G4Media.ro

Experți internaționali explică de ce este îngrijorătoare noua tulpină sud-africană a coronavirusului

Experți internaționali explică de ce este îngrijorătoare noua tulpină sud-africană a coronavirusului

Experți internaționali explică faptul că noua tulpină sud-africană a coronavirusului este îngrijorătoare din cauza mutațiilor pe care le prezintă, în număr mare, și care ar putea să aibă impact asupra efectului de neutralizare al anticorpilor. Sunt necesare măsuri rapide, deși este posibil ca această variantă să nu fie o amenințare la fel de mare ca Alpha și Delta, dar inacțiunea în acest moment poate avea consecințe grave mai târziu.

Profesorul Ewan Birney, director general adjunct al Laboratorului European de Biologie Moleculară (EMBL) și director al Institutului European de Bioinformatică al EMBL, citat pe sciencemediacentre.org, a explicat că „dovezile timpurii din supravegherea genomică în Africa de Sud sugerează că B.1.1.529 constituie un motiv serios de îngrijorare”.

Acesta laudă specialiștii sud-africani pentru colectarea, analizarea și transparența în timp util a datelor.

„Înarmați cu experiența și înțelegerea noastră privind variantele Alpha și Delta, știm că acțiunea timpurie este mult mai bună decât acțiunea târzie. Se poate dovedi că această variantă nu este o amenințare la fel de mare ca Alpha și Delta, dar potențialele consecințe ale inacțiunii în cazul că ar fi sunt serioase”, a mai spus expertul.

Profesorul Ewan Birney a precizat că măsurile de prevenire a răspândirii acestei variante presupun măsuri adecvate de carantină, testare PCR și secvențiere în legătură cu călătoriile internaționale din Africa de Sud și continuarea monitorizării atente a variantelor SARS-CoV-2 care circulă.

„Comunitatea internațională ar trebui să aducă medicamente și vaccinuri în Africa de Sud cât mai curând posibil”, a subliniat acesta.

Și profesorul Ravi Gupta, profesor de microbiologie clinică, Universitatea din Cambridge, a afirmat că varianta B.1.1.529 determină cu siguranță o îngrijorare semnificativă pe baza mutațiilor prezente, pentru că s-a demonstrat că multe mutații au impact prin neutralizarea anticorpilor și se știe că unele cresc capacitatea virusului de a pătrunde în celule.

Profesorul Francois Balloux, profesor de biologie a sistemelor computaționale și director, Institutul de Genetică UCL, a afirmat că „B.1.1529 este o nouă linie care a fost găsită în Botswana, care poartă o pleiadă neobișnuită de mutații”. Având în vedere numărul mare de mutații pe care le-a acumulat aparent dintr-odată, probabil că a evoluat în timpul unei infecții cronice a unei persoane imunodeprimate, posibil la un pacient HIV/SIDA netratat, a menționat acesta.

Profesorul Francois Balloux a spus că este dificil de prevăzut, în această etapă, cât de transmisibilă poate fi noua tulpină.

El spune că nu există niciun motiv de îngrijorare excesivă, cu excepția cazului în care începe să crească în frecvență în viitorul apropiat.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Traducere: tot poporul trebuie sa stea capra, pentru a fi vaccinat de noi pe la spate.

 2. Niciun expert serios nu ar cataloga o tuplina dpret ingrijoratoare atata timp cat nu poate spune mai mult decat „… ar putea să aibă …”.
  Orice mutatie trebuie tinuta sub observatie, nu stie nimeni din ochi ce efect are. O mutatie a proteinei spikenu inseamna ca automat virusul va patrunde mai usr in celula. Se poate intampla sa patrunda mai greu sau chiar deloc.

  Dincolo de expertii lui peste, OMS a spus clar: mai dureaza cateva saptamani pana poate cineva sa dea un verdict pe noua tulpina.
  De-a lungul timpului au mai existat variante care nu s-au dovedit periculoase in cele din urma: https://en.wikipedia.org/wiki/Variants_of_SARS-CoV-2#Former_variants_of_interest

 3. Care iexperti???????🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥

  • Asa e, tu, Gigel, paznic la Mega Image te pricepi mai bine

  • Las că se pricep iexpertii p…lii :)))))) Că au scos un vaccin și după ce l-au testat direct pe oameni , și-au dat seama că nu e chiar așa de bun precum se așteptau :))))

  • miorelkaia
   .aloo . poi nu vez’ bre ca şâ putin esperimenteaza un vaccin nou inca . ieri o facut public asta
   .şâ popa daniel s-o vaccinat bree
   .şâ tu te vaccinaş bre cu vaccinu’ care „nu-i aşe da bun” şâ iaca ca esti tăt aci .
   .vai si-amar de tine.
   . nu mai stiț ca b aliverne sa inventaț
   voi astia de la noua dreapta şâ
   de la aur şâ de la
   partidu’ ăla lu’ chitic ala de vrea sa scoata tara din UE si NATO…
   . ce va mai place sa faceț haos păstă tăt
   .urat obicei aț luat de la putin
   .nu mai scrie gogosi bre . rade lumea zau ase.
   .ii internet păstă tăt bre şâ te verifica omenii
   la bazaconiile pă care le tăt inşiri p-aci
   .vai si-amar de tine.
   .