G4Media.ro

EXCLUSIV Mircea Dumitru, reacție la plagiatul de care este acuzat Sorin Cîmpeanu:…

EXCLUSIV Mircea Dumitru, reacție la plagiatul de care este acuzat Sorin Cîmpeanu: Dacă nu ești autorul unei lucrări, nu ai dreptul să îți arogi autoratul / Plagiatul nu se iartă pentru că lucrarea n-ar fi fost publicată

Mircea Dumitru atrage atenția că lipsa publicării unui material realizat prin plagiere nu îl “scapă” pe autorul acestuia de verdictul de plagiat. Întrebat de Edupedu.ro dacă este o practică în universități predarea după materiale plagiate și, în consecință, nu “merită sancționați” profesorii care folosesc astfel de manuale de curs, așa cum a sugerat ministrul Educației, vicepreședintele forului-cheie în analizarea plagiatelor din doctorate a declarat: “La ambele întrebări răspunsul evident este: Nu!”.

Întrebat care este opinia sa cu privire la justificările invocate de Sorin Cîmpeanu în apărarea sa, Mircea Dumitru a afirmat, pentru Edupedu.ro: “Nu sunt familarizat cu modul de lucru și cutumele în acel domeniu, legate de caietele de lucrări practice. Nu sunt la curent cu vreo intenție de a bloca noua lege prin intermediul acestor acuzații. Este însă clar că dacă nu ești autorul unui studiu/lucrari etc. nu ai dreptul să îți arogi autoratul. Trebuie să specifici într-un fel ușor de recunoscut cine a scris ce anume, în mod exact“.

“Nu am nicio așteptare” cu privire la atitudinea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, după ampla anchetă în care jurnalista Emilia Șercan semnalează că acesta și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori, a declarat pentru Edupedu.ro academicianul Mircea Dumitru.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Mircea Dumitru, un om pe care il votez la președenția Romaniei, daca candideaza. Avem mare nevoie de oameni de valoare. Dati-ne sperante!

  2. Autorat ? Ce inseamna ? Am cautat in dex si nu am gasit.

    In rest numai de bine.

  3. & Că privindu-l pe Mircea Dumitru vă puteți aminti și de Emil Boc și a publicat și Emil Boc vreo trei cărți, însă domnul Ioan Rus afirmă că , ,,O fi fost careva care nu a mai și plagiat, ?” , probabil o citare, „relativă” , ?

  4. @ Probabil că e și ca între catolici și ortodocși, despre care a plagiat , ?

  5. & Observând guvernarea și despre plagiatele cu Nicolae Ciucă și Sorin Câmpean și atitudinile inelectualilor academici și universitari, probabil că și despre Mircea Dumitru , ministru al educației în guvernul Cioloș, s-ar putea zice că e ,,o copie mai nereușită”, cum probabil că s-ar putea exprima Mircea Dinescu , a lui Emil Boc, fost prim ministru, cum e și domnul Nicolae Ciucă, ?

  6. & Emil Boc 1 octombrie 2009 -23 decembrie 2009 , ministru și la educație în guvernul Boc I , ?