G4Media.ro

Expoziție în pandemie: Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare / Documente…

Sursa foto: MNIR / Facebook

Expoziție în pandemie: Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare / Documente din Arhivele Naționale despre epidemiile de ciumă, holeră, varicelă, tifos sau gripă spaniolă

Expoziţia „Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale ale României, se va deschide, joi, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Potrivit unui comunicat al Arhivelor Naţionale transmis, marţi, AGERPRES, documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

Arhivele Naţionale ale României, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea.

„Astăzi, la împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, ne întoarcem privirea spre trecut cu ajutorul documentelor de arhivă pentru a descoperi alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite. De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial”, precizează sursa citată.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu MNIR şi Asociaţia Dar Development, va fi deschisă publicului până pe 7 noiembrie, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

Sursa foto: Muzeul Național de Istorie a României/Facebook.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nobody cares.

  2. Sper sa fie expusa si o pacanea. La 28 mai 2020, cand tancurile nu se retrasesera din jurul Tandareilor, Lucovid Orban s-a intalnit cu patronii de pacanele pentru a decide cum sa le deschida cat mai repede.

    Alminteri, Sosoaca si Putin sunt de vina pentru tot ce vedeti.

  3. Despre aia de prostie si incultura nu se spune nimic? Ca inca n-am iesit din ea si parca in ultimii ani tot creste numarul bolnavilor…