G4Media.ro

EXCLUSIV Schimbare radicală în legea certificatului covid: Accesul la job nu va…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

EXCLUSIV Schimbare radicală în legea certificatului covid: Accesul la job nu va fi condiționat de certificatul electronic

Liderii coaliției au convenit miercuri seară să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid condiționarea accesului la job de acest certificat. Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că ”eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Decizia coaliției a fost luată într-o întâlnire la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, potrivit surselor G4Media. Nu e clar cine a susținut varianta eliminării acestei prevederi-cheie din proiectul de lege.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Potrivit informațiilor G4Media, liderul PSD l-ar fi chemat pe Rafila la sediul partidului pentru a-și modifica proiectul de lege. Ministrul Rafila nu ar fi de acord cu noua versiune, potrivit surselor G4Media.

Decizia a venit pe fondul controverselor din interiorul coaliției de guvernare pe tema Certificatului Electronic Covid, dar și după mitingul violent organizat marți de AUR împotriva legii. (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

234 comentarii

 1. olga PEREMISTA: marcele, LE-AI LUAT SI BANII DE PE PIEPT !

  • „Mitingu’ violent” bată-l vina..
   Da ia să lăsăm asta, cu mitingul – înseamnă în acest caz, că ale noastre – alese la chiverniseala trebilor patriei capete luminate – chiar s-au edificat ele însele că nu e necesară bunătate de Certificat?

   Și dacă da – s’au edificat – erau neinformați? Sau rău intenționați?
   Sau făceau ceva ca să și fie plătiți cumva? – Sau toate laolaltă..

  • Bre, asta e o stire data la deruta, ca sa adoarma vigilenta.

   Intre Craciun si Anul Nou se vor razgandi cu certitudine, si vor forta votul in Parlament.

  • Da, sa fi-ti foarte vigilenti, daca se da imediat sa iesiti in strada, sa faceti si voi niste ruble! Apropo, ma intreba un prieten prost, ca si-a luat amenda, a participat la mitingul, putorilor, de ieri, ii plateste partidul amenda?

  • Încerc sa înțeleg:

   1.Deci va fi un certificat
   2. Cine îl are, bine
   3. Cine nu îl are nu are restricții

   Atunci la ce folosește? Și de ce a fost nevoie sa între la guvernare PSD ca nu au rezolvat nimic? Nu mai bine mergeau pana la capăt cu anticipatele?

  • Loool, din nou bufonii ce se chinuie incrancenati sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio. Pastila de ras la articole despre vaccinuri sau amerikani se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kurr, specialistii lui peste, niste neica nimeni gen mario zis chizdario, calache zis dobitache, xlink zis carnat in pink, boalivia un travestitt zis vomivja, motz de pe koiotz, john zis limba-n colon, je zis koa-ie, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cu gimnaziul facut la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sirr despre vaccinuri. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

  • Trompeto, să ne pupi jos!

  • Limba-n colon acolo te pupa matta, tembelule. In schimb ma poti tu pupa pe mine-n chizda

  • Trompeto, satana să te pupe în chizda aia mizerabilă și uzată.

  • Iti doresc ce imi doresti tu mie dar sa ti se intample numai tie

  • Ha ha ha, deocamdata 3-0 pentru dancila:)))

  • Gore, vrei să ne pupi și tu jos?

  • Daca una ca dancila te face nu e nimic de pupat :)))))

  • Bai limba-n colon, making new friends? Tembelule

  • @Cornel, mă băiatule, ce dracu e aia la tine „fi-ți”?!!!
   Mai ziceai de prietenul ăla al tău că-i prost😅

  • Doar un „jurnalist” penibil folosește în titlu „job”, care nu există în limba română. Serviciu ce are ?

 2. Important este să fie votată legea. Nu contează ce scrie în ea. Apoi prin OUG vor introduce obligativitatea, vor scoate testele, vor scurta termenele… Tot ce va fi necesar.

  • Nu pot face restrangeri de drepturi fun.damentale prin OUG sau HG. Legal, cel putin. Se practica oricum, asta se face acuma prin hotararile ilegale care implementeaza certificatul de sclav in magazine si institutii. Dar pentru dreptul la munca vor fi dati in judecata in masa si statul va plati despagubiri.

   Acuma, depinde si cum o sa scrie ei legea. Dar chestia asta eu ma gandesc ca ori o prevezi in lege, ori nu. Daca o prevad, Ciolacu minte (evident, nu e deloc exclus). Daca nu o prevad, OUG e ilegal.

  • Nu inteleg unde se mai foloseste certificatul asta, ca in magazine se intra si acum cu certificat. Deci ce se mai voteaza? Introducerea certificatului la bordel sau nu inteleg?

  • Fix la asta foloseste. Hotararile de guvern date de ei pana acum cu certificat de sclav sunt ilegale (toate au fost desfiintate in instanta), tocmai pentru ca nu au baza intr-o lege organica. Cu legea asta, daca trece de Curtea Constitutionala, vor legaliza certificatul.

  • Eu azi am intrat la mall fara. Intre timp s-a renuntat.

  • Dl. Olivia n-a aflat inca, era la Ati sa ia omicron

  • Si apoi legea astfel modificata este atacata la CCR iar modificarea este gasita neconstitutionala ! Tot nimic nu ai facut !

   PS. De fapt dupa ce trece legea nu se mai da nicio OUG si va fi cum a spus @Sandu(2) : Va fi un certificat. Cine il are bine, cine nu-l are, tot bine !

  • Dnul Marcel,se scrie agramat pt a trece de eventualele filtre.
   Sunt convinsa ca multi din cei de aici stiu sa scrie. Si eu am facut intentionat muulte „greseli”

 3. Hahahahaha!!!

  • M-as mira insa sa fie asa de simplu. Precis sunt ceva dedesubturi… sigur isi asigura ei o portita cumva sa zica ca nu e, dar de fapt e… asteptam mai multe detalii.

  • Oricum, simpla prevedere in lege a certificatului de sclav, indiferent ce drepturi vor fi inca.lcate, este o ano.malie enorma, care legalizeaza practic ceea ce se intampla deja de mai bine de jumatate de an in Romania (certificat de sclav in magazine si institutii).

   Certificatul de sclav nu trebuie acceptat DELOC! Pe langa ca e complet imoral si neconstitutional, el nu are nici o logica, mai ales in contextul omicron, context in care vaccinurile NU functioneaza DELOC.

  • Oricum, simpla prevedere in lege a certificatului de sclav, indiferent ce drepturi vor fi inc.alc.ate, este o an.oma.lie enorma, care leg.alizeaza practic ceea ce se intampla deja de mai bine de jumatate de an in Romania (certificat de sclav in magazine si institutii).

  • Oric.um, simpla prevedere in lege a certificatului de sclav, indiferent ce drepturi vor fi inc.alcate, este o an.omalie enorma, care legalizeaza practic ceea ce se inta.mpla deja de mai bine de jum.atate de an in Romania (certificat de sclav in magazine si insti.tutii).

  • Certificatul de sclav nu trebuie ac.ceptat DELOC! Pe langa ca e complet imoral si neconstitutional, el nu are nici o logica, mai ales in contextul omicron, context in care vaccinurile NU functioneaza DELOC.

  • Certificatul de sclav nu trebuie ac.cep.tat DELOC! Pe la.nga ca e co.mplet im.oral si neco.nstit.utional, el nu are nici o log.ica, mai ales in co.ntextul om.icron, co.ntext in care vac.cinurile NU fu.nctio.neaza deloc.

  • Cer.tifi.catul de sc.lav nu tre.buie ac.cep.tat DE.LOC!
   Pe la.nga ca e co.mp.let imo.ral si neco.nst.itu.tio.nal, el nu are nici o log.ica, mai ales in co.nte.xtul om.icron, co.nte.xt in care v.ac.cin.urile NU fu.nctio.neaza de.loc.

   Fi-v-ar filtrele! Cred ca am pos.tat de 10 ori din cauza lor…

  • Credeti ca daca scrieti acelasi comentariu de mai multe ori la rand, o sa pareti mai putin disperat? Unde-i deontologul ala care zicea ca e plin de propaganda pentru vaccin isteria in masa a propagandistilor anti occidentali deghizati in anti vaccinisti

  • Ce faci ma altule iti raspunzi singur bezmeticule. Ba da prostalau poti sa fi. Sarantocule

 4. „Miting violent”, site de stiri de doi bani

  • Cand ai vandali pe acolo, pasnic cu siguranta nu e

  • RIP Never Forget parbrizul ambasadei #2021

  • Au amutit propagandistii anti vaccinisti ca au ramas fara obiectul muncii. Cum mai zic ei acum ca li se incalca autonomia corporala, ca dreptul la munca, ca dictatura, ca incalcarea libertatilor, ca social credits, cele cateva clisee pe care le repeta ca niste mori stricate. Si cum mai ataca la Curtea Constitutionala, cine mai voteaza Aur, ca astia cu certificatul trebuia sa voteze

  • Desigur, manifestările reziștilor nu erau deloc violente. Când au bătut-o pe jandarmerița aia de i-a sunat apa-n cap, aia a fost manifestare pașnică.

  • Nu mai dezinformati. Pe jandarmerita au batut-o doi derbedei care nu aveau nici o legatura cu miscarea rezist, dupa cum s-a dovedit ulterior. Derbedei ca cei de la partidul estremist Aur.

  • Jandarmerita a fost agresata de actuali simpatizanti si membrii AUR (probabil din galerii) cu ajutorul jandarmeriei care a lasat-o izolata

  • John, meriti sa fii pastrat vesnic, impaiat, ca monument al ne.roziei analfabetizate

  • Felicitari G4, in sfarsit ati sters comentariul cu amenintarea pe care mi-a adresat-o comentatorul John. Nu e prima pe care o face si e nociv, va dati seama de asta, Totul are o limita , chiar si injuraturile. Ce vina au oamenii decenti sa citeasca toate grozaviile unor frustrat plus ca ei distribuie fake news si realizati asta. Chiar nu puteti sa-i opriti, sa le blocati adresele de mail, sau isi fac altele. Parerea mea e ca sunt cateva persoane doar care folosesc mai multe nume, imi dau seama dupa felul in care scriu. Tot valul asta de ura nu duce la nimic bun. Trebuie sa faceti ceva.

  • Voi tot mai credeti ca va vor binele cu de-a sila? Cu micu Omi,vacc,finul e vaxx.
   Hei,tre consumate vacsinurile.
   Studii stiintifice. Astea se fac sponsorizate. Pfaizer are suficente fonduri sa dicteze sudii favorabile.
   Vai,ce ghinion pe ei cu Omi…si mai ales ca sar putea termina plandemia

  • Si la care studii sa ne uitam, la cele publicate pe site-urile de propaganda ale unor sectanti? Alea nu sunt comandate sau favorabile, Ce baza aveti cand spuneti ca oficialitatile vor raul oamenilori in tari democratice, in afara de teorii ale conspiratiei puse in scena tocmai de unii din tari nedemocratice

  • Draggy, bolșevic mic, ce vrei să ne facă G4, să ne deporteze într-un lagăr în Siberia? 😆

  • Sa va opreasca sa faceti amenintari cu moarte, incitari la ura si la violenta. Asta nu e cenzura, e igiena, e ca atunci cand tragi apa la toaleta. Dvs sunteti cancerul care macina civilizatia occidentala, niste sectanti care va pretindeti crestini dar nu aveti nici un Dumnezeu, vorbiti de civilizatie dar sunteti primitivi ca niste barbari.

  • La ăștia ca tine în Occident le spune leftiști, și nu ești primul de genul ăsta cu care stau de vorbă. Știu că asta e scuza leftistă pentru cenzură. Leftiștii americani urăsc constituția fiindcă dreptul la liberă exprimare și de a deține și purta arme de foc este garantat prin constituție. Democrații dacă ar putea ar aboli constituția și ar dezarma populația să-i înrobească cum fac în Europa. Singurele state Americane libere la ora actuală sunt cele republicane.

  • La ăștia ca tine în Occident le spune leftiști, și nu ești primul de genul ăsta cu care stau de vorbă. Știu că asta e scuza leftistă pentru cenzură. Leftiștii americani urăsc constituția fiindcă dreptul la liberă exprimare și de a deține și purta arme de foc este garantat prin constituție.

  • Draggy, democrații dacă ar putea ar aboli constituția și ar dezarma populația să-i înrobească cum fac în Europa. Singurele state Americane libere la ora actuală sunt cele republicane.

  • Adica, dvs ma amenintati cu moartea iar eu pretindeti ca folosesc asta drept scuza. Cenzura e cand opresti amenintarile, Va auziti ce spuneti? D-aia sustineti portul armelor, ca vreti sa-i omorati pe cei care nu sunt de acord cu dvs? Iubiti constittutia pentru ca aveti impresia ca va da dreptul sa ucideti? Asta poate doar in mintea dvs bolnava. E clar ca aveti mai probleme, cineva ca dvs ar trebui institutionalizat sa primeasca ajutorul de care are nevoie. Sper sa fie cineva care citeste aceste randuri si care poate lua masuri sa va opreasca, Sunteti dintre cei care ar descarca o arma in public de ciuda ca sunteti contrazis sau ca vi se pare ca cineva are ceva cu dvs

  • Te-a amenințat pzda mă mă-ti cu moartea, im*becilule.

  • Draggy, te-a amenințat mă-ta cu moartea.

  • Sau activiat slugile spurcate și antiromânești a lui Soroș, afara cu usr din țară, partid de trădători

  • @John
   Nu li se spune leftisti, ci leftarzi

  • Niste propagandisti extremisti penibili, asta sunteti toti cei care injurati si jigniti.

 5. Rafila, te-a încălecat Ciolanu’,Sosoaica și Semeon Peluzaru! Se pricep ei la pandemie, au omorât oameni acești ti(căl)oși (se știe,nu?! ), și -ți dau cu tifla și la cetificatul covid că doar ei sunt medici !Ar trebui să -ți dai demisia și să -i lași în k(ur)u’ gol ! Să vezi atunci ciuma roșie cum intră în friguri !

  • Rafila e salvatorul neamului! Mar s ba useristule pesedist

  • Daca vrem pe bune sa salvam oameni, atunci trebuie sa începem cu cei peste 60 de ani si cu bolnavii cronici, adică mușterii spitalelor Covid si ai secțiilor ATI. Cu 3 doze, 4 doze – ca Israel.

   Abia după aceea ne ocupam de tinerii și copii sănătoși care nu pățesc nimic (statistic vorbind).

  • La un vir cu 32 mu,tatii pe spaik,tu ce gandesti.
   S-apoi aia din Africa tot dau ms ca nue grav si Eu parca nisi nu aud

 6. Mi se pare din ce in ce mai mult ca niste impostori care isi spun „parlamentari” sunt platiti degeaba dar efectiv degeaba din banii tuturor romanilor.
  De ce va mai strofocati sa dati legea aia cu verde certificat daca nu inseamna nimic.

 7. de frica sa nu piarda sifonarea banilor publici fac orice. Traiasca varanul ce are psd-ul, pnl-ul si cotroceniul in buzunar.

 8. Deci de ce se mai chinuie cu certificatul asta ? Nu mai bine ziceau ca nu-l fac si gata ? Stau si se chinuie cu el de 3 luni de zile pentru o foaie care nu foloseste la nimic

  • exact. 1 milion de discutii si de scandaluri si in final, tipic romanilor, dam o mizerie care nu are nicio utilitate. nu-l mai da si asuma-ti ca stat. si aia e. daca atata poti, macar iti asumi.

  • E ordin de la stăpânire. Avem termen până la 1 ian 2022.

  • Pentru că așa sunt ordinele de la ONU și UE dar politicienii sunt conștienți că cel puțin 70% din cetățenii români nu vor așa abominație și cei care o susțin se sinucid politic.

  • Vedeti ca iar ati uitat NATO, dl. John. V-ar fi atras atentia dl. Olivia dar e prea ocupat sa fie isteric, asa ca va spun eu.

  • Nu. Nu e nici un ordin. Certificatul nu e obligatoriu. E doar recomandat. Daca vrei il faci, daca nu, nu il faci. Nu toate tarile din UE au certificat. Asa ca mai usor cu „ordinele de la stapanire” si cu dezinformarea

  • Da serios. Fiecare tara faca cum crede.
   Nu e nimeni obligat sa bage certificat, sau criterii din astea pe munca.

   Arata-mi unde zice ca suntem obligati ca trebuie sa bagam certificat sau criteriul ala pe munca (care a fost bagat de Rafila din proprie initiativa) si cine ne obliga.

  • Cum Gigi e doar recomandare cand comisarul european a zis ca parlamentari sa arate Ciraj si sa impementeze cf ? Cand. Ue aduce vorba sa implementeze vacc obigatorie ??? Cam ce insemna asta ? Obsesia cu vacc obligatorie ? Si cf unde nu e dovedit stintific nicaieri ca are vreo legatura

  • gigi cand veni nespa.lata de von der pfizer si alalalt comisar, au declarat sus si tare ca Romania e big no no la vaccin si e rapciuga. Si eu vine sa faca campanie/lobby ca sa se injecteze oamenii cu serurile cumparate de la firma cu care e inhaitat barbasu aka pfizer, si ne mai zice si reuters, ceoul caruia e in boardul de la pfizer, ca AUR e „extremist” ca nu vrea pfizer obligatoriu… ma lasi? esti de un cinism de nedescris. Karma se intoarce si toti cei ce arata sabia, de sabie vor pieri. Rezistam si nu va uitam, ne vedem la vot!

  • Da, dl. John stim, nu va posteaza comentariile pe care le vedem cu totii, numai dvs nu. In schimb va posteaza injuraturile care sunt in linie cu narativa oficiala de la Al de Sus.

  • Draggy, marș spurcăciune degenerată! Da, măcar îmi postează înjurăturile.

  • Deja mi-au șters 2 comentarii la care am avut răspunsuri. Site-ul ăsta permite numai propaganda globalistă. Fimi-ar scârbă.

  • Gigi, n-ai inteles ca aici e o sleahta de propagandisti care faca propaganda anti occidentala si anti democratica sub masca anti vaccinismului, ca vor sa se foloseasca de acei oameni care sunt impotriva vaccinului in mod sincer? Ca pe ei ii doare in cot de vaccinare, de oameni in general, de Dumnezeul pe care il invoca, vor doar sa atate, sa dezbine, sa incite la ura pentru ca scopul lor e sa adanceasca neincrederea in autoritati, sa inspire teama, sa promoveze extremismul, sa-i puna pe unii impotriva altora . Interesul lor e sa fie un stat slab, vulnerabil si o societate isterizata, probabil ca sunt si platiti pentru asta, Sunt niste mercenari meschini, n-ai ce sa le explici, ei distribuie stiri false, dezinformeaza si manipuleaza oricum, asta e treaba lor,

  • Draggy, ca cetățean în două țări pe două continente sunt mai occidental decât tine. În democrație când politicienii sar calul nu avem doar dreptul ci și datoria să-i criticăm și să-i oprim prin orice mijloace. Numai idi0ții utili cu probleme de identitate sexuală au nevoie de big government să le fie dădacă.

  • Oti fi occidental geografic desi ma indoiesc si de asta la cat mintiti, dar ca mentaliate sunteti un primitiv de ev mediu, se vede din cum vorbiti si ce idei vehiculati, In democratie intr-adevar e de datoria noastra sa ii atentionam pe politicienii care sar calul dar in acelasi timp sa ii si izolam pe extremistii ca dvs care numai la democratie nu se gandesc deci vorbesc in mod ipocrit despre asta. Lasati-o cu big government, ca big government vreti sa impuneti dvs si cu sectele dvs

  • Draggy, extremismul în ziua de azi este orice ce îi incomodează pe bolșevicii leftiști. Datoria ta nu e să izolezi nimic ci să-ți vezi de treaba ta. Mai mult nu ma lasă site-ul asta leftist și „inclusivist” să scriu.

  • Extremismul consta in toate manifestarile rasiste, antisemite, xenofobe, amenintarile cu moartea, incitarile la ura si violenta pe care le face oricine inclusiv bolsevicii a caror gandire o aveti dvs. Da, extremismul trebuie izolat, puteti sa va zbateti cat vreti , tot la groapa de gunoi a istoriei veti ajunge langa inaintasii vostri. Mai mult nici nu stiti sa spuneti in afara de injuraturi, asta e nivelul de educatie si cultura pe care il aveti.

  • Draggy, iar mă faci să-ți zic de mă-ta și nu mi-a făcut nimic. Eu nu pot să stau cu mâinile în sân și să permit ca tirania și degenerarea globalistă să fie noul normal al înaintașilor mei. Tu nu te îngrijorezi pentru înaintașii tăi, sau nu te înmulțești?

  • Vedeti ca inaintasii sunt cei de dinainte, va referiti probabil la descendenti, nici nu stiti sa vorbiti si mai pretindeti sa fiti ascultat. Vai de capul dvs. Si ce-o faceti daca nu stati cu mainile in san, va puneti in aplicare amenintarile cu moartea, asta vreti sa spuneti?

  • @Draggy, am și eu o curiozitate: de ce îl tot domniti pe nebunul ăla de John?!

  • @John. Auzi frate, ” occidental”, ” cetatean pe doua continente”. Fugi ba d’aici, tu esti un ciorditor, un drogat, un terchea-berchea, om de nimic. Ma mir ca ti se acorda atentie, ar trebui sa fii ” bagat in p da m ti” la fiecare postare, j e g u l e.

 9. Bai tapalaga, cum ar veni, ti-a turtit ciolacu facultățile…

 10. Acum înțelege și specialistul, profesorul, senatorul și ministrul Rafaila de ce a fost băgat la înaintare? Deși el nu reușește să urmărească sensul unei fraze și râde ca tuta la lemne, a ajuns ministrul sănătății. Nu „deși” ci „pentru că”. Fazan!

 11. „Mitingul violent” ia auzi la media „independentă” globalistă.

  • Da, a fost un miting violent. Extremistii de la partidul Aur aduc in viata reala violenta pe care o promovati dvs propagandistii aici in mediul virtual. Toata lumea a vazut ce s-a intamplat, media doar a prezentat, nu a trucat imeaginile in nici un fel

  • Revolutionarii bolsevici da, dar probabil ca dvs nu-i considerati asa, pentru ca aveti o gandire de tip bolsevic si rezonati cu ei. Nu toti revolutionarii sunt extremistii dar nici toti extremistii sunt revolutionari, Vreti sa spuneti ca Aur nu e un partid extremist, cand ,membrii lor ameninta cu moartea si se dedau la distrugeri si vandalizari, ca nu e prima oara cand o fac si nu va fi nici ultima daca nu sunt opriti. tirani sunt cei care vor sa tina lumea in frica si actioneaza cu violenta asupra semenilor, Proteste pasnice in Europa, daca va referiti la cele in care s-a dat foc si s-au batut, cred ca traiti pe alta lume daca vedeti altceva decat vede oricine.

  • Tu susții vaccinarea obligatorie a altor oameni și te deranjează dreptul altora la liberă exprimare iar eu sunt bolșevikul? 😂

  • Iar teroriștii leftiștii în SUA și Europa de Vest cu secera și ciocanul care vandalizează străzi și jefuiesc magazine sunt militanți pentru justiție socială, așa-i? Se bat cu poliția că polițaii sunt white supremacists lol 🤣

  • Nu sustin vaccinarea obligatorie, inclusiv faptul ca tot repetati asta desi nu o sa gasiti nici o fraza in care eu am afirmat asa ceva, dovedeste ca sunteti bolsevic, asa faceau si ei, minteau cu nerusinare si deformau realiatea. Injuria si insulta nu inseamna libera exprimare, inseamna ca n-ai cei 7 ani de acasa. Teroristii leftistii sunt fix ca teroristii dretarzi care intra cu masini in multime, incendiaza casele oamenilor si vandalizeaza institutii, nici mai mult nici mai putin. Si asa vor ajunge si extremistii dvs de la Aur daca nu sunt opriti la timp.

  • Amenintarea cu moartea nu-i place nimanui, asta o nu include la libera exprimare, desi asa vreti sa spuneti daca e sa ne luam dupa definitia dvs. Nici n-aveti nici o logica, hai ca m-ati convins ca n-aveti prea multe in cap.

  • Ciudatule, marș înapoi în dulapul din care ai ieșit!

  • Su6i pwla Jhonule…

  • @asta, eu vreau să mi-o s u g ă mă-ta.

 12. Tipic romanesc…așa e când conduc analfabeții romaniei

  • ioane ioane cu oameni ca tine s-a facut totalitarismul comunist. staul sa oblige. ce atata libertate pentru mine si semenii mei. rusine sa-ti fie

 13. deci pana la urma le vine mintea la cap .. doar putin. ca sa le vina complet, trebuie sa renunte definitiv la acest „certificat” total inutil. si la restrictii

  • Ești bipolar, până ieri voiai vaccinare obligatorie ?!

  • @marioneta draga oximoron, nu, nu sunt bipolar (tu nici macar nu intelegi semnificatia acestui termen 🙂 ) esti tu p, (ro) st, nu intelegi nimic din ce citesti. eu nu sustin si nu am sustinut vaccinarea obligatorie impotriva sars cov 2. q.e.d.

  • @lapsus calami ce-ai facut i, di. ot( ule, te-ai trezit ca trebuie sa spui si tu ceva si nu stiai ce? imi arati tu cand am sustinul obligativitatea vaccinarii anti sars cov 2? l-ai vazut pe marioneta ca s-a facut de c… si ai sarit sa te faci si tu?

  • Don,
   Îți sugerez un nume mai „cool”, Split !

 14. Dar de ce il mai introduc? Ca să ce cu el?

  • 1. Ca sa isi legalizeze hot.ararile de guvern care pa.na astazi sunt ilegale.

   2. Teh.nica pa.silor ma.runti. Doi pasi inainte, unul ina.poi. Asa se instau.reaza dict.atu.ra.

   Certificatul de sclav nu trebuie ac.ceptat SUB NICI O FO.RMA!

  • 1. Ca sa isi leg.aliz.eze hot.ar.arile de guvern care pa.na astazi sunt il.egale.

   2. Teh.nica pa.silor ma.runti. Doi pa.si ina.inte, unul ina.poi. Asa se in.stau.reaza dict.atu.ra.

   Certificatul de sclav nu trebuie ac.ce.ptat SUB NICI O FO.RMA!

   [Filtrele obsc.ure lo.vesc din nou, G4!!]

 15. Au dovedit nenorocitii astia de useristi de ce sunt in stare. Toti sunt vanduti intereselor straine, in frunte cu macronul de Zalau.

 16. Nu ii vom uita NICIODATA pe sustinatori (in ordine crescatoare a talibanismului): PSD, PNL, UDMR, USR!!!

  Chiar si AUR a avut oarece scanceli ca „cu teste gratuite” sau „doar la medici”, de-astea.

  Niciunul nu e curat!

 17. Deci se face un ceferticat cu dosar cu sina care se depune onlain la etajul 2 cu stampila de la primarie si asociatia de locatari.

 18. De fapt nu a fost un tanc, a fost o trotinetă. Si nu s-a luat, s-a dat.

 19. Problema este ca certificatul „no jab, no job” nu duce la vaccinarea celor care au cea mai mare nevoie: pensionarii si bolnavii cronici, adică cei care umplu in mare parte spitalele si ATI-ul.
  Astia trebuie „convinși” si vaccinați urgent.

  • Cum? Bonus la pensie per vaccinat?

  • mai usor cu pianu pe scari ca asta se numeste discriminare si se plateste cu multi ani de puscarie. In Romania constitutia NU permite asa ceva, in grecia da aici nu. Dupa comunizm trebuie sa sufli si in iaurt si ai nevoie de prevederi exprese ca sa nu permiti astfel de derapaje, chiar cu riscul blocarii unor institutii, vezi presedentia vs guvern vs parlament.

  • Nu trebuie convins și vaccinat!!!!
   Nu începeți iarăși cu aberațiile! Nici bătrânii, nici cronicii, nici grașii, nici astmatici, nici canceroșii, nici nimeni!!! Să li se explice, să judece și ei și să decidă singuri. „Convingerea” ia tot fel de forme perverse.

  • Dar amenintarile cu moartea pe care le faceti dvs propagandistii anti occidentali, de e nevoie sa vi le stearga ca sa va plangeti apoi ca va cenzureaza globalismul, astea cu ce se pedepsesc? O sa vina momentul in care o sa raspundeti penal pentru violenta de limbaj

  • Nu știu. Sa spună juriștii lui peste prăjit cum. Vad ca pentru „no jab, no job” au găsit o soluție.
   Dar este clar ca trebuie soluții targetate medical către cei vulnerabili.

  • Draggy, dreptul la liberă exprimare înseamnă chiar dreptul de a jigni. Stiu că pe voi leftarzii va deranjează dreptul altora la liberă exprimare si l-ați interzice dar nouă ni se rupe de sentimentele voastre sensibile. Deal with it!

  • N-aveti decat sa ma jigniti, asta denota ce nivel de educatie aveti si mai pretindeti ca sunteti si crestin, vai de capul dvs. Credeti ca mi-ar fi grreu sa va jignesc si eu? Nu, credeti-ma, si ati plange de ciuda ca n-ati avea ce replica sa-mi dati, dar nu ma cobor la nivelul dvs josnic. Eu altceva v-am reprosat dar ori va faceti ca nu intelegeti ori chiar sunteti genul care intelege mai greu. Violenta de limbaj in sensul in care ma injurati, ma amenintati cu moartea motiv pentru care v-au fost sterse comentariile si tot dvs va plangeti ca un nerusinat. Asta nu e libera exprimare nicioadata, maine poimaine imi infigeti un cutit in spate sub pretextul dreptului de a actiona liber neingradit de tiran. Nici nu va dati seama cat de penibil sunteti si daca manifestari extremiste ca astea n-ar trebui inabusite din fasa, credeti-ma ca nici nu v-as baga in seama. Nu dau doi bani pe dvs, nu ma intereseaza cine sunteti, vad ca sunteti un om rau, cu sufletul macinat de ura, frustrat, invrajbit, un bigot indaratnic, fariseu periculos, cu un caracter de doi bani pe care nici un scuipat nu m-as obosi sa-mi stric, deci nu ma intereseaza persoana dvs , ma intereseaza ce spuneti si ce faceti, asta trebuie sa inceteze, manipularea, propaganda, dezinformare nu-si au locul.

  • Mda, au gasit o peticeala ca incepatorii.
   In fine, Draggy a dat o explicatie pertinenta pentru asta.

  • Draggy e bipolar, când vorbește politicos, când insultă, când e sensibil… Parcă e personajul din Split.
   Dar să fim înțelegători azi, e deprimat, certificatul nu va opri dreptul la muncă, tragedie 😂

  • Draggy zicea asa:
   „Pensia nu se ridica, se aduce acasa sau se vireaza in cont, nu e nevoie de certificat. Si oricum, nu e obligatoriu sa te vaccinezi, asta nu intelegeti, si nici nu trebuie sa fie, dupa parerea mea. Fiecare face ce vrea cu propria persoana, chiar daca eu consider ca vaccinul e benefic, cine sunt eu sa oblig pe cineva sa se protejeze, daca nu vrea. La fel cum e cu fumatul. Aa, daca acel cineva vrea sa bantuie riscand sa ii imbolnaveasca si pe altii, cu asta nu sunt de acord,. Degeaba pretinde oricine ca are dreptul sa faca ce vrea coaja lui proprie afectandu-i si pe ceilalti. Nu are, ca nu traim in padure, suntem in societate.”

  • Draggy mi se pare ca este si putin justitiar, iar eu prefer in principiu, sper sa-mi si iasa, sa ma tirez dintr-o disputa cu el, cel mai bine, e si civilizat. Cateodata mai si inchid ochii, ma prefac si eu ca nu-mi dau seama de anumite chestii si o las asa, balta.

  • Daca spuneti ca eu insult, dl. mario inseamna ca nu stiti ce inseamna insulta, ar trebui sa luati lectii de la tovarasul dvs, dl. John. Bipolar cred ca dvs sunteti, ba pretindeti ca sunteti doctor si om civilizat, ba va exprimati ca ultimul boschetar. Cred ca sunteti dvs doctor cum sunt eu popa. Si iar dezinformati cu certificatul, faptul ca opreste dreptul la munca e o inventie a dvs a propagandistilor, eu nu am cum sa fiu deprimat de un lucru care e ireal.

 20. Fatailor, v a spus Dana Budeanu cine conduce Romanica – Ciolacu! I a dat un bobarnac lu Rafila si uite asa facem sa fie bine! BIne, ce prost si Rafila sa creada ca asa proiect poate fi acceptat!

 21. fituica nu se accepta in nici un format, ati vrut sa fiti si cu asuprire si cu procente la alegeri, dar nu merge asa, veti pierde toti cei care ati sustinut sus si tare restrictii si limitarea drepturilor constitutionale. Rezistam si nu va uitam, ne vedem la vot!

  • Degeaba faceti propagadanda pentru extremisti, nu vor ajunge niciodata la putere, stati fara grija.

  • Inca o mostra de limbaj extemist, acesti oameni trebuie izolati pentru ca sunt periculosi pentru societate.

 22. Oamenilor, hârtia asta fizica sau digitala este egală cu zero. zero. Zero. Din n motive. S-au tot repetat..cine nu înțelege asta are probleme grave la mansardă.

 23. Bun si asa!
  Deci, in valul 5 cand merg la Primarie sau in magazine, mie o sa-mi ceara certificat de vaccinare. Dar, lui Lenuța care plimba o hartie prin Primarie sau Maricica (vamzatoare in Mall) nu sunt obligate!

  • Mai subțire cu mersul a primărie ca si asa este aglomerație acolo.
   Serios vorbind, disc rimarea asta pe baza de certificat la instituțiile statului sunt ilegale. Exista deja hotărâri judecătorești in acest sens.

 24. La viteza la care dau romanii legi, pina e gata legea asta, se termina pandemia, desi e clar ca nu se va termina curind.

  • Florica :sunteti intr-o bulă dogmatică

   niciodată nu se poate termina o pandemie printr-o lege sau un act birocratic.

   virusul nu poate fi eliminat prin vaccin ,așa cum nici gripa nu e eliminată.

   deci adevărul e că se profită politic și economic de o epidemie și asta-i sensul certificatului fascist neconstitutional

 25. PSD=cacaciosi fricosi
  fricosi sa nu-si piarda votacii
  ei stiu doar sa dea
  nu stiu sa realizeze ceva sustenabil
  niste gunoaie

  • Și crapi de ciuda că nu se introduce hârtia de șters la cur cu ea , la locul de munca ? Du-te ba ipohondrule și baga toate dozele posibile in tine

 26. La un vir cu 3,.2 mu,tatii pe spaik,tu ce gandesti.
  S-apoi aia din Aafriica tot dau ms ca nue grav si Eu parca nisi nu aud

 27. E destul de logică replierea, tinand cont că dreptul la muncă este drept fundamental in Constituție și nu ai cum sa-l elimini. Or certificatul verde elimină dreptul la muncă prin condiționare. Că de aia e drept fundamental să nu il poti bloca printr-o conditionare inventată.

  E greu să treci la CCR așa ceva. Deci PSD isi dă seama că nu vrea să iasă in offsaid cu o lege neconstituțională pe care oricum o dai produci dezastru economic, social și e pasibilă de consecințe penale pentru că nu poate o șleahtă de psihopați și șpăgari să elimine dreptul la muncă – asta e infometare, concediere pentru că nu iti faci serul care nici măcar nu oprește infectările…

  și dacă PNL reușește să o dea, veti vedea că milioane de oameni vor sabota acest lagăr, o să cadă economia, se va rupe societatea și o să muriti de foame și ăia vacciniști care vreti stat politienesc

  de pildă eu cu ai mei imi iau concediu un an sau doi fără plată, trăim din economii, poate ne mutăm in Florida unde e libertate și vă lăsăm aici să stati cu Arafat să vă injecteze 7 doze, că au luat 120 de milioane pe șpagă și de aia e nevoie să vă injecteze cu ser experimental și expirat.

  libertatea nu se negociază

  • Ai dreptate, e perfect normal ce zici, insa politicienii nostri nu s-au prea impiedicat pana acuma de astfel de argumente in ultimii doi ani.

   Problema e ca nu am gasit nicaieri altundeva stirea asta confirm.ata…
   Nu mi-e clar daca e dezinformare sau e real. Imi vine greu sa cred ca ar da Tap.alaga o stire falsa, dar mi-e totusi relativ usor sa cred ca de „undeva” a fost scapata o soparla care sa testeze terenul.

   Vom vedea in zilele urmatoare.

  • O alta idee ar fi ca de fapt e vorba de o raf.uiala in interiorul PSD intre Ciolacu si Rafila…
   Poate ca amandoi au ambitii prezidentiale peste 2 ani (poate mai repede, daca i se indeplineste lu Orban dorinta) si asta a fost un prilej pentru Ciolacu sa-i dea la gio.ale lu Rafila?

   La felul in care s-au derulat ost.ilitatile in timpul crizei guvernamentale rec.ente (uite motiunea, nu e motiunea, uite motiunea noastra samd), tind sa incep sa cred ca Ciolacu e capabil de calcule (intrigi) politice extrem de abile si pe termen lung. Isi pregateste atacul luni de zile si il ex.ecuta decisiv.

   Daca asta va genera supr.imarea lui Rafila, ar fi deja al doilea moment in care Ciolacu confirma teoria.

  • De fapt postacul altu zis prost-inaltu nu e altul decat tembelul ab zis aborigenu, un caz absolut tulburator rezultat al unei asocieri nefericite de o noapte dintre un porc ingrasat fortat pentru taiere si o capra beata. De aceea cand rade de fapt behaie, cand vorbeste grohaie si cand scrie se chinuie dar nu stie. Singurul impuls care-l reuseste in chinuri acest specimen este copierea mecanica a celor din jur postand ca un bezmetic fara sa priceapa de ce anume. Prin natura lui specifica de nevertebrat el traieste scarbit si se hraneste in mod implicit din munca altora dar de a caror realizari se disociaza cu brutalitate. Pe scurt un tembel abrutizat

  • O continuare logica (dar cam improba.bila, evident) pe tema Ciolacu/prezidentiale ar fi ca, dupa executarea lu Rafila, sa urmeze o repozitionare rapida a PSD impotriva certificatului, „de partea pop.orului”, o „cearta” cu partenerii de guvernare lasati in offsaid pe tema asta, iesirea din guvern, suspendarea lu Johanis si alegeri prezidentiale anticipate. Referend.umul ar trece cu siguranta, Johanis e terminat ca sustinere.

   Nu mi-e clar daca PSD + AUR + Orban au suficienti parlamentari sa faca supendarea… Mai multi penelisti ar putea dezerta insa.

   Scenariul nu e sustinut (de exemplu) de faptul ca presedintele senatului este acum Catzu. El ar prelua interimatul, si nu e de dorit asa ceva daca vor fi alegeri prezidentiale. Dar la o adica nu e un obstacol de netrecut. Ciolacu nu ar avea contracandidat. Nu exista altcineva acum.

 28. S-a speriat Ciolacu că AUR e deasupra PNL în sondaje….😂😂😂Bun și așa! Cât de nazist să fii să constrângi lumea să efectueze o procedură medicală împotriva propriei voințe? Dacă vaccinul avea eficiență 100% și omora Covidul , poate mai era o justificare. Dar când Norvegia, o țară megavaccinată, e în lockdown total pentru toți bipezii, vaccinați sau nu, când Omicron dă iama în vaccinații chiar cu 3 doze, când Europa e roșie din cauza infectărilor, când vaccinați mor de Covid, singura justificare e că unii vor să facă un purcoi de bani pe spatele oilor pe care le obligă la vaccinare.. Pe mine chiar nu mă interesează, să cheltuiască statul bani să cumpere doze de la soțul Ursulei, dar să nu mă oblige să mă vaccinez prin constrângerea cu locul de muncă. Că îmi încalcă un drept fundamental și atunci eu și alții suntem îndreptățiți să ne apărăm cum credem.

 29. Taci ma pictorule

 30. Uite certificatul! Nu e certificatul!!!
  Si la ce mai foloseste? La absolut nimic. Nu restrictioneaza, nu ingradeste, nu ajuta…..
  Toata lumea poate prezenta un certificat pe telefon. Verifica cineva cine-i detinatorul acelui certificat????? Nimeni….. De-abia astept sa primim interdictie la circulatia prin Europa fara certificat si testare PCR….. doar suntem maestrii la facut … nimic!!!

 31. Draggy,despre ce civilizatie occidentala vb? Una in care Mos Craciun se saruta cu un barbat intr-un mod absolut libidinos? Una care ne mulge resursele cat poate(vezi F 16 expirat care ne sunt varate pe gat pe bani multi? Nu ti se pare ca platim cam scump puupatul on cur al occidwntalilor?
  In privinta vacciinarii fiecare om tre sa aleaga pt sine,nu sa fim manati ca vitele de occidentala UE. Asta e democratie. Vrei sa te vaccinezi,f bine,fa-o. Poate ca iei o decizie buna pt tine. Dar atatea polwmicu…atata dezbinare….respecta si decizia cwlui ce nu dorwste.

 32. Ca de obicei noi ne jignim între noi și politica merge înainte și nu da doi bani pe noi.Daca mai continuăm așa se va alege praful de drepturile noastre,nu uitați că a fost o Revoluție pentru libertate.De ce sa fim îngrădiți de un certificat?Că așa zice Europa? România Trezeste-te 🇹🇩

  • Ați observat cât de „mult” s-a vorbit despre lovilutie în 21-22 decembrie a.c.?!
   Le-a ieșit securiștilor pasenta cu protestul de la Parlament si cu certificatul verde!

 33. La varianta DELTA, vaccinul iți dădea o speranță că dacă te îmbolnăvești, nu mori. La varianta OMICRON, vaccinul se pare că e ineficient, deci Certificatul verde nu mai are valoare. De aceea unele țări cu oameni mai rationali, cum e Suedia, cer testare la intrarea in tara lor, chiar dacă ai certificat. Așa că noi ne batem acum pe o hârtie care nu mai are valoare, cheltuind bani și nervi de pomană. Cred că cel mai important mijloc de prevenție in acest moment este limitarea
  contactelor. Dacă nu ii dăm virusului prilejul să se mute de la unul dintre noi la altul/altii , până la urmă va muri de foame (ca să ma exprim plastic).

  • nu toata lumea are luxul de a munci de acasa, nu toata lumea are disciplina necesara sa poarte masca corect si sa o schimbe o data la 2 ore(timp dupa care devine mai rau sa o porti decat sa nu), si nu poti sa limitezi contactul cu familia pentru ca nu suntem roboti, suntem fiinte umane cu nevoi de conexiune cu cei dragi. Sunt medic, si crede-ma cea mai mare prostie intr-o criza e sa pui un specialist in domeniu sa ia decizii in acea criza, pentru ca nu isi vede decat domeniul sau ingust, are viziune de tunel si nu poate intelege problema la nivel macro, el intelege doar micro. In cazuri de criza vrei sociologi la luarea deciziilor pentru a face din oameni aliati si parte a solutiei, si nu sa ii indepartezi iremediabil precum tot felul de „specialisti” din intreaga lume au facut pana acum. Dar e greu de implementat asta pentru ca societatea e plina de fricosi care urla sa impuna restrictii la altii pentru ca lor le e frica, si nu mai gandesc rational sau sa incerce sa inteleaga problema in complexitatea ei.

 34. Am fost numiti ironic „dacii liberi”. Eu una sunt mandra de asta,sunt mandra ca romanii in ciuda putregaiului occidental si-au pastrat identitatea de credinta,neam si tara. Din pacate acesti occidentali pe care ii aplauzi tu nu ne lasa sa scoatem capul,ca doar suntem o vaca byna de muls. Pana sa te apere americanul,te ocupa rusia de 10 ori. Acu,alta-n curu preotesei,mai aduc trupe la noi…stii pe banii cui sunt ttinute? Bingo,pe baniimei si-ai tai. Esti fericit ca te poti fatai in tari straine sa stai cu burta la soare. Esti un mic tradator,ca scoti bani din tara in loc sa ajuti economia romaneasca. Ce ti-a dat tie americanul? Blug8,cola,guma si armament expirat..si promisiunea ipotwtica ca te va apara daca.Daca si cu parca se plimbau in barca :))

  • E greșit ceea ce susții, doar promisiunea ipotetică a americanilor, dar mai ales apartenența concretă la NATO plus baza cât se poate de reală de la Kogălniceanu ține Rusia la locul ei, departe de România.
   Occidentul are și părți proaste, cum ar fi acest certificat de obediență și încurajarea migranților neintegrabili, necivilizabili, dar părțile bune depășesc cu mult aceste inconveniente.

 35. Tre sa precizez ca nu am afinitati politice. Sunt doar un Roman care observ si ma doare ca pt romani „nu sunt bani” dar pt strain…”sa traiti pupam manutele cu care ne luati avutiile”-atatea cate maoi sunt
  Cat adevar in „saraca tara bogata”

 36. Statul roman e slab, se indoaie dupa cum vrea AUR/Rusia.

  • Rusia e doar la tine în cap. Ai gândire de bolșevic.

  • Mai degraba in capul dvs inca o data dovedtii ca sunteti bipolar cum m-ati acuzat pentru ca asa faceti, hotul striga hotii. Va pretindeti doctor ca sa pareti credibil cand incercati sa pacaliti lumea cu propaganda anti-vaccinista dar de fapt e o masca pentru propaganda anti- occidentala pe care o sustineti de fapt. Dispretuiti democratia si sunteti pe fata cu Rusia asta demonstreaza ca dvs sunteti de fapt un bolsevic

 37. A durat puțin fericirea obedienților 😂.
  Calculul electoral a primat la un partid pop.u.l.i.st cum este PSD-ul !
  E doliu la leftarzi, dreptul la muncă a scăpat neîngrădit. Se simt lacrimile în vocile angajaților INSP și DSU care trolează pe aici. Ce razii ar mai fi făcut Draggy, Melania, apostolii lui Pfizer pe la firme să scaneze certificate, să dea amenzi, să trimită oamenii acasă 😂.

  • Nu sunt obedientzi, sunt acei comunisti care se simteau tot timpul speciali pentru ca aveau magazinele lor, hoteluri , cabane la munte etc, exact cum se simt amu cu „ceferticatul verde” dupa 2 doze si 2 boostere. „Decat” niste gunoaie, niste prosti, niste descultzi. Nu se gandesc ce viitor vor avea copiii, daca cedam acum: doze la 28 de zile, maska si testare permanenta, pt o gripa, ca omicronul e decent de slab.

  • Suntei niste propagandisti de doi bani, v-ati dat arama pe fata si vede toata lumea ce hal de oameni sunteti.

 38. E doliu la obedienți 😂 !

 39. Obedienții sunt în depresie 😂😂😂 !

 40. Certificatul verde inseamna nazism,e o rusine umilitoare,nu ma intereseaza cum indulcesc ei situatia,nu trebuie sa existe.

 41. In acest caz o lege fara sens, nici nu ar mai trebui sa se voteze, asta este usl(psd+pnl), ei se fac ca muncesc, principiul este hai sa facem ceva, dar sa nu facem nimic….

 42. Bai hauristilor,”partidul” vostru va scoate in strada sa luati amenzi si eventual bataie profitand de faptul ca pr.ostia si incultura v-a adus in pragul saraciei si nu mai au nimic de pierdut. Partidul va castiga voturi si spera la o alianta cu oricine,retineti pitecantropilor,oricine si daca reuseste printr-o minune sa ajunga la guvernare se va pisha pe voi cu bolta,sunteti cantitati neglijabile pentru oricine,masa ieftina de manevra.

  • Exact același lucru se poate spune despre USR și protestele rezist.
   Care ar fi partidul care după alegeri își va lua la sân votanții și va curge lapte și miere ?
   Am câțiva prieteni la USR, erau foarte greu de găsit când erau la guvernare, după ce înghețasem cu ei în piața Victoriei…

  • Pentru orice partid, de oriunde, votanții sunt masă de manevră.
   Diferența o face direcția în care guvernează, spre vest, est, suveranism. Și cum văd sistemele de taxare, de distribuire a bugetului.

 43. Am gasit in sfarsit si o confirmare care pare din sursa diferita (cica Antena 3):

  stiripesurse.ro/rasturnare-de-situatie-certificatul-covid-nu-va-fi-obligatoriu-la-locul-de-munca-decizia-liderilor-coalitiei-dupa-intalnirea-cu-iohannis_2156560.html

  Ei zic ca Johanis a cerut scoaterea obligativitatii…

  • @mario 3. Arata- mi o lege care ma obliga pe mine-angajator sa tolerez in intreprinderea mea un angajat care nu respecta regulile din intreprindere. Nu suntem in comunism, bai nene.

  • Codul muncii, care reglementează contractul de muncă și fișa postului (parte din contract).
   Când angajezi pe cineva se semnează un contract cu drepturi și obligații, sarcinile oe care le are angajatul.
   Orice modificare se poate face doar cu acordul părților, sau dacă apare o lege expresă care introduce o obligație în domeniul respectiv.
   M-am judecat cu Spitalul, am studiat domeniul..

 44. Cred ca certificatul ar trebui sa fie obligatoriu la cei ce vin in contact cu o mare masa de cetateni – in sanatate, educatie, administratie, in rest -facultativ, la latitudinea fiecarei societati sau firme. Dar certificat obligatoriu la mall uri, restaurante, cinema, teatre, spectocole. Testarea sa si-o plateasca fiecare din buzunar.

  • Conform Costitutiei noastre, nu are cum sa se faca ce visezi tu.

   Implementarea doar pentru anumite categorii este discriminare.
   Si cum adica la latitudinea firmei? Cum sa decida nu stiu ce director daca sa impuna controlarea unui document medical, dupa cum il taie pe el capu? Este Codul Muncii pentru asa ceva, ar fi incalcat grav.

  • Te-ai gândit tu, să fie obligatoriu pentru alții, nu pentru tine ! Asta e definiția ipocriziei. Sau dublu standard, dacă ești hipster.

  • @altul. Da, se poate. Cine-l imipiedica pe un privat sa ceara certificatul angajatilor sai ? Arata-mi articolul din constitutie care interzice privatului sa concedieze personalul care nu respecta regulile societatii, a firmei. Daca vrei sa stii, in Occident, unele sectoare s-au organizat de aceasta maniera; de ex exista frizerii, saloane de coafura care nu te primesc fara certificat.

   @mario 3. Tu asta care te dai doctor, te bagi ca musca, de unde stii ca n-am certificat?

  • Protectia muncii este reglementata destul de strict si stufos in Romania. In principiu, ideea e ca angajatorul trebuie sa suporte orice cheltuieli legate de ea. Deci n-are decat angajatorul sa plateasca teste, de exemplu.

   Dar si alea sunt cu cantec, pentru ca e vorba de o procedura medicala, ori nu poti obliga pe cineva sa se supuna unei proceduri medicale doar pentru ca ti-e angajat. Maine-poimaine te trezesti ca n-ai voie sa mergi la lucru decat daca iei xanax, antibiotice, anticonceptionale sau mai stiu eu ce. Pana unde merge chestia asta?

  • Pe privat îl oprește codul muncii și fișa postului.
   Nu poți din senin să îi ceri unui IT-ist să facă zece flotări.
   Indiferent dacă ai sau nu certificat, să vrei restricții pentru unii iar pentru alții denotă ipocrizie.

  • @altu. In Occident protectia muncii este si mai bine incadrata si reglementata decat in Romania. Protectia se refera la accidente, nicidecum la masuri preventive, care pot fi luate la nivel de intreprindere, cum este cazul certificatului. Si da, in legatura cu testarea gratuita, fiecare intreprindere poate decide, dar in sectorul public trebuie sa fie o lege generala.

  • Drepturile angajaților (nu protecția muncii) sunt bine protejate în legislația românească. Printre puținele lucruri pe care legislația românească le protejează, alături de protecția infractorilor…

 45. Dacă ai putea strange toata energia și frustrarea celor de mai sus ai ridica un oraș!
  Dacă și-ar da seama ca viata e scurta și nu merita irosita în încrâncenari lipsite de valoare, sa stea cu familia, sa se joace cu copiii…

  • Exact pentru asta e încrâncenarea, să fim lăsați să stăm cu familia, să ne jucăm cu copiii…

 46. Dnul Marcel,se scrie agramat pt a trece de eventualele filtre.
  Sunt convinsa ca multi din cei de aici stiu sa scrie. Si eu am facut intentionat muulte „greseli”

 47. Cel mai tare coment. In final cineva l-a pus cu botul pe labe pe Droggy! :)))

 48. Mario 3,bau-baul cu Rusia incepe sa semene cu bau-baul Omi. Niciun stat normal la cap nu declanseaza razboi mondial langa casa,caci lucrurile pot degenera in conflict nuclear. Hai sa zicem ca o face…cate ore de zbor pana vin „aliatii”? Va asigur ca ar fi deja in capitala. Si daca vin sa ne apere? Votr feri romanasii sa distruga numai rusul? Nu,va fi ciuruita toata tara(v. Cosovo)
  Fereasca Dumnezeu de asa ceva.

 49. Nu scriu comenturi la articole aprope deloc dar cand citesc aici cate ineptii scriu unii te ia durerea de cap. Nu vreau sa mint pe nimeni si nici nu ma intereseaza daca ma crede cineva. Am avut un vecin (garg in gard), coleg de generala si prieten care a murit de COVID pentru ca minte lui nu putea sa creada ca exista acest virus, fiind impotriva vaccinarii . Sotia lui s-a vaccinat si a trecut prin boala foarte usor. Acum stau si ma intreb , ce vina au cei doi copii care au ramas orfani de tata , ca niste conspirationisti ca unii dintre voi au reusit sa ii suceasca mintile tatalui lor. Puteti sa ma injurati cat vreti , cazul este absolut real .
  Nu acuz pe nimeni ca nu crede in vaccin sau virus , dar macar nu mai faceti si pe altii sa creada aberatiile voastre . Fiecare e liber sa ia decizia care o crede de cuvinta , dar ganditi-va ca mor oameni din cauza voastra. Aveti constiinta ? Va mustra ? Sau pentru bani nu conteaza nimic ?

  • Aici se discuta despre certificatul de sclav, nu despre vaccin.
   Daca vrei tu sa iti faci cod de bare, fa-ti linistit, atarna-ti-l de gat si du-te in lume. E problema ta.
   Noi nu vrem!

  • Vaccinul e la liber, gratis, de 1 an de zile.
   Nu oprește nimeni pe nimeni să se vaccineze.
   Despre ce delirezi ?

  • Cine ia banii,bai? Înainte de covid nu mureau oamenii,de gripa? Îmi spunea cineva,azi: am zăcut de covid 4 zile,de credeam că o să mor,dar, acum, îmi vine să dau dreptate celor care pun la îndoiala pandemia.

 50. Rămâne cum am stabilit, nu facem nimic ca să fie bine. Si eu cred ca e bine sa scoată restricțiile, certificate și mai ales masca… sa se facă selecție naturală. De ce sa încerci sa aperi viața…. trageți apa după ea. Noaptea minților luminate ce ne conduc atât de bine și ne conduc către lumea deapoi.. Sărbători fericite și un An Nou asa cu vi-l faceți, va aștept la ATI …

  • Intră pe worldometer, primul rând contorizează p.op.u.lația globului, o să vezi cum crește cu o viteză amețitoare ! Despre ce viață vorbești ?
   Dacă vrei să protejezi planeta, oamenilor ar trebui să li se pună rație la puire, ca în China.

  • Iar selecția naturală pe care o iei în râs este foarte importantă, chiar subevaluată în ultimul timp, când zac câte unii de 90 de ani fără activitate cerebrală câte 3 luni prin ATI. Sau în ATI-ul tău e altfel ?

  • Ba sa știi că tot aștept să ajung la ATI de la covidul asta și uite ca de doi ani tot nu am ajuns. Deci cum e ? E grav pentru toată lumea ? Vine sfârșitul lumii ? Ar trebui să mă tem acum că nu m-am îmbolnăvit atâta timp ? Toți avem același răspuns la boli ? Suntem construiți toți la fel ? Toți picam la pat când ne curge nasul ? Toți mergem și ne controlam și în gaura curului când avem o simpla zgârietură ? Toți ducem un stil de viață nesănătos ? Toți suntem bătrâni și avem comorbitati ?

 51. Dupa cum banuiam cu totii, certificatul este impus de UE prin presiuni asupra guvernelor sa il adopte.
  Sindicatele sunt impotriva:

  national.ro/coronavirus/rafila-a-scapat-porumbelul-presiuni-uriase-la-adresa-romaniei-746540.html

  • Ceva nu se leaga. Iohannis in general accepta ce se decide in UE.
   Acuma, toata lumea a cam avut de suferit, inclusiv copiii de pe urma celor care nu au pastrat regulile, s-au infectat, au dat mai departe, au umplut spitalele. Poate a venit momentul sa fie si ei conditionati, fortat, daca pe responsabilitatea lor nu ne putem baza. Legea asa cum am inteles-o nu ar fi chiar atat de dura, daca s-ar aplica in practica asa cum e scrisa.
   Adica daca e bai, sunt trimisi in concediu fara plata pana trece valul si reangajati dupa.

  • M-am saturat sa repet aceleasi lucruri dar… inca o data:
   – vaccinul nu previne infectia si transmisia, este inutil epidemiologic, deci si certificatul
   – deci, scopul nu este vaccinarea sau sanatatea pu.blica, ci certificatul de sclav
   – nu poti obliga pe cineva sa ia un tratament experimental (se incalca Codul de la Nurnberg si alte tratate semnate de Romania), iar vaccinurile sunt experimentale
   – vaccinurile AU efecte adverse, nimeni nu si le as.uma, deci este imo.ral sa obligi
   – dreptul la munca este consf.intit specific in Constitutie si „nu poate fi ingradit” (citat! art 41).

   Dreptul la munca este un drept PROF.UND UMAN.
   Nu exista animale care sa munceasca.
   Interzicerea dreptului la munca inseamna dezu.manizare!
   Despre asta este vorba. De asta scrie ce scrie in Constitutie.

   Mai sunt multe, foarte multe argu.mente, nu le pot scrie mereu pe toate…

  • @altu
   Pai nu le mai scrie ca eu le stiu.
   Acuma asculta-ma si pe mine cand iti scriu urmatoarele:
   – transmiterea dupa vaccinare este de n (probabil 4) ori mai mica. Asta conteaza.
   – sa presupunem ca e vorba de sanatatea publica, putem nu? Inca nu avem dovezi clare ca e certificat de sclav;
   – nu-l obliga sa se vaccineze, il trimite acasa pentru perioada necesara valului urmator sa se termine; Daca omul nu-si permite sa se vaccineze, sau sa stea acasa, va avea la dispozitie teste gratuite, cred;
   – pai nu obligi, ca nu-l dai afara, ma rog teoretic;
   – nu-i iei dreptul la munca, il suspenzi eventual, ii pui niste conditii, mai mukte decat are deja.
   Si eu am conditii la angajare, imi cer astia cv, sa trec de interviurile lor, sa fac ce mi se spune, altfel nu am niciun drept la munca la ei acolo, indiferent de ce scrie in constitutie.
   – dezum.anizare e putin exagerat.
   Nu le mai scrie ca am citit. Tratatul ala se respecta cand merge omul la medic, acum in cazul vaccinului e putin diferit, e adevarat.

  • Nu exista nici o dovada la ce spui tu acolo „transmiterea dupa vaccinare este de n (probabil 4) ori mai mica.”
   Dimpotriva, sunt studii care demonstreaza ca nu exista nici o diferenta.
   Tu crezi ca daca zice dragy (si Arafat) pro.stia asta de 100 de ori e adevarata? Nu a produs niciodata un link ca sa dem.onstreze asta.

   Cat despre omicron, datele de pana acum din Danemarca arata ca vaccinatii se infecteaza mai abitir ca nevaccinatii, ridi.cand suspi.ciunea de ADE.

   Nu poti cere unui om care abia isi intr.etine familia din salariu sa stea acasa 2-3 luni de zile fara plata! Mai sunt si de-astia… ba chiar sunt majoritari. Esti intr-o bula…

   Si da, din punctul meu de vedere e dezu.manizare. Ca nu esti de acord… ok, ai dreptu asta. Eu am explicat de ce.

  • Sunt studii care au demonstrat treaba cu transmiterea, pacat ca nu aveti incredere in medici.
   Pai omul ala, daca nu-si permite sa stea acasa fara plata, isi poate face un proces de vointa si se poate testa si merge la munca. Ce are daca se testeaza?
   Se gandeste asa: ce e mai important? Ambitia mea sa nu fac ce mi se spune, adica testul, (boala, glunesc), sau sa-mi vad copiii mari? Si atunci zarul pica pe ce pica, dupa caz.
   Acuma, e corect si drept sa le ceri copiilor sa se testeze la scoala de 2 ori pe saptamana, sa le ceri sa faca scoala remote din cand in cand, sa le ceri celor din horeca sa-si inchida pravaliile din cand in cand, sa-i tii in casa pe cei care pot lucra remote si sa-i lasi pe unii sa mearga linistiti la munca fara nicio conditie?

  • Pune link. Pentru delta macar, daca nu pentru omicron.

   Altfel nu exista ce spui tu, si intri la categoria propaganda si dezinformare.

  • g4media.ro/studiu-vaccinatii-de-trei-ori-mai-putine-riscuri-de-infectare-cu-covid-si-de-a-transmite-virusul.html

  • link la studiu nu articol propagandistic, in revista de publicatie serioasa nu hartia igienica g4

  • Nu asa, pune link direct la studiu.
   G4 e tot propaganda.

   Uite, io am (cu spatiile de rigoare):

   papers. s srn. com/sol3/papers.cfm?abst ract_id=3897733
   cdc. gov/m mwr/volumes/70/wr/m m7031e2.htm
   clini calnews .org/2021/09/29/no-sig nific ant-dif ference-in-viral-load-betwe en-vaccinated-and-unvaccinated-asy mpto matic-and-sy mpto matic-groups-infected-with-sars-cov-2-delta-variant/

   Si multe altele…

  • 1. Daca nu pun link, inseamna ca nu vreau/pot, am timp, nu inseamna ca nu exista.
   2. Sper ca nu ma pui sa refac eu studiul;
   3. Sa-ti cer si eu tie link-uri la orice afirmatie deja arhicunoscuta?
   4. Nu fac nici propag.anda, declar ca stiu sa ma informez si nu sa ma dezin.formez ca am terminat informatica, nu dezin.formatica, si mai am si vreo 20 de ani in spate de informatica, nu dezinfor.matica. Si nu-s platita sa te conving pe tine ca e adevarat ce cred, este doar un schimb de pareri, daca vrei poti sa consideri ca putem completa bagajul de cunostinte al unuia sau al altuia(al meu, al tau, dupa caz) 🙂

  • Pai ideea e sa ai argumente stiintifice in spate, nu doar propaganda.

   De crezut poti bineinteles sa crezi ce vrei, e dreptul tau.
   Dar nu impune altora ce sa faca, daca au voie sau nu sa mearga la munca, bazat pe niste „credinte”.

  • Nu e buna pro.paganda ta, eu ascult de propa.ganda mea. Cam asa.
   Pentru mine cdc.gov si papers nu inseamna nimic. Nu stiu ce site-uri sunt si daca vrei si te intereseaza poti cauta tu linkul care te
   intereseaza, sunt convinsa ca el exista. Nu le caut eu ca sa joci pingpong. 🙂
   Posibil sa fie stirea si pe hotnews. Acces la google ai si tu, daca ai nevoie de dovezi suplimentare.

  • Adica tu n-ai auzit de CDC (Centers for Desease Control and Prevention al USA) dar vii si ne spui noua ca tu crezi ca vaccinu protejeaza de asa si pe dincolo, si deci nu avem voie sa mergem la serviciu decat vaccinati????

   Ok, m-am lamurit…

  • Gresit. Nu te-ai lamurit. Mai citeste!

  • m-am lamurit si eu, e plina lumea de habarnisti si parerologi care isi trag concluziile stiintifice de pe situri de propaganda. In vremuri mai civilizate, daca erai prins cu minciuna, intrai in pamant de rusine, astazi tre sa fii tare in gura si sa il injuri pe celalalt cand iti da fapte si nu propaganda. Rezistam si nu va uitam, ne vedem la vot!

  • Cred ca ati gresit casuta.
   Eu nu am injurat si nu am fost prinsa cu minciuna sa m.or de rusine.
   Prin urmare v-am prins eu cu minciuna si „ma astept” sa rositi de rusine.
   Este posibil sa fie mai multe studii care se bat cap in cap.
   Eu va spun ceea ce stiu, am mai scris ca m-am informat si de pe folding@home care nu face pro.paganda.
   Votul dvs nu conteaza asa mult, indiferent daca scrieti de n de ori pe acest site. E tot un singur vot.
   Puteti scrie de n la n ori, eu ii voi sustine pe cei de la FD, AUR nu m-a convins.
   Lectii de rusine puteti lua de la Barbu, daca dvs considerati ca nu sunt in masura sa va dau lectii, nu-i problema.
   Fiecare alege ceea ce doreste, isi alege sistemul de valori la care sa se raporteze singur.

 52. Tot nu m-au lamurit vaxx-erii :
  In Suedia se intra cu test negativ.
  Mai cer suedezii si Hartia Verde ?
  Iar daca Hartia e Verde dar testul e ,,maro,, ce se întâmplă? Ma lasă sau nu sa intru ?🤣

 53. Certificatul Verde ar trebuii sa fie opțional si nu din obligatie pt ca cei de la guvernare vor calca din nou pe cadavre si poporul român nu ii va ierta.

 54. Trist final de an pentru cobaii care sperau sa se bage certificatul. Sarbatori Fericite!

 55. pentru cei care se turează emoțional pe aici:

  dreptul constituțional la muncă e fundamental, nu poate fi condiționat.
  contractele de muncă nu pot fi suspendate sau desfăcute printr-o condiție retroactivă.

  Legea aia nu ar fi fost constituțională, chiar dacă sunt unii spăriați de virus care ar vrea demolarea Constituției, problema e că suntem incă stat de drept și s-ar fi lăsat cu răspundere penală a tuturor celor care blochează drepturile constituționale ale semenilor.

  și in America mandatul vaccinal a căzut la instanțe.

  Plus că toată coaliția ar fi confruntat o revoltă masivă in stradă, că ieșeau milioane de oameni peste tot. Parlamentarii au primit din teritoriu semnalul că lumea va fugi după ei.

  Treziti-vă din covidism : ne apărăm de epidemie cu măsuri medicale, nu cu stat totalitar condus de psihopati ca Arafat.

  • Nu iti trebuie studiu si likeuri ca sa vezi ca vaccinul nu opreste transmiterea de 4 ori cum zic vaxerii, ai exemple evidente in tarile cu rata de vaccinare mare au îmbolnăviri cu mult mai multe decât inainte fara vaccin, deci in concluzie nu numai ca nu opreste transmiterea ci din contra o accelerează, asta se vede logic si de bun simt din teren 😉

 56. Lockdown ul dur este aproape de noi.

 57. Directorul OMS a avertizat miercuri impotriva iluziei ca e suficienta administrarea de doze booster pentru a pune capat pandemiei de COVID-19, a consemnat AFP, citata de Agerpres.
  „Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu inseamna unda verde pentru a sarbatori cum se prevedea”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in cadrul unui briefing de presa la Geneva.
  „Programele de vaccinare cu doze booster fara discernamant au toate sansele sa prelungeasca pandemia mai curand decat sa-i puna capat, deturnand dozele disponibile catre tari care au deja rate ridicate de vaccinare si oferind astfel virusului mai multe posibilitati de a se raspandi si de a muta”, a subliniat dr. Tedros.
  Potrivit Reuters, el a indemnat tarile sa traga invataminte din cei doi ani de pandemie, reiterandu-si apelul la o distribuire echitabila a vaccinurilor.
  „In pragul noului an, trebuie sa invatam cu totii lectiile dureroase ale anului care se incheie. 2022 trebuie sa fie sfarsitul pandemiei de COVID-19”, a insistat directorul OMS, noteaza Reuters.
  Certificatul verde este „expirat”, urmare a celor sustinute de seful OMS.

 58. Dupa cum ziceam, intentia cu legea este sa faca ordonantele si HGurile constitutionale:

  stiripesurse.ro/dezvaluiri-de-ce-s-au-sucit-liderii-coalitiei-cu-privire-la-obligativitatea-certificatului-verde-la_2156925.html

  Cu alte cuvinte, certificatul este momentan ILEGAL.

  • Si comisarul . ro da ca certa informatia confirm careia certificatul nu va fi obligatoriu la locul de munca. Cica intr-adevar Johanis s-a opus…

  • @altu. Certificatul nu va fi obligatoriu la locul de munca, dar va fi la intrarea pe marile suprafete, cinema, restaurante, sali de spectacole si alte locuri publice + calatorii in strainatate. Nu fiti ” ingrijorati”, nu vi se ia ” dreptul la munca”, sosocilor.

  • Bine ba sincerelule, las să ajutati voi economia mergând la malluri , restaurante , cafenele , cinema și călătorind în țări străine . Nu avem nevoie de toate astea . Putem sta și în țară și ne putem simți bine și fără să mergem la malluri , restaurante, cafenele , cinema . Ba mai bine , rămân și cu bani pentru lucruri mai importante .

 59. Dupa doi ani e cazul sa renuntam urgent si total la mascarada covid,sa incepem cu Tribunalul Penal International si arestarea tuturor care au pus umarul la genocidul planetar!

 60. @ Sincer
  Mai NON-șoșocule, raspunde tu, ca ai IQ everestian, nu unul negativ va mine:

  In Suedia se intra cu test negativ OBLIGATORIU.
  Daca am Hartia Verde si testul iese ,,maro,, ce se întâmplă?
  Ma lasă sau nu sa intru ? 🤣

  • Și pentru Sincer asta , da ba nebunule după vaccin , nu ni se ia dreptul la muncă . E ceva rau in asta ? Mai bine mergi și baga niste doze , că suntem destule pentru toți doritorii. Cine vrea sa se vaccineze , o poate face fara nicio problema, cine nu , atunci e alegerea lui sau a ei . Nu am nimic cu nimeni , fie vaccinați fie nevaccinați și nici nu mă tem de vaccinați că ar putea să mă îmbolnăveasca sau la fel, de nevaccinați . Când o fi sa îmi vina ceasul , atunci așa mi-a fost scris , până atunci trăiesc cu voi toți vaccinati și nevaccinați continuând să duc un stil de viață sănătos și să respect regulile sanitare impuse

 61. G4 Media ar trebui sa aveti un soft de moderare, foarte multi mardeiasi de internet se defuleaza pe forumul Dvs.

 62. @ Motzul

  Du-te si baga-ti niste doze, si tu si Tapalaga, sa va protejati mai bine! Eventual s-un booster la patrat. Ca daca ar fi dupa noi, toti ne-am testa! Si voi imprastiati boala de numai-numai, de fapt eu ma protejez bine cu masca. Si trebuie imunitate naturala la toti. Mosii sa se vaccineze…

 63. vaccinul nu stopeaza transmiterea virusului! state cu 90% vaccinare au valuri uriase. eu ma tem ca nu cumva vaccinarea sa transmita de fapt virusul si sa mai creeze si mutatii.

 64. Vaccinarea inmulteste probabil epidemia, cum au zis-o cativa medici! In Africa nu exista pandemie.

 65. Johne, te-ai camuflat in Mario? :))) OF, OF