G4Media.ro

Exercițiile navale trilaterale dintre Rusia, China, și Iran încep vineri

Sursa foto: Wikipedia / U.S. Navy - PH3 Alta I. Cutler

Exercițiile navale trilaterale dintre Rusia, China, și Iran încep vineri

Rusia, China și Iran vor organiza exerciții navale comune vineri, a declarat joi un oficial de relații publice din forțele armate iraniene, agenției de presă ISNA, citată de Reuters.

Exercițiul „2022 Marine Security Belt” va avea loc în nordul Oceanului Indian și este al treilea exercițiu naval comun între cele trei țări, a adăugat Mostafa Tajoldin.

De la preluarea mandatului în iunie anul trecut, președintele iranian Ebrahim Raisi a urmat o politică de „privire spre est” pentru a adânci legăturile cu Rusia și China. Teheranul s-a alăturat Organizației de Cooperare de la Shanghai în septembrie, un organism de securitate din Asia Centrală condus de Beijing și Moscova.

Ministrul de externe Hossein Amirabdollahian a vizitat China săptămâna trecută, iar președintele Iranului s-a întâlnit joi cu omologul său rus la Moscova.

China, Rusia și Iran au început exerciții navale comune în 2019 și le vor continua în viitor, a spus Tajoldin.

„Scopul acestui exercițiu este de a consolida securitatea și bazele acesteia în regiune și de a extinde cooperarea multilaterală între cele trei țări pentru a sprijini împreună pacea mondială, securitatea maritimă și a crea o comunitate maritimă cu un viitor comun”, a declarat oficialul iranian pentru ISNA.

Manevrele navale includ diverse exerciții tactice, cum ar fi salvarea unei nave care arde, eliberarea unei nave deturnate și tragerea în ținte aeriene noaptea.

Sursa foto: Wikipedia / U.S. Navy – PH3 Alta I. Cutler – ilustrație generică

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. In timpul asta Biden se scobeste in nas

  2. Cineva a facut greseli in timp si acum nu mai este nimic de facut. Raul e ma rau. Nu vedem nici o iesire din aceasta situatie. Se pare ca situatia aceasta va dura, va dura si va durea.

  3. Turcia a lăsat Refugiați în UE , și Belarus ,a lăsat Refugiați să treacă prin țara lui.Refugiqti au rol de-a respecta religia lui unde se duce.Totul a fost plănuit de Țările Comuniste,contra UE…China a făcut Virusului.

  4. Uniti de ura?

  5. Deja seamana cu profetiile lui Nostradamus-documentar din 93.