G4Media.ro

Explozie de cazuri Covid-19 după turneul amical de baschet masculin de la…

sursa foto: Pixabay

Explozie de cazuri Covid-19 după turneul amical de baschet masculin de la Sibiu: 19 cazuri de la trei echipe

Patru echipe de baschet masculin au participat la un turneu amical la Sibiu, în 7 şi 8 octombrie, după care testările pozitive au explodat în loturi. Deocamdată, CSO Voluntari a anunţat oficial despre nouă jucători, iar la U BT Cluj sunt opt cazuri. CSU Sibiu are doi jucători, deci 19 cazuri după patru partide amicale, scrie News.ro.

”Din nefericire, sfârşitul săptămânii trecute nu a adus doar veşti bune. După ce câţiva dintre componenţii lotului au acuzat simptome (febră, dureri musculare, duse, stare acută de oboseală) în noaptea de vineri spre sâmbătă, întreaga echipă a fost testată în dimineaţa de luni, 12 octombrie, la fix 7 zile de la ultima testare, realizată înaintea turneului de la Sibiu. Rezultatul primit noaptea trecută a fost unul trist: 9 cazuri pozitive, dintre care 7 vin din rândul sportivilor. De asemenea, trei membri ai familiilor noastre au fost depistaţi pozitivi, totalul ajungând la 12 în acest moment”, a anunţat, luni după-amiază, echipa CSO Voluntari.

Sportivii şi membrii staff-ului echipei care au fost testaţi negativ au trecut şi ei în izolare şi vor repeta testul săptămâna aceasta.

”CSO Voluntari a informat DSP cu privire la această situaţie şi va urma directivele impuse de această instituţie. Activitatea echipei a fost suspendată începând de aseară. Situaţia noastră reprezintă un semnal de alarmă cât se poate de clar cu privire la stricteţea şi transparenţa cu care competiţiile trebuie organizate şi desfăşurate. Măsurile şi prevederile legislative trebuie respectate întocmai şi toată lumea trebuie să le trateze cu maximă responsabilitate. Ne rugăm pentru sănătatea tuturor şi pentru recuperarea cât mai rapidă a celor afectaţi de acest virus!”, au mai transmis oficialii CSO Voluntari, care câştiga, în 8 octombrie, Turneul Memorial Elemer Tordai, de la Sibiu.

Şi la U Banca Transilvania Cluj sunt testări pozitive, respectiv opt: un membru al staff-ului tehnic şi şapte jucători, care au avut teste negative înaintea turneului. Formaţia clujeană ar urma să anunţe oficial situaţia. De asemenea, se speră ca ceilalţi jucători din lot, care au testare negativă după turneu, să aibă aceleaşi rezultate şi la testul doi, pentru a putea participa la Cupa României, grupa A, de la Bucureşti, începând cu 17 octombrie. În această situaţie ar fi nevoie şi de avizul DSP.

Turneul a fost organizat de echipa CSU Sibiu, care a transmis că are două cazuri, unul dinaintea competiţiei amicale.

”În organizarea competiţiei am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului, astfel că am contractat o firmă de dezinfecţie a sălii, am procedat la termoscanarea tuturor participanţilor, am atenţionat participanţii constant, inclusiv în timpul meciurilor, să procedeze la purtarea măştii, iar toţi participanţii au avut la îndemână dezinfectant în permanenţă. Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitaţiei, să efectueze testarea tuturor participanţilor la competiţie conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testaţi toţi arbitrii care au oficiat partidele şi au prezentat rezultatele negative ale testelor. Momentan, în echipa noastră sunt confirmate două cazuri pozitive, unul dintre acestea fiind depistat la revenirea echipei noastre din Bulgaria, iar unul confirmat duminică, ambii fiind în izolare. Precizăm că niciun alt sportiv nu prezintă simptome, iar mâine, 14 octombrie 2020, avem programată o nouă testare”, au transmis oficialii CSU Sibiu.

Până la transmiterea acestei ştiri, Dinamo Bucureşti nu a anunţat dacă are sau nu testări pozitive în lot, iar FRB a transmis că un jucător acuză dureri de cap, fără a preciza dacă a fost sau nu testat.

Federaţia Română de Baschet a fost informată oficial despre cazurile din loturi de CSO Voluntari şi U BT Cluj.

Cupa României va începe în 17 octombrie, cu trei grupe, la Bucureşti, Oradea şi Sibiu.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter