna Sibiului / Noii proprietari: „Nu are…

Sursa foto: Arcanum.com

Familia Carabulea a vândut ziarul Tribuna Sibiului / Noii proprietari: „Nu are legătură directă cu anul electoral” / Ziarul a împlinit 140 de ani în 2024

Tribuna, cel mai vechi ziar din Sibiu și unul dintre cele mai longevive din România are un nou asociat principal: Sibiu News SRL, anunță Turnul Sfatului.

Ziarul care a anunțat că a împlinit 140 de ani la jumătatea lunii trecute a fost cumpărat de Sibiu News SRL, în urma unor negocieri încheiate zilele acestea cu reprezentanții fostului holding Atlassib, deținut de familia Carabulea. 99,5% din părțile sociale ale ziarului erau deținute de familia Carabulea, restul fiind împărțit între foști și actuali angajați ai ziarului.

Sibiu News SRL, noua societate editoare a singurului cotidian din Sibiu care mai apare în varianta tipărită, a fost înscrisă la Registrul Comerțului pe 26 aprilie 2024 și are patru asociați: Claudiu Vasile Gavrea (19%), Claudiu-Andrei Gavrea (14%) și Mircea-Gheorghe Mihăilă (34%). Cel de-al patrulea asociat este o persoană juridică, Terensib SRL, cu 33% cotă de participare la beneficii și pierderi.

Claudiu Gavrea este singurul nume din rândul asociaților care are legătură cu mass-media, el administrând în urmă cu mai mulți ani postul de televiziune Antena 1 Sibiu. „Tribuna este un brand de tradiție și îmi doresc să fie revitalizat și să redevină un ziar al sibienilor. Va apărea în continuare și în format tipărit, vom păstra toate abonamentele”, a declarat Claudiu Gavrea pentru Turnul Sfatului.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul ASF- Carpatica, în anul 2017. Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost achitat în același dosar.

Procurorii DNA i-au acuzat pe cei doi că au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care a avut ca scop protejarea societăţii Carpatica Asig.

Achiziția ziarului Tribuna are loc cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale și cele europarlamentare. „Nu are legătură directă cu anul electoral”, comentează Claudiu Gavrea momentul tranzacției.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...