G4Media.ro

Facebook avertizează că și-ar putea închide operațiunile din UE din cauza legislației…

Secțiune susținută de
Concordia

Facebook avertizează că și-ar putea închide operațiunile din UE din cauza legislației privind datele utilizatorilor

Facebook a avertizat că și-ar putea stopa operațiunile din Europa dacă autoritățile din Irlanda – unde compania americană își are sediul central din UE – confirmă interdicția de a transmite în SUA datele colectate în Uniunea Europeană, transmite The Guardian. Irlanda trebuie să ia o decizie după ce Curtea de Justiție a UE a decis în luna iulie că transferul de date din UE către SUA nu e suficient de bine protejat față de eventualele intruziuni ale agențiilor americane de informații.

Informația privind eventuala închidere a operațiunilor a apărut într-o întâmpinare depusă de Facebook în instanțele din Irlanda.

”Dacă Facebook ar fi forțată să suspende complet transferul în SUA al datelor utilizatorilor, nu e clar cum ar putea continua să furnizeze serviciile Facebook și Instagram în UE”, arată avocatul companiei americane, citat de The Guardian.

Decizia Irlandei va veni la capătul a aproape un deceniu de bătălii juridice. Primul pas a fost făcut în 2011 de Max Schrems, un avocat austriac, care a depus plângeri împotriva Facebook la autoritatea națională de protecție a datelor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Good.

  • Bunițuna – mama lu’ Buni n’o să mai poată să-i arate lu’ unchiu’ pă nepoțica Luli nici pâinicile ce le’or copt aseară și nici iezii ăia mai micii.. nu pă ăia mijlocii, că pă ăia i-o vazut, unchiu’ pă feizbu

 2. Lupta juridica se duce si cu amenintari de lipsire de venituri din impozite, nimic nou.

 3. O veste foarte buna! Sper ca nu or sa dea inapoi acum comunistii europeni. Sunt 100% de acord.

 4. chiar vreau să vad asta …cum o să se lipsească facebook de veniturile din publicitate obținute pe seama atâtor utilizatori.

 5. Nu ar fi o paguba prea mare, oricum este o platforma care traieste din raspandirea tuturor tampeniilor. Cele mai afectate vor fi “divele” de carton care nu vor mai avea unde sa se expuna. Cu ocazia asta poate unii isi mai gasesc si alte pasiuni in viata – sa citeasca o carte. Cel mai bun lucru pe care l-am facut a fost sa renunt la Facebook.
  Dar nu vor pleca, daca ies din UE pierd sute de milioane de conturi si asta va afecta drastic veniturile din piblicitate.

 6. Minciuni marca FB. Nu vor pleca niciodată din Europa de bunăvoie, deși noi ne-am dori din suflet

 7. Să ia și Instagramu’ și să stingă lumina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.