G4Media.ro

Exemplu de subiect dacă Religia ar fi probă opțională la Bac: “Să…

Foto: Pixabay.com

Exemplu de subiect dacă Religia ar fi probă opțională la Bac: “Să descrie stilul brâncovenesc”, spune purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a dat un exemplu de posibil subiect pe care elevii l-ar avea de rezolvat, în cazul în care Bacalaureatul ar conține și o probă opțională, Religia, așa cum au cerut cultele religioase într-o scrisoare către ministrul Educației, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Elevii de clasa a XII-a care ar alege Religia ca probă opțională la Bac ar putea avea ca subiect “să descrie stilul brâncovenesc”, a spus Vasile Bănescu, la Digi24.

Un posibil subiect la o probă de Religie la Bac, dacă cererea cultelor religioase ar fi acceptată de ministra Educației pentru modificarea proiectului legii învățământului preuniversitar, ar fi “descrierea stilului brâncovenesc”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Întrebat dacă proba s-ar ține oral sau în scris, Vasile Bănescu nu a dat un răspuns concret: “Probabil că ambele probe, deși diferite, sunt acceptabile. N-aș putea să vă răspund exact”.

Amintim că Edupedu.ro a scris că 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, au cerut într-o adresă comună trimisă ministrei Educației, Ligia Deca, ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ca să aduci un astfel de subiect la bacalaureat nu trebuie să introduci religia ca materie nici măcar ca ore în școală. Aici arată cât de ignorantă este BOR care vrea să confiște orice fel de temă de cultură generală. Astfel de subiecte pot fi învățate la istorie sau dacă deștepții noștri ar introduce și teme de cultură generală și istoria artei în programa școlară. Sunt tare curios câți ”profi” de religie de prin școli au habar cu ce se mănâncă stilul brâncovenesc în arhitectură. De ce nu bisericile săsești din Transilvania care sunt chiar unicat?!

  2. E un fel de istorie a artei ce isi doreste bor, ce legatura are cu religia?

  3. Sau, un alt subiect de BAC ar putea fi enumerarea a cel puțin 9 dintre anatemele din Sinodiconul Ortodoxiei care se citește conform rânduielilor în Duminica Ortodoxiei. O anatema, un punct. Un punct din oficiu.

  4. istoria religiilor si suferintele cauzate de ele da merita sa fie studiata, religia ca materie de bac?? ne intoarcem in secolul 14-15? le bagam pe gat copiilor dogme tampe si depasite? ce prostie incomensurabila.

  5. Bănescu are și el trasată o agenduță a lui, să facă Bisericii o imagine marxistoidă lipsită de credință și însuflețire creștinească și Biserici turnate în kile de aur. Zicea că să nu se mai roage oamenii să se ducă direct să-și facă injecții cu marmelada aia însăilată în 5 minute pe vapor a lu Fauci