G4Media.ro

Exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra Portului…

sursa foto: G4Media/ Andreea Pavel

Exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra Portului Constanța / 40 de participanți din șase țări

Primul exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanța se va desfășura la Universitatea Maritimă Constanța, anunță instituția de învățământ printr-un comunicat de presă. Evenimentul organizat în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică va avea loc în perioada 21-22 februarie și va beneficia de contribuția directă a peste 40 de participanți din șase țări.

„Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă al Universității Maritime din Constanța organizează în perioada 21- 22  februarie 2024, în parteneriat cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică, primul exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanța, la sediul din str. Mircea cel Bătrân, nr. 104, Constanța. În epoca digitalizării, securitatea cibernetică a devenit o prioritate atât pentru instituțiile publice, cât și pentru cele private din întreaga lume. Gestionarea provocărilor cibernetice, mai ales în zonele expuse provocărilor majore de securitate, așa cum este regiunea Mării Negre, reprezintă o responsabilitate a întregii societăți”, se mai arată în comunicatul citat.

„Acest exercițiu urmărește îmbunătățirea capacității de cooperare între echipele de răspuns la incidentele de securitate cibernetică, autoritățile naționale și locale, și mediul de afaceri din industria maritimă pentru oferirea unui răspuns consolidat în situații de criză cibernetică. Obiectivele „exercițiului de simulare a răspunsului la incidente de securitate cibernetică în Portul Constanța” răspund direct dezideratelor Strategiei de Securitate Cibernetică a UE pentru crearea unui mediu digital european rezilient, sigur și de încredere”, mai precizează UMC.

Evenimentul va beneficia de contribuția directă a peste 40 de participanți din șase țări, care vor fi distribuiți în cadrul mai multor echipe de management al incidentului, evaluare a capacității de răspuns la criză și valorificare a lecțiilor învățate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...