G4Media.ro

EXCLUSIV Titularizarea pe 253 – Cum vor fi transformate contractele celor 16.000…

Foto: Pexels.com

EXCLUSIV Titularizarea pe 253 – Cum vor fi transformate contractele celor 16.000 de profesori angajați pe examene din trecut

Peste 16.000 de posturi didactice de predare sunt ocupate cu profesori angajați pe perioadă determinată, în baza rezultatelor obținute la concursuri naționale de titularizare în anii anteriori, spune Guvernul în OUG pe educație promovată miercuri și intrată în posesia Edupedu.ro. Este vorba despre profesori angajați pe articolul 253 din legea educației, declarat neconstituțional de judecătorii Curții Constituționale, care au constatat că angajarea pe examene din trecut este “o modalitate ‘paralelă’” cu examenul anual de obținere a unui post în școală. Guvernul Dăncilă a găsit o soluție pentru menținerea pe posturi a acestor profesori, potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro.

Guvernul Dăncilă a decis că membrii Consiliului de Administrație din școală pot să decidă să fie modificată durata contractului individual de muncă din durată determinată de un an, în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului, în cazul profesorilor angajați pe 253. Soluția apare în Ordonanța de Urgență pe educație aprobată miercuri de Executiv și intrată în posesia Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...