G4Media.ro

Expert Forum: Call center pentru asistenţă electorală. Platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor

Expert Forum: Call center pentru asistenţă electorală. Platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor

Alegătorii care au nevoie de informaţii sau sprijin cu privire la procedurile de votare în cele două zile ale alegerilor din ţară şi străinătate pot apela la centrul de asistenţă electorală organizat de Expert Forum, iar cetăţenii pot sesiza nereguli din ziua votului pe platforma www.votcorect.ro.

Conform unui comunicat al Expert Forum transmis vineri AGERPRES, pentru asistenţă electorală vor fi disponibile numerele de telefon: 0800 080 200 (gratuit, pentru România) şi +40212 039 020 (tarif normal, pentru străinătate).

Acest serviciu va funcţiona în 5 decembrie, orele 07,00 – 21,00, şi în 6 decembrie, orele 06,00 – 22,00, timp în care jurişti şi experţi electorali vor răspunde întrebărilor cetăţenilor.

De asemenea, platforma www.votcorect.ro oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri, reguli de siguranţă sanitară, paşii votării sau sesizarea birourilor electorale, în cazul unor nereguli, precum şi informaţii privind procedura de votare pentru persoanele carantinate şi izolate, care pot solicita urna specială, precizează sursa citată

Totodată, platforma include un formular prin care orice cetăţean poate sesiza nereguli din ziua votului.

Organizaţiile membre ale campaniei FiecareVot vor monitoriza cele două zile ale votării în ţară şi străinătate cu peste 250 de observatori acreditaţi, fiind acoperite secţii de votare din Spania, Italia, Canada, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia sau Marea Britanie, mai anunţă Expert Forum.

Totodată, observatorii vor fi prezenţi în secţiile de votare pe toată durata celor două zile pentru a asigura corectitudinea desfăşurării alegerilor parlamentare, dar şi pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral. Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicaţiei Monitorizare Vot, dezvoltată de Code for Romania.

Serviciul de asistenţă electorală este asigurat pentru alegerile parlamentare din 2020 în cadrul proiectului „Observatori pentru alegeri parlamentare corecte şi transparente”, derulat de Asociaţia Expert Forum, în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislaţiei electorale şi de a asigura intervenţia în regim de urgenţă prin instrumente legale şi reacţii publice, mai precizează sursa citată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter