G4Media.ro

EXCLUSIV Marile reforme asumate de guvern prin programul de convergență: listarea la…

EXCLUSIV Marile reforme asumate de guvern prin programul de convergență: listarea la bursă a pachetelor de acțiuni la firmele de stat, emiterea de obligațiuni verzi și reforma pensiilor

Economedia prezintă în exclusivitate Programul de convergenţă, aprobat miercuri în ședinţa de Guvern. Printre cele mai importante reforme asumate în program se numără listarea pe piața de capital a unui pachet de acțiuni la companiile unde statul este acționar, reforma pensiilor, dar și emiterea de obligațiuni ”verzi” pentru finanțarea deficitului de stat, așa cum fac deja multe state membre UE

Cele mai importante prevederi din Program:

Se are in vedere îmbunătățirea performanței companiilor de stat prin aplicarea prevederilor Legii 111/2016 privind guvernanța corporativă, listarea pe piața de capital a unui pachet de acțiuni la companiile unde statul este acționar. Trebuie menționată oferta publică primară pentru vânzarea unui pachet de 10% acțiuni nou emise la SPEEH Hidroelectrica S.A., prin majorare de capital social.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „Listarea la bursa” e un eufemism pentru privatizare. Mai e ceva de vandut?

  In romanul „Un veac de singuratate”, compradorii locali vandusera si marea iancheilor. Tara a ramas doar cu albia seaca a fostei mari.

 2. S-a dat ordinul de prăduirea companiilor de stat profitabile .Perlele coroanei Hidroelectrica și Salrom.Din 2016 stau rechinii cu gura căscată.După 40 miliarde împrumutate vinde Câțu și companiile profitabile.

 3. Lepadaturile comunistoide sunt in delir ,stiind ca li se va inchide robinetul cu bani . Privatizarea totala a economiei este necesara si urgenta . Bravo guvernul Cîțu !

  • NU SE INCHIDE NIMIC.
   romania IMPRUMUTA MILIARDE PENTRU CUMULARZI SI SPECIALI.
   MILIARDE „GESTIONATE” DE PARTID SI SECURISTI.
   POPULATIA GENERALA SE VA ALEGE CU A3 SI romania TV.

 4. Cum MINT astia: la Pagina 51/77, Capitolul „Sustenabilitatea pe termen LUNG a Finantelor publice scrie:
  „Modificările aduse Legii pensiilor la inceputul anului 2021 reduc riscul pe termen scurt. Prin OUG 8/2021 Guvernul a AMANAT Creșterea Indexării ad-hoc a pensiilor și Intrarea în vigoare a Legii pensiilor 127/2019 începând cu 1 septembrie 2023. Estimările preliminare conduc la concluzia că riscul ridicat pe termen scurt identificat prin Raportul de monitorizare a sustenabilității datoriei publice publicat la inceputul anului 2021, poate fi reclasificat la un risc redus. Pe termen lung însă, riscul privind sustenabilitatea finanțelor publice persistă și este considerabil. Modificările care vor intra în vigoare la 1 septembrie 2023 conduc la o creștere nesustenabilă a cheltuielilor cu pensiile și ulterior la un nivel ridicat al datoriei publice.
  Discuțiile pe cadrul Legii pensiilor continuă pentru diminuarea riscurilor pe termen lung. Având în vedere prioritățile politicii fiscal-bugetare de reducere a deficitului pe termen mediu, precum și asigurarea sustenabilității finanțelor publice pe termen lung, în PREZENT se Analizează PROPUNERI de MODIFICARE a Legii pensiilor care să asigure atât echitate pentru pensionari cât și sustenabilitatea finanțelor publice pe termen lung.”

  „Modificare” a Legii pensiilor?!
  Pai, ametita aia de Turcana spune ca lucreaza la o NOUA Lege a pensiilor!!!
  Minciuni, minciuni…ca sa justifice INGHETAREA Pensiilor!
  Jigodiilor!

 5. Da ce au tăiat ei pensiile speciale???? Ba din contra le-au dublat. Au restructurat cumva aparatul de stat ???? Au eliminat sporurile nesimtite au tăiat cumva din salariile bugetarilor????? Au eliminat macar cumulul pensiei cu salariul de la stat??? Nimic zero măsuri. Au eliminat taxa pe lăcomie, au scutit de taxe și impozite ptr multinaționale, au colectare scăzută la tva dar în schimb împrumută Câțu miliarde de euro lunar .

  • Să împrumute!!! Cât timp lighioana mioritică stă și rumegă în casă și se uită la „Las Fierbinți” așa și trebuie. ȚARA ASTA NU MERITĂ SĂ MAI EXISTE!!!

  • @ gh barbu

   Ia pleaca mataluta fie in est fie in vest fie in nord fie in sud.

   Ti am zis „pleaca” pt ca stiu ca percutezi la cuvantul „mars”.

   Predecesorii nostri care au creat ROMANIA inca mai au urmasi in tara, dar suntem inca in minoritate.

   Cand toti #kondensatorii si rudele lor vor vedea ca dupa 4 ani de guwernare pdl und usr et +/- es udmr

   ueSS nu va da nimic

   ci doar va lua ce a mai ramas,

   nr celor care vor vota (h)aur va creste

   Asa ca lasa ne !

 6. @ gh barbu

  Ia pleaca mataluta fie in est fie in vest fie in nord fie in sud.

  Ti am zis „pleaca” pt ca stiu ca percutezi la cuvantul „mars”.

  Predecesorii nostri care au creat ROMANIA inca mai au urmasi in tara, dar suntem inca in minoritate.

  Cand toti #kondensatorii si rudele lor vor vedea ca dupa 4 ani de guwernare pdl und usr et +/- es udmr

  ueSS nu va da nimic

  ci doar va lua ce a mai ramas,

  nr celor care vor vota (h)aur va creste

  Asa ca lasa ne !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.