G4Media.ro

EXCLUSIV Prima decizie luată de Florin Cîțu ca ministru interimar la Fonduri…

EXCLUSIV Prima decizie luată de Florin Cîțu ca ministru interimar la Fonduri Europene: a stopat miercuri concursul de joi pentru funcțiile de conducere. Concursul era cu subiecte extrase aleator, pentru a reduce posibilitatea de fraudare

Prima măsură luată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) după ce la conducere a venit ca ministru interimar premierul Florin Cîțu a fost să înterupă concursul pentru funcții de conducere, potrivit unui anunț public. Consursul lansat în 11 august urma să se desfășoare joi, 9 septembrie. Ministerul a anunțat ”întreruperea” concursului, deși în Codul Administrativ nu este prevăzută o astfel de procedură.

Concursul urmărea ocuparea a 21 de posturi de conducere și execuție – directori și șefi de serviciu. Pe lângă testarea cunoștințelor specifice, la concurs ar fi fost testate cunoștințele de limbă străină și operare pe calculator. Concursul era organizat în colaborare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, iar șeful ANFP, Liviu Mălureanu, scria la acel moment că ”MIPE este al treilea minister care se angajează să utilizeze aplicația informatică ANFP prin care subiectele sunt extrase aleator, astfel fiind redusă la minim posibilitatea de fraudare”.

Cum a explicat ministerul condus de Florin Cîțu stoparea concursului? Invocând nevoia de reanalizare a structurii organizatorice:

 • ”Având în vedere necesitatea reanalizării structurii organizatorice a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea refacerii capacității administrative pe principiile eficienței instituționale, atingerii obiectivelor și ducerii la îndeplinire a tuturor atribuțiilor stabilite în acord cu cerințele Comisiei Europene pentru aplicarea politicilor comunitare, pentru asigurarea concentrării pe reformele relevante, precum și Raportul de audit public intern privind „Evaluarea gradului de încărcare a personalului din cadrul MIPE”, aflat în procedură de avizare, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță întreruperea procedurilor de concurs aflate în derulare, cu reluarea procedurii la odată care va fi comunicată ulterior”.

De remarcat că în Codul Administrativ nu este preăzută posibilitatea ”întreruperii” concursurilor, ci doar amânarea, din motive obiective, pentru 15 zile, potrivit articolului 471:

 • Autoritatea sau instituția publică organizatoare a concursului sau, după caz, a examenului, poate dispune amânarea desfășurării concursului sau examenului în cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data și ora desfășurării concursului. În această situație concursul se amână pentru o perioadă de maximum 15 zile calendaristice, calculate de la data inițial stabilită pentru desfășurarea concursului.

O tentativă similară de stopare a unui concurs mai vechi, încercată de ex-ministrul Marcel Boloș, a fost oprită de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, potrivit surselor G4Media.ro. În ianuarie 2021, Violeta Vijulie, președintele de atunci al ANFP, îl avertiza pe ministru într-o adresă oficială că întreruperea unui concurs nu este prevăzută de lege și că luarea unei asemenea măsuri se face pe proprie răspundere. (Foto: Pixabay.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

49 comentarii

 1. S-a suit porcu’n copac

  • Cu cat sunt mai multi angajati acolo cu atat le scade sporul lunar la salariu … doar nu crede cineva ca respectivii nu au mandrie a lor ca fac mult copy&paste intre shituri si ca merita sa fie recompensati pentru ca prioritizeaza cum spune șăfù

 2. La cate mismoande face, are datorii mari baiatul asta, sau mai bine zis, ala/aia care il dirijeaza.

  • Cine nu cunoaște domeniul, să se abțină, cine dracu ii impiedica pe aia să afle subiectele transmise la ANFP?….toti sunt de acolo, subiectele le fac ei, nu vine cineva din afara….mafia din MIPE e transpartinica…., acum se va umple de nulități de la Valceanu din parohie,are simbolică grija, numai ca legea nu prea îl ajută, nu poate da drumul la alt concurs, a intrat în vigoare un OUG care blochează concursurile noi, până o modifică, îl demite Orban…MIPE ar trebui desfiintat, sunt o piedică în absorbția fondurilor europene….pe salariile MIPE cheltuim miliarde…si ei mai mult încurcă…va dau exemplu fondurile pe agricultură, AFIR, cu personal de 10 ori mai mic, atrage fonduri europene aproape cât MIPE, și acolo nu ai puzderie de demnitari…grosul banilor sunt la Organismele Intermediare sau la ADR-uri…ce guvern are sânge în instalație să starpeasca cloaca de acolo?

  • cine stie ce dosarele mai are la dulap.

 3. Asta este deja de domeniul penalului! DNA sa vina sa il ia!

 4. Încă o bine! Sa vedeți când v o lua după postări!!

 5. Daca lua examenul vreunul care nu e PNList sau ruda :))))))

 6. Putem vedea numirile „colosale” de la Apele Române că să ne fie clar cum va alege Câțu viitorii directori.

 7. Unde sunt #rezist??? Acum nu mai stau in stradă??? Nu le mai dă nimeni bani acum ??? Atunci stăteau in strada ca erau plătiți, acum nu pleacă de acasă ptr NIMIC. Ce mizerii sunteti.

 8. HA HA HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA HA HA !

 9. Ceva de mirare?

 10. „Echipa castigatoare” intra in actiune. F bine, asta merita majoritatea romanilor, ei si-au dorit-o; psd + pnl peste 50% la vot si in sondaje.

 11. Criteriu de admitere a devenit votul pentru “echipa câștigătoare” la congres. De ce sa fie admiși toți fraierii ochelariști cu studii pe afara la facultăți pe bune, când sunt atâția șoferi si secretare PNL care vor sa avanseze. Catzule, vezi ca a mai făcut unul Dragnea schema asta si a ajuns la bulău.

  • Din pacate era concurs de promovare, nu putea să candideze oricine, numai cei care erau deja funcționari publici…așa că aia de care zici tu, altădată,…mafia transpartinica din ministere nu se impiedica de un ministru sau șef de agenție, aia stau cu ai lor consilieri și visează cai verzi pe pereti, unii listează pe facebook viziunea lor, dar până la realizări, se termina mandatul…..reforma nu se face la șuetă, reorganizarea inseamna desființare și reinfiintare pe baze solide…o țară ca România are nevoie de maxim 10 ministere și 30 de agenții, maxim 16 județe și maxim 1000 de comune și orașe…adică stat minimal…bai fratilor, avem mai mulți funcționari publici și primari ca în UK…

 12. ati ingropat tara. felicitari. votati tot pnlcitu si psdiliescu. de 30 de ani votati la fel, prostovanilor!

 13. Echipa castigatoare!?
  Mai bine imi tai mana decat sa mai votez pnl.
  Mai prost e ca am platit cotizatia pana in decembrie.

 14. Să nu uităm totuși că PSD a câștigat alegerile parlamentare și trebuia să formeze guvernul. Molăul nu a respectat voința românilor care și-au riscat viața pentru a vota, nu a respectat constituția iar acum și pun în genunchi în fața PSD ptr A tine în funcție penalul de Câțu Cuțu.

  • Domnule, a castigat, dar nu avea cu cine face majoritate. Mai citeste cate ceva, nu mai repeta tampeniile propagandistice. Postaci penibili…

  • De ce Nu a fost lăsat PSD să vină cu o propunere de premier și să meargă cu un guvern în parlament și dacă nu trecea era altceva , dar asa molăul de la Cotroceni a vrut să facă totul pe bunul plac.

  • Vezi mă șoim al patriei, fruntaș în realizările mărețe ale PCR , că se poate pune problema și obiectiv? Dar comunistu din tine nu te lasă și pace…
   Într-adevăr, ai deschis un sunt pertinent de discuție. Nu că postarea de mai sus, care te caracterizează de fapt.
   Ir răspuns pertinent ai primit!
   Decât că pionierul, șoimul patriei din tine nu poate accepta!
   Nu înțeleg: ce plm mai căutați pe forumuri toți Bsinosii cu pensiile cât salariul unui om în floarea vârstei???!

 15. meritocratie si fara compromisuri

  VOTATI PNL ROMANICA NORMALA EDUCATA

  • CSAT: Romania nu intră sub incidența CE, PE legat de corupție! Ca atare, în Romania nu există corupție. Se pot vărsa banii europeni cu nemiluita!
   Miza majoră a deciziei tov preș de acum 1,5 ani!!!!
   N-am sesizat-o nici g nici p nici 4 … Paula!
   Bananistan!
   Personal, o tot dau cu CSAT- ul ăsta! De aici vine baiul mare!

 16. Concursurile e nasoale. Ia timp, hârtii, alea…. Dacă numim direct, mâine avem omu și ne apucăm dă treabă. Ce dreaq!?

 17. Asta trebuie sa ajunga cat mai repede la puscarie.

 18. No, gata?
  Nu mai beculiti #gistilor, prin piata victoriei?
  Nu mai ataca nimeni democratia?
  Statul de drept?
  Nu mai aveti de strigat ceva lozinci penibile?

  • Poti sa tastezi cat faci felatie lui Dragnea si Ciolacu?
   Wow!
   #competenta

  • #aidecapul meu. J e t loaza

  • Unnu, doi…
   Până la urmă toți cei care fac mișto de noi că am ieșit la ” apărarea justiției” , care în paranteză, nu și-a dorit niciodată să fie apărată, întreabă # danilet, au dreptate!!!!
   De ce nu te mai fure grija sa manifestezi?
   Îți confirm eu: pt că aceleași canale care ne încurajau, pe bună dreptate, au fost reduse la tăcere!
   Omu de rând nu o să iasă sa manifeste de capu lui ever!
   Decât condus.
   Că atare, stimați colegi #rezist, nu mai împroșcați in oamenii care ne iau la mișto! Pentru că au dreptate, din păcate!
   PS. Ați găsit în ultima vreme vreun îndemn că ” corupția ucide”??? Că câți e un ciuriburi?
   Ca haideți să apărăm statul de drept?
   Hai siktir!
   Societatea civilă în România este aservită!!!
   PPS. Rușine activiștilor USR+! Pentru că ați dormit, la îndemnul primului leneș al țării!
   Pentru cârcotași.

 19. OK, si asta inseamna ca la urmatorul concus ..intrebarile nu o sa fie aleatori i? Alo bocitoarele AUR-USR !!!!

  • Bai limba larga esti de serviciu la tomberonul USL schimbul 2? Ai scos capul din buda si astepti o miuie? Sa fie primita bai lingaule

 20. Aveau făcută publică tematica și bibliografia sau e că la Spitalul CFR din Craiova care are publicat în septembrie un concurs pentru asistenți debutanți 1 pe chirurgie generala , altul pe medicina internă, concurs publicat inclusiv pe GOV fără bibliografie fără tematica( oare sunt contra cost, cât o fi 10 -20 de mii)??
  La fonduri care e scorul să primești bibliografia și tematica?

 21. Ori la bal ori la spital,la ciordeala înainte,ce borfasii trebuie lasati cu matele goale?ca ei sunt flamanzi si lacomi,oare DNA ce asteapta? Sa fie invitati special sa se sesizeze in privinta acestui excroc? Acest ticalos trebuie saltat direct si dus la Jilava sa-i putrezeasca oasele acolo

 22. Ba ce delir pe Catu. Zilnic da un tun…

 23. Reforma a la Cîțu!

 24. ȘI HOȚIA CONTINUĂ DRAGI ROMÂNI, prevăd continuarea emigrării masive.,.,. Ce fericire pe conducători că scapă de povara oamenilor și pot continua furtul. INCREDIBIL, AM AJUNS CA O ȚARĂ BANANIERA, rușine, rușine, rușine

 25. Unde esti tu, Violeto?
  Pe soferul turmentat de ce nu il avertizeaza Violeta ca face un abuz in serviciu?

 26. trebuie sa ne punem speranta in intelepciunea batraneasca: „tot raul, spre bine”.

  cu cat face mai multe prostii si mai grosolane, cu atat interventia din afara, pentru reglarea lucrurilor, va fi mai apasata.

  daca si Iohannis si-a pierdut mintile, ca citu le are pierdute de mult, UE va interveni negresit.

  un guvern condus de citu, in fruntea a 67 de hoti, si girat de un presedinte cu mintile ratacite, nu mai este credibil si frecventabil.

  banii din PNRR nu vor veni sau vor fi amanati pana la restabilirea situatiei.

  cred ca, in acest moment, UE prefera un guvern PSD, condus de cineva ca Dancila, care, de bine, de rau, era cunoscuta acolo.

 27. intrebare retorica „DE CE ?”

 28. Un politruc nenorocit care se comporta precum psdul si cdrul.Trebuie demis urgent.

 29. e foame de bani

 30. oare de ce? hai sa-i dam un test lui cutu sa vedem daca a facut facultatea pe bune. basescu sa-i puna intrebarile.