G4Media.ro

Facebook va încuraja oamenii să citească articolele înainte să le distribuie pentru…

Facebook va încuraja oamenii să citească articolele înainte să le distribuie pentru a limita răspândirea știrilor false

Pentru că ştirile false se ascund sub titluri senzaţionale şi se răspândesc şi din lipsa de atenţie a oamenilor, Facebook a decis să le spună propriilor utilizatori să citească ştirile înainte să le trimită mai departe, tocmai pentru a nu contribui la răspândirea informaţiilor false, transmite News.ro.

Facebook a început să testeze o nouă interfaţă, prin care este afişat, pe jumătatea inferioară a ecranului, un mesaj nou atunci când oamenii folosesc funcţia Share fără a fi citit înainte articolul.

Meniul, care apare imediat după apăsarea butonului Share, îi dă utilizatorului (care nu a citit înainte articolul) două opţiuni: să citească articolul sau să continue cu partajarea acestuia.

Facebook nu obligă utilizatorul să citească articolul înainte de a-l partaja, însă îi transmite, subtil, că dă share la un material fără să ştie exact ce conţine.

Noua funcţie este, evident, o încercare de limitare a transmiterii ştirilor false, la a căror răspândire contribuie utilizatorii reţelelor sociale, când dau share fără citească mai mult decât titlul.

sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Întrebare: Care e cea mai des folosită minciună? Răspuns: „I have read the license agreement and agree to its terms”.

    Aparent Facebook vrea să fie primul și aici cu noua politică. Cea mai des folosită minciună va deveni: „I have read the article and fully understood it”

    • Bre, eu zic ca FBuch sa nu permita sa faci „share” decat / doar dupa ce tastezi trei randuri din articol.

  2. Facebook e drogul care a înlocuit ţigările.

  3. facebook-ul uita un mic detaliu: 99% din stirile false sunt distribuite cu intentie de borfasi fara scrupule care vor sa profite politic, economic si social de pe urma unei populatii inculte …

  4. Facebook supraestimeaza capacitatea utilizatorilor aplicatiei de a intelege ce citesc.