G4Media.ro

EXCLUSIV Modificări în orarul copiilor până în clasa a II-a, propuse de…

EXCLUSIV Modificări în orarul copiilor până în clasa a II-a, propuse de Andronescu: ar putea dispărea 5 ore de Educație fizică, care se transformă în Joc și mișcare. Federația părinților: le vor face învățătorii? Mai bine iese Religia de la clasele mici

Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a). Însă elevii stau la fel de mult la școală, potrivit documentului citat, pentru că aceste ore ar urma să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, care până acum era doar la clasele a III-a și a IV-a și era predată nu de profesor de sport, ci de învățătoare.

 • Potrivit surselor Edupedu.ro, motivul mutării orelor între cele două discipline este pur economic: dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar. “Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar“, au explicat pentru Edupedu.ro specialiști apropiați de Ministerul Educației.

Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, a confirmat pentru Edupedu.ro planurile ministrului Ecaterina Andronescu de a elimina orele de Educație fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, pentru a le înlocui cu același număr de ore din disciplina Joc și mișcare.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Daca se fac in clase se vor converti usor in alte materii.
  Idee e ca copiii sa se miste, iar noua lege pare ca nu asigura asta. Suntem un popor de sedentari iar viitorul e pregatit in acelasi fel.

 2. Este o realitate programul încărcat al copiilor ddin sistemul românesc de educație.
  Nu cred că educația fizică este marea problemă. Copii nu duc în geantă educația fizică și nu au tee acasă la această disciplină.Ca întotdeauna religia este marea problemă !!!!
  Aș propune dacă nu-i cu supărare înlocuirea ei cu educația sănătoasă neomarxistă.
  Cred că dl.Cernea ar avea de lucru și o satisfacție totală.
  O tară fără credintă . familie și valori este doar o populație.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.