G4Media.ro

EXCLUSIV Omul care organizează alegerile în România, Constantin Mitulețu, vizat de o…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

EXCLUSIV Omul care organizează alegerile în România, Constantin Mitulețu, vizat de o plângere penală ANI pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție. Mitulețu: Nu demisionez, nu e nici un conflict de interese

Un raport de evaluare al Agenției Naționale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal, potrivit informațiilor G4Media confirmate de șeful AEP. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mitulețu Buică. Șeful AEP, omul care organizează alegerile în România, a declarat pentru G4Media că ”nu există nici un conflict de interese, nu voi demisiona”.

Cristian Petraru, fost șef al aparatului tehnic de la Biroul Electoral Central director în Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până în 2019, a depus în august 2021 o sesizare la ANI în care indica faptul că președintele AEP ar fi numit-o într-o funcție din instituție pe cumnata sa, sora soției sale.

Petraru a primit de la ANI în decembrie 2022, după aproape un an și jumătate, o adresă în care informat că în dosarul plecat de la sesizarea sa a fost întocmit un ”raport de evaluare prin care au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese în materie penală”, potrivit declarației lui Cristian Petraru pentru G4Media.

Constantin Mitulețu-Buică a confirmat pentru G4Media primirea raportului de evaluare de la Agenția Națională de Integritate și a respins acuzațiile, anunțând că va contesta raportul ANI.

”Raportul vizează o presupusă încălcare a articolului 301 din Codul Penal, referitor la conflictul de interese. Voi depune concluzii împotriva acestui raport pentru că nu există nici un conflict de interese. ANI m-a anunțat că va sesiza Parchetul General. Nu voi demisiona, e o simplă sesizare a Parchetului”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică pentru G4Media.

Cazul a pornit de la angajarea la AEP, pe post de consilier în Biroul teritorial Dolj, a lui Carmen Mihaela Miningeș, cumnata președintelui AEP.

Context. Mitulețu Buică a mai fost vizat de o plângere penală, dar judecătorii au retrimis la parchet dosarul. În decembrie 2021, parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a informat Parlamentul că l-a trimis în judecată pe președintele AEP, acuzat atunci de abuz în serviciu. El era acuzat de procurori că ar fi făcut presiuni ca Gabriel Saucă (Director general, Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional) şi Cristian Petraru (șeful Departamentului de organizare a proceselor electorale) să părăsească instituția.

Mitulețu-Buică a respins acuzațiile.

La începutul lunii iunie 2022, Tribunalul Municipiului București a decis să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. Decizia e definitivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Normal ca nu demisioneaza. Nici pentru plagiat nu se face asta. Si o sa ii faca cine ce? Un dosar? Sanchi. Primeste clasare si gata

  • Nici măcar atât! De ce i-ar pasa?! Stalin zicea ca “nu contează cine și ce Votează, contează cine numără voturile!”. Și nea’ asta e șeful ălora care numără și aduna voturile!😀

 2. De ce și-ar da demisia? Veți vota PSD 31%, PNL 21%, sunteți o nație de vite. Indiferent cât vă fură, veți vota PSDNL, în speranța că ajungeți și voi la ciolan.

  • Viermișor deviant, decât pluserikOii mai bine ăia, clar???

  • Merci că mi-ai confirmat că am dreptate, PSDist sociopat ce ești. În vremuri cu crize multiple, coaliția PSDNL se luptă să… elimine controalele la achiziții, fiindcă sunteți hoți.

 3. Nu mai poate omul angaja pe nimeni, că-i săriți repede în cap🙂

 4. VOTAM USL !!!
  Sa traiasca bineeee

 5. Pentru o fraudă majoră și eficientă la vot este necesar un întreg „ecosistem”, nici o persoană nu poate face asta de una singură, indiferent de ce funcție ocupă. În România frauda începe de la „selecționarea” candidaților pe baza „mapelor profesionale” întocmite de lucrătorii din cadrul serviciilor de „intelligence”, principala calitatea de a fi pe o listă eligibilă fiind aceea de a fi șantajabil. Orice partid care refuză selectarea pe listele eligibile a persoanelor șantajabile este considerat un partid indezirabil și toate resursele propagandistice sunt asmuțite asupra partidului respectiv. Orice persoană ajunsă într-o funcție de demnitate publică prin alegeri „libere” o duce foarte bine atâta timp cât nu se „defectează”, adică nu mai răspunde la comenzi, este trimisă de îndată în „parcul rece”.

 6. Pai normal ca nu este! Așa este la ei ,la PNL UDMR PSD .

 7. După art.301 Cod Penal ,ce a făcut Mitulețu -Buică e infracțiune,însă el se bazează pe pe faptul că până la o eventuală condamnare definitivă poate râmâne în funcție,în condițiile în care procesul penal comportă durată în timp.

 8. În mod normal un proces ca acesta nu ar avea de ce să dureze mult,cu toate limitele impuse de eventualele chichițe avocățești.

 9. Mai oameni buni, trebuie sa stiti ca omul e foarte bazat!! Este deja la a IV a infractiune dovedita, cu trimitere in judecata si nimeni nu.i face absolut nimic!!

 10. Inchipuiti-va ce curaj inspira o asemenea atitudine altora, unora aflați de ani de zile, prin instituțiile publice, în asemenea situație fără să li se deranjeze un fir de păr. Instituțiile publice au devenit „asociații familiale”, posturile fiind lăsate mostenire fiilor, nepoților…

 11. „Justiţia” savonist-preşoiască şi ale sale succesuri întru favorizarea infractorilor. Nu o să se aleagă nimic nici de dosarul ăsta, pentru că inclusiv în parchete şi instanţe se practică nepotismul la scară largă. Cum să condamni la puşcărie pe omul tău psdpdluslist de bază pentru ceva ce faci şi tu? Băiatul are o misiune de executat în 2024. Poate nu aţi înţeles – Partidul Unic vrea STABILITATE. Pregătiţi-vă pentru 100 de ani P$D-PDL-UDMR-Savonea-Predoiu. Luaţi-vă un loc de muncă suplimentar, că veţi plăti pensii speciale până crăpaţi.

 12. Sigur ca nu demisioneaza, asteapta rotatia premierilor si gata la famiglia s-a reunit pentru alegeri.In baza justitiei din Romania mai dureaza vre-o 8 – 10 ani pana se pronunta a cui competenta este sa judece fapta.Cum sa demisioneze, sa plece de la stupul de miere?

 13. Au pus lupul paznic la oi, si ii doare in fund de votul oamenilor