G4Media.ro

Falși parcagii care percepeau ilegal taxe pe Calea Floreasca, amendați de poliție…

Sursa foto: Primăria Municipiului București

Falși parcagii care percepeau ilegal taxe pe Calea Floreasca, amendați de poliție / Circa 850 de sancțiuni în valoare de 180.000 de lei pentru astfel de infracțiuni, în primele trei luni ale anului

Poliția Locală Sector 1 a amendat luni dimineața mai multe persoane care percepeau ilegal taxe de parcare pe Calea Floreasca din București. Falșii parcagii au fost sancționați cu aproximativ 1500 de lei, precizează Primăria Capitalei.

„Pe Calea Floreasca și în zona Spitalului de Urgență, profitând de fluxul mare de vizitatori la unitatea spitalicească, diverşi indivizi, singuri sau organizaţi în grupuri, şi-au făcut un obicei din a bloca locurile de parcare libere cu diverse dispozitive artizanale. Apoi, contra unor sume de bani, locurile de parcare erau oferite conducătorilor auto – majoritatea aparţinători ai bolnavilor din spital”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Astfel, mai multe persoane care percepeau ilegal taxe de parcare pe Calea Floreasca, din sectorul 1 al Capitalei, au fost sancționate contravențional, luni dimineaţă, de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti cu amenzi de aproximativ 1500 lei.

„În aceeaşi zonă, la intrarea în Spitalul de Urgență Floreasca, la concurenţă cu parcagiii de ocazie, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat și amendat un agent al unei firme de paza care percepea bani în schimbul unor locuri de parcare. Pe lângă sancțiunea pecuniară, poliţiştii locali au cerut societăţii angajatoare demararea unei anchete disciplinare împotriva angajatului”, menționează Primăria Municipiului București.

Primăria Capitalei mai anunță că în primele trei luni ale acestui anpentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 124/2008 şi a Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, agenții D.G.P.L.C.M.B. au aplicat aproximativ 850 sancțiuni, valoarea totală a amenzilor depăşind 180.000 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă, în săptămâna 21.03 -25.03.2022, şirul de activităţi pe care le desfăşoară, constant, în vederea descurajării şi combaterii fenomenului falşilor parcagii.

Sursa foto: Primăria Municipiului București

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Bine ma, bravo.. le ati luat boii de la bicicleta.
  Aia oricum nu plătesc amenzile și nu au nimic pe numele lor, asa ca mâine ii găsiți tot acolo.
  Trebuie o lege ca amenzile neplătite sa se transforme în munca în folosul comunității sau închisoare. Asa s-ar plăti toate.
  La fel ca și în cazul smecherilor care iau amenzi de circulație și nu le plătesc. Ar trebui suspendat permisul pe termen nelimitat dacă nu ai plătit amenda în 1 an de zile.

  • Fix la asta ma gandeam si eu. Li se rupe la aia de amenzi.

  • Și încă ceva…
   Capetele de creta care pana ieri dădeau stăteau sa vadă dacă ai sau nu masca pe nas s au întors la vechile obiceiuri, munca în zadar. Nu pot sa uit cu cât Tam tam au anunțat cu 2 zile înainte de încetarea stării de urgenta rezultatele unei operațiuni încununate de succes, amendarea a 1000+ oameni pt masca, arunci cand masca se scotea peste o zi 2…
   Aviz babutelor care vând leuștean la piață, vedeți ca peste 2 3 zile ies ăștia sa își facă norma.
   Niște infracțiuni adevărate nu ar cerceta, ca acolo e greu….

 2. Incredibil ca mai exista asa ceva.

  • au uitat sa spuna ca din cele ‘850 sancțiuni’ au fost platite ZERO, niciuna

   e lvoitura maxima, ii doare-n cot pe parcagii

 3. deci ăsta-i motivul pentru care cioabă și effe s-au dat la kurile! :)))))

 4. De asta nu a mai postat cioby0?

 5. Falsi parcagii? Exista si parcagii adevarati?
  Sunt din astia si vis a vis de centru vechi pe splai, parcare mare cu multe locuri … dnii de la politie, verificati si acolo sau sunteti pe felie cu ei?