G4Media.ro

EXCLUSIV Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a numit-o manager la Spitalul de arși…

EXCLUSIV Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a numit-o manager la Spitalul de arși pe Simona Carmen Hîrțea, la un an și jumătate după ce Corpul de Control al ministerului a constatat că a avut un management dezastruos la Institutul Parhon

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a numit-o în funcția de manager interimar la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri pe Simona Carmen Hîrțea, la doar un an și jumătate după ce Corpul de control al ministrului a decoperit nereguli grave în mandatul acesteia de manager la Institutul Parhon. Aceasta decizie este cu atât mai discutabilă cu cât Sorina Pintea și-a făcut imagine timp de doi ani din controale inopinate în spitale, criticând mizeria sau prostul management al acestora. Or, este cu atât mai de neînțeles gestul ministrului de a pune un manager despre care propriul corp de control a costatat nu mai departe decât anul trecut nereguli grave în activitatea acestuia.

Contactată de G4Media.ro, Carmen Hîrțea a confirmat că, începând cu data de 7 octombrie, a fost numită, prin ordin al ministrului Sănătății, în postul de manager interimar al Spitalului de arși, pentru o perioadă de maximum șase luni.

În legătură cu neregulile constatate de Corpul de control al Ministerului Sănătății în mandatul ei la Institutul Parhon, Hîrțea a spus că a discutat aceste lucruri cu Sorina Pintea.

„Am avut o discuție cu doamna ministru. Eu am experiență în management, sunt economist de profesie. Cred că despre raportul Corpului de control ministerul poate da mai multe detalii”, a spus Hîrțea.

Până la momentul publicării acestui articol, ministrul Sănătății nu a răspuns la apelurile și mesajele G4Media.ro.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a descoperit că fostul manager interimar al Institutului Parhon, Simona Carmen Hîrţea, a realizat achiziţiile publice după bunul plac, se arată într-un raport obținut de G4Media.ro în septembrie 2018.

Astfel, pentru cina pacienţilor se cumpăra inclusiv carne alterată. Mai mult, comisia de control a mai constatat că fostul manager interimar ar fi fost într-o posibilă situaţie de incompatibilitate pe parcursul mandatului. Raportul cu nereguli a fost înaintat, în iunie anul trecut, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea (detalii aici).

Simona Carmen Hîrţea a declarat atunci pentru G4Media.ro că ştie despre nereguli, dar că nu este responsabilă, aruncând vina pe subalterni.

Pulpe de pui alterate, produse de curăţenie la suprapreţ, medicamente luate fără licitaţie şi asigurările RCA realizate cu ajutorul rudelor sunt câteva dintre neregulile depistate la Institutul Parhon de o comisie a Ministerului Sănătăţii. Aceste abateri au fost realizate în timpul mandatului de manager interimar al Simonei Carmen Hîrţea, considerată de angajaţii Ministerului Sănătăţii o apropiată a fostului ministru, Florian Bodog. Ambii sunt originari din Oradea, iar Hîrţea a fost promovată de fostul ministru.

Fostul manager interimar de la Institutul Parhon a urcat în structurile ministerului odată cu numirea lui Florian Bodog în funcţie de ministru. Asta şi pentru că amândoi sunt din Oradea. Ȋn ianuarie 2017, la conducerea Ministerului Sănătății vine Florian Bodog. Ȋn septembrie 2017, Bodog o numește pe economista Hîrțea (fostă Miu, fostă Mednyanszky) Carmen Simona – manager interimar al Institutului National de Endocrinologie C.I. Parhon.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Virgil Simionescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Jalnic,ministrul in cauza persista in a calca pe bec ,acelasi ministru s-a dus zilele trecute sa-si faca un selfie cu femeile care abia ce scapasera din tragicul accident de circulatie din Ialomita.

  • Ti-a scapat fraza „Până la momentul publicării acestui articol, ministrul Sănătății nu a răspuns la apelurile și mesajele G4Media”

 2. La ce sa te astepti de la CÂNTAREAȚA asta de Sorina Pintea???

 3. Demisia ministrului si a persoanei desemnate manager. Batia de joc trebuie stopata imediat.

 4. @redactia – de ce nu o confruntati pe Sorina Pintea cu informatia respectiva? Sa auzim o pozitie oficiala de ce si-a asumat numirea incompetentei… nu putem doar sa relatam stiri fara sa punem intrebari incomode.

  • Buna idee.

 5. În toate știrile auzim doar de corupție.
  Unde sunt instituțiile avizate?

 6. Cam atat despre coloana vertebrala a lui Sorina Pintea.

 7. PSD=cancer
  Iar cancerul are un tratament foarte dur.

 8. Hai mamaie ca mai ai doar o zi de trait, ca sinistra a sanatatii.
  Felicitari, oricum, cred ca din tot guvernul Dancila ai fost cea mai buna la prostit populatia. Sa fi fost eu in locul lui Dragnea n-as fi dat doi bani pe pielea ta tabacita, dar cum n-am fost ai putut sa-ti exersezi talentele in public

 9. La ei carnetul si calitatea de membru de partid sunt sfinte precum si gradele de rudenie sau alte feluri de legaturi .Nimic nu este mai important.Asta inseamna ca nu dau doi bani pe competenta si ca asa-zisul interes manifestat de ei pentru binele comun este doar o vorba in vant.Ca partidul duce lipsa de cadre este cat se poate de evident.Dar nici nu vor sa apeleze la specialisti din afara partidului.Nu pot sa cred ca in Romania nu mai gasesti specialisti in domeniu.

 10. Ce-atîta agitație, oameni buni, ce-i de mirare?!
  Că Pintea nu face altceva decît să aplice doctrina Dragnea: păi nu l-a „reevaluat” Dragnea pe Grindeanu, după ce tot el îl demisese?!
  Miniștrii PSD sunt, toți fără excepție, niște profesioniști, cum să nu-și însușească învățăturile alea bunele?!

 11. Din gunoaie ce sa alegi.
  Nevertebratele astea nici scoli nu au facut , ele considera ca politica tine loc de orice stiinta.
  Mai alegeti ca poate ne lamurim ce e cu noi.