G4Media.ro

EXCLUSIV Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, stopată de Direcția…

EXCLUSIV Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, stopată de Direcția juridică a Ministerului Educației

Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, unul dintre membrii influenți ai CSM și fost șef DIICOT, este pusă în stand-by de Ministerul Educației, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Direcția Juridică a Ministerului a decis în urmă cu o zi să nu avizeze hotărârea CNATDCU de retragere a titlului de doctor obținut în 2013 de Olaru, după ce forul condus de Ioan Aurel Pop ar fi supus la vot o decizie juridică. Lipsa avizului de legalitate face imposibilă retragerea titlului de doctor deținut de procurorul Olaru. Ministerul Educației, prin Direcția juridică, a refuzat să avizeze de legalitate decizia CNATDCU de plagiat, a restituit hotărârea forului condus de Ioan Aurel Pop și a solicitat suspendarea procedurii de evaluare, până la finalizarea procesului intentat chiar de Codruț Olaru împotriva CNATDCU.

Ministerul, prin Direcția juridică condusă de secretarul general Ioana Lazăr, a cerut CNATDCU să reia analiza pe plagiatul lui Olaru, din cauza faptului că forul ar fi supus la vot o decizie anterioară prin care juridicul cerea conexarea a două plângeri de plagiat împotriva procurorului. Însă după ce a solicitat reanalizarea, aceeași Direcție juridică a cerut suspendarea evaluării tezei de doctor deținută de Codruț Olaru, până când instanța se pronunță în dosarul intentat chiar de procuror împotriva CNATDCU, se arată în documentul care poartă antetul Direcției juridice din Ministerul condus de Sorin Cîmpeanu.

Consiliul General al CNATDCU [Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare], forul care analizează suspiciunile de plagiat din tezele de doctorat, a decis pe 12 mai 2021 că teza de doctorat a procurorului Codruț Olaru este un plagiat. Instituția condusă de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a hotărât atunci retragerea titlului de doctor în Științe juridice, obținut de Olaru în decembrie 2013, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro. Pentru retragerea efectivă a titlului, este nevoie de un ordin de ministru care să operaționalizeze hotărârea CNATDCU, însă numai cu avizul direcției juridice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Impostura doctoratelor sustinute direct de catre Minister. Eu zic ca avem inca un argument solid pentru desfiintarea Ministerului Educatiei, pe langa celelalte: scoala de memorat, examene obtinute prin copiere, violente verbale si fizice ale profesorilor, implicarea in politica a inspectorilor scolari.

  Pur si simplu banii nostri trebuie cheltuiti altfel si eficient, pana la dezmeticirea acestor corupti.

  • Rromania educata!

   Domnu Iohanis a ramas la ski de asta iarna sau inca hiberneaza?
   Cam ce parere are despre manevrele plagiatorilor ca din vremurile bune ale dottore Ponta?
   Toate bune si frumoase? E multumit cum merg lucrurile la Ministerul Educatiei?
   Pas cu pas pana in fundu gropii…

 2. Ce partid il sustine pe procuror? Pana nu demult Ponta era balacarit pentru plagiat. Acum toti acei defaimatori tac.

 3. Ce se mai intampla cu doctoratele plagiate ale lui Bogdan Dimitrie Licu, Corina Corbu, Lucian Netejoru si Bogdan Despescu?

 4. Care va sa zica Orificiul Juridic din Minister e stat in stat?
  Pe surse de zice ca majoritatea anjajatilor din Orificiu au studii la spiru, brâncoveanu, americană!
  Practic niciun temei juridic de suspendare cu asa masa de manevra!

  • „Rigurozitate” e un cuvant atat de complicat atunci cand toti se „zvarcolesc” sa scape de adevarul evident.
   Poate ar trebui modificata legea… profesorul care primeste pe cineva la doctorat e direct responsabil de ce-i livreaza ucenicul.

 5. Dar, interesu’ doamnei Lazar care-o fi? Ca fara „interesu’/semnatura” ‘mneaei…nema „blocaj” la Olaru!

 6. Trebuie eliminat sporul de 15% din salariul de baza pentru faptul ca ai doctorat. Doctoratul trebuie sa fie o optiune de dezvoltare personala nu o metoda de a-ti mari salariul.

 7. „după ce forul condus de Ioan Aurel Pop ar fi supus la vot o decizie juridică.”

  Adica forul condus de un colaborator dovedit al Securitatii, ajuns academician fara nici o opera serioasa, de care sa se fi auzit in afara Romaniei?

 8. E clar că omul e pe mână cu cei din ministerul învățământului. Totul se leagă. La minister acolo încă sunt mulți golani pesedisti încă bine înfipți în scaune. Treaba cu procesul intentat de olaru nu are nicio legătură cu plagiatul dar se folosesc de el ca să taraganeze lucrurile. Domnu ministru se face că doarme sau se face că se uită în altă parte.

 9. Si mareata coalitie dornica nevoie mare de marete reforme inclusiv in domeniul Educatiei, ce zice?!
  Asa vor arata reformele alea promise cand erati in opozitie si apoi in Programul de guvernare al maretei aliante?!
  Jigodii ordinare, sictir!!!

 10. ministrul ieducatiei ESTE UN OROTITOR AL PLAGIATORILOR DIN RANDUL CASTELOR.
  ASTA E LUPTA lui CEA MARE !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.