G4Media.ro

EXCLUSIV. TVR a cheltuit 214.000 de lei pentru deplasarea Doinei Gradea şi…

sursa foto: TVR

EXCLUSIV. TVR a cheltuit 214.000 de lei pentru deplasarea Doinei Gradea şi a altor şefi la Lisabona pentru Eurovision

Doina Gradea, preşedinta-directoare generală a Societății Române de Televiziune (SRTV), a făcut parte din delegaţia TVR care s-a deplasat la Lisabona la faza finală a Eurovision 2018. Alături de ea a mai mers şi Cristian Zgabercea, fostul om de încredere al lui Nicuşor Constantinescu, și Iuliana Marciuc, ca şef de delegaţie, potrivit informaţiilor G4Media.ro. Delegaţia a fost compusă din 24 de persoane, dintre care doar 6 membri ai trupei The Humans, restul de 18 persoane din delegație fiind angajaţi ai TVR. Toată deplasarea a costat TVR 214.000 de lei, potrivit unui document intern consultat de G4Media.ro.

Angajaţii TVR s-au deplasat în perioade diferite, unii de doar câteva zile, alţii de câteva săptămâni, potrivit informaţiilor G4Media.ro.

Iată primii cinci oameni din echipa TVR care s-a deplasat la Lisabona:

1. Doina Gradea, PDG (9 – 13 mai),
2. Cristian Zgabercea – manager de proiecte (27 aprilie – 16 mai),
3. Cătălin Căţoiu – producător etapa internaţională (27 aprilie – 16 mai),
4. Cristian Georgescu – gestionarea eficientă a cheltuielilor (27 aprilie – 16 mai),
5. Iuliana Marciuc – şef delegaţie (30 aprilie – 13 mai).

TVR arată, în documentul citat, că „Republica Moldova, precum şi alte ţări de dimensiunea României au deplasat la Lisabona delegaţii formate din aproximativ 40 de membri”. TVR face comparaţie cu ediţiile trecute, arătând că „în 2017, delegaţia a fost de 21 de persoane, în Austria au fost 29 de persoane, în Danemarca, 20 de persoane, în Suedia, 14 persoane”.

Reamintim că România a înregistrat cea mai slabă prestație din istorie la ediția din acest an a Eurovision, desfășurată la Lisabona între 8 și 12 mai. Trupa The Humans, care a interpretat piesa „Goodbye”, nu s-a calificat în finală, pentru prima oară în istorie, potrivit Realitatea.net, după ce a ocupat locul 11 în cea de-a două semifinală, care s-a desfășurat joi noaptea, fiind necesară clasarea în primele 10 țări din cele 18 care au concurat la această semifinală. Piesa României a fost surclasată de piese din țări precum Serbia, Ungaria, Ucraina, Slovenia și Republica Moldova.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în anul 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Céline Dion și Johnny Logan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Bineinteles ca a cheltuit…! Stie cineva cat costa ca sa deplasezi o intreaga cocina cu avionul pana la Lisabona…? Basca sa deplasezi ieslea mioarelor, a caror singura sarcina e proba de ”microfon”, acordata sefilor in pauzele dintre reprizele muzicale…?