G4Media.ro

Fabrica rusă de bere Baltika a dat în judecată patru filiale Carlsberg…

sursa foto: Unsplash/ Himanshu Choudhary

Fabrica rusă de bere Baltika a dat în judecată patru filiale Carlsberg pentru daune de 902 milioane de dolari

Fabrica rusă de bere Baltika a dat în judecată patru filiale Carlsberg pentru a obţine daune în valoare de 6,24 miliarde de coroane daneze (902 milioane de dolari), au arătat dosarele instanţei ruse, în timp ce cele două părţi se luptă pentru viitorul celui mai mare producător de bere din Rusia, transmite Reuters, citată de News.ro.

Moscova a preluat controlul asupra pachetului de acţiuni al Carlsberg la Baltika în iulie 2023 şi l-a plasat sub ”administrare temporară”, determinându-l pe CEO-ul Carlsberg Group, Jacob Aarup-Andersen, să spună că afacerea i-a fost furată.

Potrivit dosarelor la o instanţă din Sankt Petersburg, Carlsberg Sverige, Carlsberg Deutschland, Carlsberg Breweries şi filiala rusă a lui Carlsberg Hoppy Union au fost numite ca inculpate.

Dosarele instanţei nu au precizat care au fost prejudiciile.

Sesiunile anterioare de judecată care au implicat Baltika şi Carlsberg au fost închise accesului publicului din cauza prezenţei documentelor care conţin secrete comerciale.

”Nu comentăm cazuri specifice în justiţie. Aşa cum s-a menţionat anterior, continuăm să luăm toate măsurile posibile, inclusiv legale, pentru a ne proteja angajaţii, activele şi operaţiunile în legătură cu Baltika”, a spus un purtător de cuvânt al lui Carlsberg.

Baltika a refuzat să comenteze.

Baltika şi Carlsberg au fost blocaţi într-o dispută cu privire la licenţiere.

Unitatea Carlsberg din Kazahstan a depus un recurs la un tribunal rus după ce producătorului danez de bere i s-a interzis să vândă marca de bere Baltika a fostului său partener rus pe unele pieţe internaţionale. Audierea preliminară de arbitraj este programată pentru 15 mai.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...