G4Media.ro

EXCLUSIV Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, sancționată în justiție din cauză…

EXCLUSIV Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, sancționată în justiție din cauză că și-a amenajat ilegal podul clinicii din Oradea / Instanța a dispus demolarea lucrărilor efectuate fără autorizație

Una dintre afacerile din domeniul medical a familiei ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), se desfășoară într-o clădire în care, în calitate de proprietar, a amenajat fără autorizație podul în mansardă, după cum rezultă dintr-o sentință judecătorească pronunțată în 12 martie de Judecătoria Oradea.

Sentința este în primă instanță și nu este clar până acest moment dacă a rămas definitivă. Ministrul Sănătății nu a răspuns întrebărilor transmise de G4Media.ro până la ora publicării articolului. Soțul ei a declarat: ”Nu știu despre ce este vorba, Nu am ce să comentez”.

Sursa: Portalul Instanțelor

La cererea Primăriei Oradea, Judecătoria din localitate a decis, luna trecută, pe data de 12 martie, demolarea lucrărilor ilegale în termen de șase luni de la rămânerea definitivă a sentinței.

Procesul a fost intentat în noiembrie 2020 de primăria Oradea, condusă de Florin Birta (PNL). Ioana Mihăilă a candidat și ea în septembrie 2020 obținând modestul scor de 3% , primăria fiind câștigată de Birta cu peste 70% din voturi.

Reprezentanții Primăriei au relatat că neregulile – amenajarea unei mansarde în loc de pod, fără a autorizație, la un imobil de pe strada Anton Bacalbașa din municipiu – au fost descoperite de inspectori de la Poliția Locală în martie 2017, dată la care proprietara Ioana Mihăilă a fost amendată cu 1.000 de lei.

În plus, s-a dispus sistarea lucrărilor și i s-a dat termen pentru intrarea în legalitate până la data de 31 decembrie 2017, lucru care, însă, nu s-a întîmplat.

Prin urmare, municipalitatea a depus această acțiune, solicitând magistraților să dispună obligarea lui Mihăilă ”la desființarea construcțiilor realizate fără autorizație într-un termen limită stabilit de instanță, iar în cazul în care nu se respectă termenul limită de desființare stabilit, să se autorizeze desființarea construcțiilor de către reclamant, pe cheltuiala pârâtei, cu obligarea la cheltuieli de judecată în cazul în care se va stabili o taxă de timbru.”

Sursa: Clinicamedena.ro

Completul de judecată a admis acțiunea și, pe 12 martie 2021, a obligat-o pe Mihăilă ca, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, să desființeze lucrările în discuție.

În cazul în care proprietara imobilului nu se va conforma, judecătorul a autorizat ca demolarea să fie făcută de Primărie, Mihăilă urmând să suporte costurile. Aceasta, deși citată, nu a formulat întâmpinare și nici nu s-a prezentat la termenul de judecată.

În imobilul de pe strada Anton Bacalbașa funcționează cea mai importantă afacere din domeniul medical a familiei Ioana și Marius Călin Mihăilă – Clinica Medena. Această clinică este înregistrată pe firma Osteoprotect SRL, unic asociat soțul actualului ministru. În 2020, Marius Călin, care este medic primar Radiologie-Imagistică medicală, a încasat de la această firmă dividende de 382.850 de lei.

Înființată în 2011, societatea Osteoprotect SRL a avut în 2019 o cifră de afaceri de 2,7 milioane lei, profit net de aproape 404.000 lei și 18 angajați.

Terenul și clădirea îi aparțin, însă, Ioanei Mihăilă, fiindu-i donate de tatăl ei, Ioan Lile, în 2015, după cum rezultă din declarația de avere din 2021.

Amplasată pe un teren de 506 de metri pătrați, clinica din Oradea are o suprafață de 437 mp și a fost ridicată începând cu 2013 de Lile, om de afaceri cu o firmă în domeniul amenajărilor interioare. Prin autorizația de construire obținută de acesta, se prevedea ca regim de înălțime doar subsol și parter.

Lucrările ilegale au avut loc la doi ani după ce Ioana Mihăilă a intrat în posesie, atunci când imobilul se afla pe numele său. Ministrul nu a răspuns apelurilor și mesajelor G4Media, iar soțul ei a declarat că ”Nu știu despre ce este vorba, Nu am ce să comentez”.

Conform site-ului Clinicii Medena, printre cadrele medicale care oferă consultații aici se afla și Ioana Mihăilă, în calitate de medic primar Endocrinologie.

În CV, ea se prezintă drept coordonator medical al clinicii unde sunt oferite și alte tipuri de consultații – Dermatologie, Cardiologie, Reumatologie, Medicină Internă, Diabet zaharat și nutriție. De asemenea, în clinică se fac spitalizări de zi pentru unele dintre specialități.

Ioana Mihăilă este unic asociat la altă firmă cu activitate în domeniul medical – Dermalite SRL, înființată în 2013 și cu sediul în comuna Sânmartin din județul Oradea, locul unde locuiesc părinții ei.

La Dermalite sunt oferite servicii de epilare definitivă și tratamente dermatologice. În unele fotografii de pe site-ul cabinetului poate fi văzută chiar Mihăilă în cursul unei astfel de proceduri.

Sursa Foto: dermalite.ro

Anul trecut, societatea Dermalite SRL a avut o cifră de afaceri de circa 230.000 de lei și un profit net de aproape 130.000 de lei. Într-o declarație de avere din acest an, Mihăilă a notat că, în 2020, a încasat de la această firmă dividende de 137.000 de lei.

În urmă cu câțiva ani, cabinetul a fost extins printr-o finanțare de circa 350.000 de lei primită din partea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Pe lângă afacerile medicale, familia Mihăilă mai deține două terenuri de 128, respectiv 127 mp și trei case în municipiul Oradea. Toate acestea au fost cumpărate în perioada 2019-2021. Ioana este și co-proprietar, alături de sora sa, a unui apartament din Cluj-Napoca.

”Nu pot să vă spun”, a fost răspunsul lui Marius Călin Mihăilă referitor la sursa banilor necesari pentru aceste achiziții.

În conturi, soții Mihăilă au circa 400.000 de lei, aproximativ aceeași sumă reprezentând împrumuri pe care le-au acordat celor două societăți din portofoliul familiei. Ioana a mai declarat 20.000 de lei împrumut către USR în campania electorală de anul trecut și 6.000 de lei unui coleg de partid.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

122 comentarii

 1. Rog demisia de onoare! :)))

  • Cum era de asteptat, au inceput atacurile si impotriva noului ministru. Nu conteaza cine esti ce faci conteaza daca deranjezi interesele unora. Pana cand n-a devenit ministrul sanatatii nu era relevant cum si-a amenajat podul casei.

  • A mancat-o pe doamna undeva sa spuna ca va continua reformele incepute de Vlad Voiculescu. Atat i-a trebuit. Sa vezi acum din nou cum se sincronizeaza toate televiziunile pe ea.

   Luati si votati PNL dragilor caci la ei veti gasi mantuirea.

  • Clar, o criminala. Se vede si din poze cum infractoarea a construit ilegal 20 de etaje de mansarda peste casa aia.

   Te doare mintea..

  • @pehash

   corect , deja o cauta la trecut

   altii ridica blocuri cu 10 etaje intre case si nu i mai deranjeaza nimeni .. hai sa fim seriosi , o fi pus doamna vreo 2 capriori in podul casei , hop constructia ilegala.

   chiar nu ar trebui preluate stiri de genul asta, au relevanta 0

  • G4media sunteti absolut penibili

  • Atat timp cât usristii strigau sus si tare fără hoție asteptam cu interes deznodământul în cazul doamnei… sau e doar gargara asa cum ne-a obisnuit…. hambar n-au să conducă un minister dar se bat în piept… îi intereseaza doar fb-ul

  • @Ilie: Dacă ție ți se pare că de hoție este vorba aici, probabil nu stai prea bine cu discernământul. Nici cu deosebirea dintre civil și penal, ca, de altfel și restul criticilor de aici, care se grăbesc să fie extrem de exigenți cu cineva doar pentru că nu face parte din tabăra lor, în timp ce de la ei înșiși nu pretind măcar puțină onestitate în căutarea adevărului.

  • @Prieten Conform legii 50/1991 ce a facut stimata dumneavoastra doamna era/este incadrata la infractiune (art. 24). Ca a scapat doar cu un proces civil este o alta discutie…

  • @Ilie
   Serioooos?…….

 2. Doar atât, G4:
  :)))))))))))))))))))))))))))0

  Și PS: Sunteți jalnici. Slugi jalnice…. Slugile unor criminali, desigur (mafia din sănătate, desigur).

  • Din punctul tau de vedere nu vezi nici un fel de problema prin faptul ca nu s-sau respectat normele in constructie , a sarit din POT si CUT si probabil nu a respectat nici normele de proiectare ce tin de siguranta la foc , siguranta in exploatare si sanatate publica avand in vedere ca vorbim de o clinica in care oameni intra sa se trateze.

  • Nu cred ca asta e problema lui Manu. Nu vreau sa vorbesc in numele lui (sau ei?), dar mie mi se pare fascinand ca e din 2018 in politica, in 2017 s-a descopreit asta, in 2020 a fost procesul, toate site-urile de stiri ziceau despre Ioana Mihail, inclusiv G4, ba chiar sursele interne au dezvolauit cu o zi jumate inainte ca ea va fi propunerea PLUS pt post si nimic, niciun zgomot. A fost investita, niciun zgomot. Mai trece o zi, brusc apare stirea.

   E evident ca daca a facut ceva ilegal trebuie aplicata legea, e evident ca daca nu a facut ce trebuie nu este bine si e evident ca daca nu respecta cererea institutiilor cumulat cu faptul ca a facut ceva ilegal si nici acum nu a rezolvat nu e doar o bila neagra pentru ea, cat si pateaza imaginea USR+. Da, de acord.

   Dar mie unul mi se pare fascinant ce timing au astfel de articole. Atata tot.

   Deci repet, trebuie sanctionata conform legii, iar daca impactul este mare, trebuie sa isi dea demisia (sau poate nu, pana la urma si „onoarea” asta e relativa), dar, timing-ul tot incredibil e. Normal, poate fi doar o coincidenta.

  • Daca voiau sa i-o traga pentru ca e o mare anticorupta, o defaimau imediat dupa nominalizare.

  • Nebunie. După pnlistul grinda nici pluseristei nu ii iasă treaba cu autorizația de construire. Trecând peste faptul ca, săracă de ea, câștigă minim pe economie. La fel ca Stelian ion, înșeala statul prin neplata contribuțiilor.
   Cred ca e omul potrivit. Știu toți ca o clinica privata, cu mai puțin de 100 de angajați, e identica cu un sistem de sănătate. Dacă nu cumva clinica e mai complexa.
   Unde ii tot găsiți?

  • @Dani: Când ai propria firmă, veniturile ți le încasezi din dividende. Poți să îți faci ce salariu vrei, perfect legal. Dacă nu te preocupă pensia, îl faci minim.

 3. ,,Terminati cu acest linsaj media! Ati ajuns ca Antena 3 !” -cam asa o sa inceapa fanaticii !

  • Ca n-au primit linia de la partid.

   Trebuie sa vina si urmarea, in care Mihaila vine cu o explicatie in genul celor lui Vladutz. Ca pe ea n-a anuntat-o nimeni ca e nevoie de autorizatie. Sau ca e vina administratorului, ca ea nu se ocupa cu detalii de astea.

  • Fraiera, dădea o șpagă și avea și pod și nici scandal nu avea

 4. Nu e nimeni complet curat in Romania, toti sunteti murdari, deci de ce aveti pretentii ca ministrii sa fie curati? Treziti-va, USRPLUS ramane cea mai buna optiune de vot.

  Oamenii cu adevarat competenti au plecat de mult din haznaua interbelica Romania. Tinerii pleaca si ei, cate 50000 pe an. Nu mai tine mult sandramaua corupta si inapoiata.

  • Cu o condiție: USR – PLUS să iasă acum din coaliție. De ce as vota USR – PLUS dacă rămâne balamaua PNL, neavând nici o putere reală de guvernare?

  • „Nu e nimeni complet curat in Romania”!
   Ba da, este!
   Eu si Milioane de Romani ca mine suntem curati, NU am furat niciodata 1 leu, NU am incalcat niciodata nici o LEGE!
   NU sunt curati politrucii din Politica si acolitii lor, ei FURA Imediat ce ajung la BANUL PUBLIC si calca Legile in picioare!!!

   Dar, cum?!
   Si in USR PLUS, ei care urlau „FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE”!!??
   Am semnat Petitia, naiva am fost…

  • Să ști că dacă ajunge numai USR-PLUS la guvernare, cu peste 50% din voturi, se întorc tinerii ăia în țară. Poate aia „frumoși și liberi”, tefelistii poolii. Se întorc, dar plecăm noi, cei care încă mai suportăm să stam în „haznaua asta interbelică”. 😀

  • @lili – permiteti-mi sa nu cred ca nu ati incalcat niciodata nici o lege … nu cred in niciodata si totdeauna, in totul sau nimic …

  • @Jeusje :)) amice in politica trebuie sa fii curat ca lacrima…si daca ai incalcat legea n ai ce cauta in politica. Eu am mai fumat din cand in cand cate un joint. Dar sa stii ca sunt constient ca nu am ce cauta acolo…asta doar asa ca sa nu ma trezesc ca apare o poza cu mine sa sara toate hienele pe mine. Daca vrei sa intri in politica trebuie sa fii curat ca lacrima nu ca stai asa ca nu stiu ce.

  • @lili

   nu ai dreptate … pe vremuri cand venea garda financiara la firma pe care o aveam , inspectorul care ma controla , in momentele lui de sinceritate , spunea : legile sunt facute astfel incat daca cineva vrea sa ti gaseasca o chichita tot ti o gaseste

   la fel si cu doamna ministru … a candidat la primarie , iar dupa alegeri , hop controlul sa i numere capriorii din pod si daca are acoperisul gradul de scurgere potrivit … pe bune ???

  • ABC, învățăm și noi sa citim și sa înțelegem un text?
   „Reprezentanții Primăriei au relatat că neregulile – amenajarea unei mansarde în loc de pod, fără a autorizație, la un imobil de pe strada Anton Bacalbașa din municipiu – au fost descoperite de inspectori de la Poliția Locală în martie 2017, dată la care proprietara Ioana Mihăilă a fost amendată cu 1.000 de lei.”
   Când au fost alegerile la primărie? În 2017?
   Vezi ca e o somitate în Oradea. Vezi cata lume a votat-o.
   Cauta sa vezi ce salariu a avut în privat. Minim pe economie. De ce? Sa înșele statul și sa nu plătească contribuții. Contribuțiile care va stabili ea cum vor fi cheltuite.?

 5. Un proces civil fără nicio relevanță.

  • si cam de unde incepe relevanta, prietene? de la cati cm de dosul sefului de la partid?

  • Tragem si noi o mica concluzie: despre conduită ! Irelevant, asa-i!?
   Stai aproape , de site! E totusi de cateva zile. Daca mai apare ceva despre ea…..sa fi pe faza sa-i iei apararea!

  • @Adi D: Eu am început prin a o critica, încă înainte să o aud vorbind, crezând că n-are experiență în M.S. Povestea asta cu autorizația din pod – e corect să fie sancționată și să se aplice legea, însă relevant pentru poziția de ministru ar fi dacă ar fi vorba de corupție, interese financiare nelegale etc. Mai avem puțin și zicem că cineva nu e bun de ministru pentru că a trecut pe roșu. Eu nu caut perfecțiune, că nici eu nu o am; ci oameni cinstiți și competenți. Despre d-na ministru îmi pot forma o părere abia după ce o văd la lucru. Până atunci, cred că trebuie ajutată să-și facă treaba.

 6. Cu trecut curat sau murdar, noua ministresa de la sănătate nu are decât 2 variante: ori dansează după cum îi cântă Orban, prin dirijorul Catu, ori refuza și pleaca cu șuturi, precum a plecat Voiculescu. PNL accepta coalitie doar cu PNL- iști cku ciocul mic.

 7. hilar, a facut o mansarda.
  vorba aia, daca facea 7 case din meditatii ajungea prezidente

  • Corect. Felicitări pt comment. Scurt și cuprinzător.

  • cristian si manu, fericiti cei ca voi caci intelepciune aveti si cunoastere in toate cele. Si slavite fie-va numele pentru ca voi mult haz si ironie doar de putini stiute va bucurati in adancul sufletului. Si precum luminatul manu ii bucura viața fericitului cristian prin frumoase vorbe de laudă, asa si eu graiesc catre voi cu limba mea simpla de om nestiutor in multe din lumea asta: mai lasati in p m tema asta cu casele lui ioha, chiar nu v-ati saturat de atata c..at mancat de altii, trebuie sa va ghiftuiti si voi?

  • Draga Hampu,
   Slavita sa-ti fie generozitatea cu care ne impartasesti intelepciunea ta de om sarac cu duhul, intrecuta poate doar de stiinta limbii ascutite, ratacita in meandrele concretului.
   Chiar daca distinsa ta persoana califica tema fiind de c…t, tin sa iti amintesc ca vorbim de „facts” si declaratii publice ale persoanei in cauza. Acestea sunt la fel de reale precum problema mansardei.
   Daca imi permiteti insa o mica nuantare juridica, hotararea este in prima instanta, iar in eventualitatea unei hotarari definitive se va purcede la repararea situatiei.
   In cazul ioha, nu am avut parte de atata ravna juridica de a clarifica situatia cu exceptia cazului particular de a returna chirii nemeritate.

 8. Ati furat jurnalisti de la CanCan ? E ridicol articolul.

 9. in perioada 2021-2019

 10. Cu oarecare legătură cu subiectul, pe mine mă fascinează căsuțele astea. Stau și mă uit la poză și mă întreb unde încape un pod/mansardă, că par în general mici din exterior.

 11. Adica, doamnei Minsitru i se falfaie de LEGE!
  Numa’ buna de Minsitru la Sanatate, unde hotia, adica INCALCAREA Legii, e peste tot, a spus-o VV!!
  Credeti ca o sa mai auzim ceva depsre „mafia din Sanatate”, cum i-a cerut Zombie lui Barna dupa ce Premierul l-a demis pe VV!?
  NU.

  • respectele mele dna lili, dar imi spargeți urechile 😀 netiquette. respectati si dvs o procedură, toti greşim dar invățăm. altfel. ia cautați dvs pe google Louis Antoine de Saint-Just. a aplicat „dreptatea” Jacobinilor la sânge . afirmai ceva greşit si aveai şansa unui denunț si ghilotina te primea bucuroasă. intoleranța dusă la extrem duce la … „ura de după uşă”. Ocs Omul şi şobolanii

  • @Rat@ouille: Lasati-ma cu asta, de 30 de ANI acesti politruci ajunsi in fucntii inalte ne sfideaza facand ceva pe LEGI, NU isi tin promisiunile, aburesc cu Programe de guvernare pline de prom isiuni mincinoase, din care apoi NU FAC nimic, in timp ce ei si ai lor SIGUR isi fac averi uriase!
   NU, daca vom continua sa NU le cerem sa isi tina promisiunile, sa RESPECTE Legile, Romania va continua sa ramana o Tara SUBDEZVOLTATA, cu jumatate din populatie saraca, analfabeta supravietuind de pe o zi pe alta, cu copilasi mergand seara flamanzi la culcare, cu copilasi abandonand SCOALA, o Romanie ultima in UE iar ei vor continua sa ne minta cu aceleasi promisiuni goale, facand ceva pe LEGI!
   Asta VRETI?
   Eu nu, eu vreau sa vad o Romanie DEZVOLTATA, asa cum PROMIT politrucii in Programele de guvernare, vreau ca BANII PUBLICI din Taxele si Impozitele paltite de copiii mei sa fie in INTERESUL lor, al Cetatenilor Romaniei, NU al acestor jigodii ordinare!
   M-am saturat de minciunile lor, de SFIDARA lor de 30 de ANI!
   Asta TREBUIE sa le CEREM TOTI sa faca!
   Dvs asta vreti in continuare sa va minta, sa va fure, sa fiti sanatos!!!

 12. lectia e ca daca pierzi alegerile l-a primarie nu ai voie nici sa-ti faci curat in podul proprietate personala ! ( e PNL primarul ca sa stiti )

  • Sper ca doamna Ministru sa aiba „curajul” sa ne spuna ca, de fapt, si-a facut „curat” in podul casei!!!!!

  • @lili
   Hai ca ne-ai convins, te-ai ridiculizat destul si la articolul asta.

  • @Sincer: Poate stiti dvs, Doamna minsitru chiar „si-a facut curat in podul proprietate personala”?!
   Daca e asa, imi cer scuze!!!

 13. Daca amenaja o Belina ceva nu o mai deranja nimeni. Sunt blocuri in bucuresti cu 2 etaje sau mai multe neautorizate si nu le mai demoleaza nimeni.

 14. Probabil pulitia locala a fos trimisa de actualul primar ca sa ”descopere” ceva can-can pentru campania electorala. Acum ma intreb si eu, ce poti face intr-un pod de casa unde dai cu capul de tavan? Cel mult sa pui niste podea mai solida ca sa depositezi cutii cu documente sau alte obiecte care ocupa spatiul aiurea, cum face toata lumea de altfel (podul pe post de magazie). Acum a doua intrebare , ar fi ce au descoperit acei politisti locali in pod? erau cabinete de tratament sau niste simple camere de depozitare? Cum au incadrat podul acesta jos si fara geamuri la categoria mansarda? Doar prin faptul ca nu au gasit carnati si sunca puse la uscat pe sfoara ?

  • Și primarul ăsta poate trimite poliția locală înapoi în timp? Că asta s-a întâmplat în 2017.

 15. Dați-o încolo cu podul vostru! Ce mare lucru? Pentru o autorizație te inebunesc cu tot felul de acte , ba că nu-s bune, ba că mai trebuie.
  Ori te lași păgubaș, ori îi bagi în…. și riști.

 16. Aţi inceput, gata pauza?

 17. Până acum nu ați văzut?
  Este si g4media, pe bani de la pnl?

 18. Romania fara hotie dar cu hoti! 🤣

 19. Bine ca spitalele publice respecta toate masurile… intri in ele si cad pe tine. Stat penibil

 20. Cine zicea că jurnalismul de investigaţie a murit? Fascinant articol. Cât despre Miliţia Locală care a elucidat misterul mansardei ilegale, mirobolant. 😇

 21. Doamna e de la PSD?Sau doar apucaturile sunt identice?
  P.S. Cine fura azi un ou,maine va fura un bou.

 22. E clar, are probleme la „mansarda”!

 23. Cam rarut pe la G4 Media d-le Semeniuc? Daca tot o stiti pe asta ne spuneti si aia cu baiatul dragut preluat de toate partidele si fost sef la Unifarm din organigrama MS?

 24. ,, EXCLUSIV Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, sancționată în justiție din cauză că și-a amenajat ilegal podul clinicii din Oradea / Instanța a dispus demolarea lucrărilor efectuate fără autorizație ”
  Articole • 23 Aprilie 2021 • Sorin Semeniuc • 2.113 vizualizări •

  Un titlu din care reiese scurt faptul ca e vorba de o amenajare . Amenajarea este o operatiune ulterioara construirii . Pentru amenajare nu este nevoie de autorizatie de construire . Cititi legea .

  In poza prezentata nu se vede mansarda . Daca doriti sa fiti corecti g4media.ro prezentati o poza inainte si una dupa operatiunea de construire a mansardei .
  Mai mult ; un pod poate fi amenajat ca mansarda daca el din construictie a permis asa ceva . Adica a fost suficient de inalt .

  • @Adrian Popescu, aveti dreptate.. Uitandu-ma la fotografie acolo nu are cum sa fie amenajata o mansarda, dat fiind faptul ca de la podeaua podului si pana la acoperis, mai mult de 1,50 metri nu sunt. Am lucrat in domeniu si am vazut zeci de case identice. Daca era amenajata o mansarda, in mod sigur ii facea si geam pentru aerisire…. Si in afara de asta acoperisul era suprainaltat.

  • Pesemne că „amenajarea” nu a existat in autorizatia initiala… daca a existat nu mai avea loc nici procesul… dar, e greu cu logica, sau, este doar un exercitiu de diversiune…

  • Nu mai încercați sa manipulați…. pe google maps se vede ditamai mansarda…. si nu doar „1,5m”

  • @Ilie – „pe google maps se vede ditamai mansarda…. si nu doar „1,5m”” – Nu stiu unde vezi tu pe google ceva pentru ca pozele din google maps sunt din 2012, iar in locul respectiv nu exista nicio cladire acolo, doar niste ruine! Si, nu, nu e nici in google earth, tot veche e poza si acolo, deci despre ce google maps vorbesti?

  • @Ilie, Iliuta tata, eu m-am uitat la fotografia pusa aici pe site la stire si se vede din cer ca nu are mansarda… Si sa iti mai spun ceva, daca era mansarda ar fi trebuit sa fie ridicati pereti cu inaltimea cel putin egala a peretilor de la parter si atunci ar fi devenit imobil cu P+M, insa se vede clar ca nu e asa….

 25. Serios acum, e foarte bine ca se controleaza daca a facut ilegalitati. LA orice politician.
  Dar treaba asta este ridicola si penibila.
  Mai ramane sa ne anuntati ca a furat corcoduse cand era in liceu.
  Deci trollul ala care e primar pnl a trimis politia pe care o are in subordine sa descopere neaparat ceva, orice nu conteaza, la fel cum a facut trollul lui costel alexe cu sefii romsilva.
  Auzi – „amenajarea unei mansarde în loc de pod” :)))))

 26. BAI G4 !
  VOI A-TI DESCOPERIT ACOPERISUL „SCOLII”” !
  CE CHESTIE.S-A AMENAJAT FEMEIA PODUL CONSTRUCTIEI DE PE PAMANTUL EI SI DOMLE A INCALCAT LEGEA .
  DAR PE ALA DIN VRANCEA CARE PLATEA IMPOZIT 1/4 DIN CASA ,IL PUTEM PUNE PE ACELASI CANTAR?!?
  DEONTOLOGILOR.

  • In afara de scoala vietii, ca aia se stie ca e de baza la toti politicienii si sustinatorii lor.

 27. Eu stiam ca in interiorul casei, cladirii proprietate personala, poti sa faci modificari, fara a cere aprobarea serviciului de urbanism, atata timp cat de modificarile respective beneficiaza proprietarul cladirii si nu altcineva (chiriasi de exemplu). Alta era situatia daca adauga un etaj sau facea o extindere laterala.
  Adica daca eu desfiintez un perete intre 2 camere, perete care nu face parte din structura de rezistenta a cladirii, trebuie sa cer aprobare de la primarie ?

  Bravo G4m, formidabil, fenomenal, bomba zilei, ati facut si voi o stire dintr-un r…t. D-na ministru n-ar trebui sa va raspunda solicitarilor si nici pe la TV sa apara prea des, sa faca treaba la minister, asta conteaza.
  Daca este ilegal va plati amenda si va inchide podul.

  PS ce-am mai sarit hienele usliste sa muste !!

  • D-na ministru trebuie sa conteste decizia. Poate ar trebui sa-si gaseasca un avocat bun si sa dea primaria in judecata, este un abuz.

  • Nu poti sa modifici nimic din ce afecteaza constructia, pentru ca ai afecta structura de rezistenta si constructia in ansamblul ei. De unde stie proprietarul ca un perete intre 2 camere nu e de rezistenta? Ca daca n-ar fi il faci din rigips si acolo poti sa faci si sa desfaci toata ziua. Ma indoiesc ca preferata ta a facut mansarda din rigips.

   In plus, se pare ca duamna nu a modificat ceva, ci a construit. Ca asa zice in decizie. Dar na, de la partid nu v-a zis sa cititi, v-a zis doar ce sa scrieti fara sa ganditi.

  • @ce stiai tu……….
   Cum sa nu stii care pereti sunt de rezistenta ? Asta se vede din planul facut de architect, sunt peretii care sustin structura de jos pana sus. Peretii care despart anumite incaperi pe etaj, nu fac parte din structura de rezistenta.

   „In plus, se pare ca duamna nu a modificat ceva, ci a construit”. Ce sa construiasca, boulene ? In pod se urca pe o scara interioara, deci podul era deja mansarda. Cine o impiedica sa-si puna niste rafturi pt dosare ? Nu inseamna ca daca tu iti atarni carnatii in pod, trebuie sa faca si altii la fel.

  • @sincer. La ce anume te mai pricepi? Las-o pe asta cu construcțiile ca nu e pentru tine. Poate fi structura în cadre(deși nu e cazul) și nu e nici un perete de rezistență. Dar legea spune ca orice schimbare de destinație trebuie sa aibă proiect, expertiza tehnica. Foarte important proiectul, pentru ca vine un „expert” ca tine și pune un perete în mijlocul planșeului, ca acolo i se pare lui „ca arata bine”.
   Si încă un lucru, poate fi proprietate personala cum zici tu, dar dacă faci cabinet medical, cam intri în spațiu public.

  • @Dani
   Cladirea respectiva este proprietate personala, Policlinica d-nei ministru este locatar. Proprietarul are dreptul sa faca modificarile si reparatiile pe care le considera necesare in interiorul cladirii.
   Chestia pe care o lansezi, cu « apartine domeniului public » e dezinformare.

   Am transformat casa bunicilor mei, anul trecut, dupa plan facut de architect si inginer de stabilitate. Am daramat pereti care nu faceau parte din structura de rezistenta, si culmea am transformat si podul. Cu planul m-am dus la serviciul de urbanism pt aprobare, care mi-a spus ca n-am nevoie de aprobare, in aceste conditii, fiind vorba de renovare interioara, nu de constructie.
   Asa ca despre ce vorbim ?!

  • @sincer, în caz ca nu minți, îți pot spune ca ești victima unui neglijente în serviciu. De ce anume te-ai dus la primărie? Te-a trimis arhitectul? Crezi ca te-a trimis aiurea?
   Legea 50/91
   Este exclus de la autorizare:
   „a) lucrări de modificare, de reparare, de protejare, de restaurare și de conservare a clădirilor de orice fel, cu condiția menținerii aceleiași funcțiuni, a suprafeței construite la sol și a volumetriei acestora;”

  • @Dani. Nu, nu m-a trimis architectul, m-am dus din proprie initiativa, pt ca acea cladire e situata in Oradea, si nu in cartierul Velenta, ca Policlinica d-nei ministru, ci in centrul orasului si are fatada clasata, dar nu si interiorul. Architectul si inginerul m-au asigurat ca n-am nevoie de aprobare pt lucrarile din interior, dar am dorit sa am acceptul autoritatilor. Daca stiau ca votez USRPLUS, probabil ca mi se bagau bete in roate, asa cum procedeaza cu MS. Daca mergem tot asa, in curand administratia o sa ne ceara carnetul de partid cand apelam la serviciile lor.

 28. Acest articol nu este decat ”gangsterism mediatic”; cine a platit pentru acest articol? Putem gasi si o alta interpretare; primarul PNL care a castiat alegerile, a trimis o echipa de control ca de, nu a fost placut impresionat de candidata USR. Abuz de putere cumva? Fiecare poveste are mai multe interpretari, iar pseudo ziaristii romani raporteaza la ordin deoarece ziarismul pur nu tine de foame. Omul simplu nu intelege oricum si nici nu are standarde morale asa de ridicate…..

 29. Pentru asemenea articole „investigative” vreti voi 2% din impozit? Patetic! Va spun pa si voua cum am spus la Adevarul si Hotnews, v-ati tabloidizat si voi. Ce presa decenta, incisiva, obiectiva si independenta a mai ramas in Romania?

  • antena3, stiripesurse, ortodoxinfo si sputnik 😂

  • Trecand peste faptul ca asa-zisul ziarist de investigatie nici macar nu a mers pana la fata locului sa faca cateva poze cladirii, pe portalul instantelor nu apar informatiile despre care se vorbeste in articol. Nu apare nici adresa, nici ca e vorba despre un pod sau mansarda, nici alte detalii.

   Articolul spune „a amenajat fără autorizație podul în mansardă, după cum rezultă dintr-o sentință judecătorească pronunțată în 12 martie de Judecătoria Oradea” – foarte frumos. Si unde este textul acestei sentinte despre care vorbeste ziaristul? Era cumva in sala de judecata si a auzit sentinta cu mai multe detalii? Ma indoiesc.

   Cea mai plauzibila ipoteza e ca restul detaliilor au fost scurse catre presa de primarul PNL, continuand seria atacurilor sub centura ale PNL asupra partenerilor de coalitie. Rusine G4 pentru contributia la linsarea ministilor USR. Si, daca nu era evident, nici nu-mi trece prin cap sa redirectionez cei 2% catre voi.

 30. BAI ! FEMEIA ARE O AFACERE PE CARTEA PE CARE A INVATAT-O!
  SE COMPARA CU” BOASELE” ASTEA CARE AU DISTRUS SI VANDUT ROMANIA ?!?
  CE NESIMTIRE.
  PUNETI PE PAGINA ,IN FIECARE ZI,PE TOTI TRADATORII DE TARADIN ULTIMII 30 DE ANI SI SPUNETI OAMENILOR :
  FRAIERI ROMANI!!!!
  NU-I MAI VOTATI PE ASTIA CA UITE CE-AU FACUT …….SUBIECT SI PREDICAT.

 31. E clar. Nu este bună. La linșaj cu ea.
  E condamnată penal? Nu.
  Jurnalism de cacao.

 32. E manjita si cucoana asta pana peste urechi.
  Daca, dupa incompetentul VeVe, femeia asta e tot ceea ce are USR mai bun de oferit, inseamna ca e vai de capul lor.

 33. Dragnea face inchisoare pentru mai putin.

 34. Vai, vai, ce revoltați sunt postacii USR+ când sunt luați la puricat șefii lor. Băi slugilor, sunteți PENIBILI mă, PE-NI-BILI!!! Totuși, nu pot trece cu vederea faptul că g4media s-a umplut de postaci USR-iști, odată cu accederea partidului la Guvernare. Să înțeleg că au inceput să curgă banii?

 35. Cred ca e distinsul domn Bugarski.

 36. chiar eram curios cand apar mizeriile

  e clar pana nu vine isus pe pamant va fi greu sa se schimbe ceva in tara asta, si oricand se va gasi vreo baie neconforma , un balcon inchis sau nu stiu ce alta chichita birocratica, pentru care trebuie sa umbli cateva luni/ani dupa niste hartii pentru a face niste chestii nesemnificative

  din articol nici nu mi-am dat seama ce s-a intamplata acolo, ca a facut o amenajare in mansarda, ca a construit o mansarda …

 37. G4 Media, Rusine!!!! Ati inceput deja atacurile.

 38. Daca facea unu de la pesede chestia asta, urlau toti plusereii „coruptia ucide”

 39. Incepe linsajul mediatic al mafiei din sanatate.

  Ca Dan Voiculescu – Varanul a furat statul de cateva zeci de milioane de euro pe care nicio institutie nu le-a recuperat inca, nu mai vorbeste nimeni, dar ne intereseaza ca si-a facut dna. doctor niste scari la cabinet si nu avea toate actele.

  • Statul a confiscat de la varan terenurile si cladirile de „zeci de milioane”, toanto.
   Statul nu recupereaza banii pe ele pt ca pur si simplu nu valoreaza atat, pt ca statul le-a supraevaluat ca sa-l poata baga pe varan la bulau.
   Toanto

  • Băi postache obosit, turnatorul ăla are de returnat 50 de milioane de euro și anafu’ se scarpină în k.ur. Unde dreacu ai văzut tu că i-au luat terenurile? Mizerie comu(i)stă ce ești. Hai jet !

  • Deci acum, sa abatem discuția o viram spre Voiculescu. Statul i-a luat terenurile și o clădire care nu a avut nici o legătură cu terenurile ica. Citește sa vezi pentru ce anume a fost judecat.
   Ica a fost un institut privatizat prin aceeasta metoda(au fost mai multe) . Singurul care și-a luat condamnare a fost Voiculescu. Restul de beneficiari nu au pățit nimic(nu erau relevanți). Ica era printre puținele care au mai funcționat, majoritatea fiind închise de noii beneficiari. Citiți toată povestea, nu doar ce va place vouă.
   Probabil ca ești unul din aia care considera, ca dacă ești imposibilitate de plata a ratelor, banca sa îți ia casa și sa te pună sa plătești rate la diferența dintre banii care ți i-a împrumutat și prețul cu care a vândut-o (de obicei mic).
   PS. Ica înainte de privatizare nu era pe profit.

 40. Scheletele, scheletele.
  Nici fata nu prea o ajuta

 41. HA, HA, HA HA HA !
  MAFIEI II PLACE NUMAI HOTIi SI SPAGARII PESEDISTI !
  PE AIA II APARA MAFIA PATRONILOR PENALI DE PRESA PANA LA „TAIAT DE VENE” IN DIRECT…

 42. Avand in vedere data pronuntarii sentintei civile cu pricina(12.03.2021),termenul legal de redactare a hotararii judecatoresti si obligatia de comunicare a hotararii judecatoresti motivate in extenso, pare fie ca hotararea fie nu a fost redactata si motivata in extenso,fie nu a fost comunicata partilor ,desi a fost redactata si motivata,fie a fost comunicata partilor interesate care se afla in termenul legal de 30 de zile de exercitare a cailor de atac. Cu alte cuvinte hotararea judecatoreasca pronuntata in cauza nu e definitiva,termenul de apel de 30 de zile curgand de la comunicarea hotararii instantei de fond partilor interesate.
  Spun asta pentru ca in articol se faca referire la data pronuntarii minutei sau dispozitivului hotararii asa cum este redata pe portalul instantei(12.03.2021),ci nu la data comunicarii hotararii judecatoresti motivate partilor interesate,in vederea exercitarii cailor de atac.Intre cele doua date exista in uzantele practice o diferenta in medie de minim doua saptamani (dar de obicei intervalul de timp e mult mai mare) , la care se adauga intervalul de timp necesar comunicarii hotararii si inregistrarii la instanta de fond a dovezii de comunicare a hotararii judecatoresti partilor procesuale vizate.
  Din cele ce preced rezulta mai mult ca sigur ca hotararea cu pricina nu este definitiva in acest moment, motiv pentru care nu poate produce nicio consecinta juridica.Ea poate teoretic sa fie anulata sau reformata in calea de atac a apelului exercitat de partile interesate,in cazul de fata de doamna Ioana Mihaila.
  Deontologic nu cred ca este corect sa emiti opinii de culpa in baza unei hotarari judecatoresti care nu e definitiva sau despre care nu exista dovada ca e definitiva in momentul formularii opiniilor.

 43. Dacă asta este o știre de interes, eu sunt popă!

 44. Daca doamna era de la PeeeSeeeDeee, este ca era o stire cu mii de share-uri si sute de injuraturi la adresa doamnei ministru? Doamna a comis o ilegalitate, cel mai probabil cu buna stiinta, deci da, asta este o stire, mai ales daca acel ministru vine din aceasta parte a USR-ului, partid care se vrea mai catolic decat popa. Sa-ti cumperi un spital dupa nici 2 ani de cand ai avut primul, reprezinta o performanta de neegalat. Adica ce trebuie sa faca aceasta femeie ca sa va dati seama ca este o impostoare?

 45. Bhaaaa, ce îl mai atacau progresiștii pe dobitocul ăla de la PNL care făcut la fel, știți voi, pe ministrul Grindă… mama ei de dublă măsură

 46. Sa vezi daca amenaja mansarda in beci ce scandal era!:))
  G4, asta’i o ” investigatie” de kko, la comanda ” sponsorilor”! Ati devenit un stiripesurse al PNL. Turcan va fi Diana Tusa si Gorghiu =Dana Budeanu!:))
  Daca tot umblati pe portalul instantelor, ce se mai aude de procesu’ lu’ tata Citu pentru cele 50 ha de padure revendicate in fals? Pai se compara asta cu amenajarea unei mansarde in pod?:))))

 47. G4Media = Antena3
  Si uite asa ati pierdut un 2% semnificativ dar cu siguranta ati rezolvat problema finantarii prin astfel de articole la comanda si nu mai mizati demult pe cei 2% care sunt bani pentru seminte in redactie.
  Relevanta podului casei …. si amenda de 1000 lei, incercati altceva aveam asteptari mai mari decat de la antena3 dar se pare ca puteti cobora mai jos decat gadea.

 48. daca a facut doar modificari interioare, fara modifcarea acoperisului, ar fi fost usor sa intre in legalitate , insa se pare ca doamnei ministru nu ii pasa de lege.

 49. Mare stire in exclusivitate !
  Am aflat si noi ca ministrul sanatatii si-a reparat podul casei.

 50. Si uite asa, noi pe G4 amarati, furiosi comentand, ziaristii de la G4, guvernantii, primarii de Bucuresti sau Oradea, sau Cluj, sau Iasi, functionari si consilieri judeteni, etc., etc., ne petrecem – bun cuvant – viata prefacandu-ne ca suntem buni, destepti, realizati, ca am schimbat pozitia, imaginea, realitatea Romaniei in Balcani, Europa de Est, Europa, lumea civilizata si aia necivilizata si ca copiii nostrii vor fi fericiti sa traiasca aici. Sa fie profesori, medici, avocati, softisti, electronisti, AI-isti, conducand masini electrice pe drumurile asfaltate ale patriei admirand peisajul fara gunoaie, fara paduri ciuntite si garduri stirbe, fara rauri umplute de dejectiile marilor orase, fara orase umplute de gunoaile marilor firme de constructie. Nu, in trezeci de ani nu a crescut decat entropia aceasta vizibila, dezordinea care ascunde furtul si minciuna. Romania a ramas nesemnificativa economic, politic, cultural, neiubita, singura si invartindu-se in galeata ei fara sa vada ca nu este decat folosita ca o prostituata care nu vede alta solutie decat acest stil de viata. Singura realitate pe care o vad eu este banul ca ideal, cadtigat oricum ca sa poata copilul studia afara sau nestudia acasa dar sa o duca bine prin cluburi la mare si la munte si tu duioasa mama sa fii mandra de sotul interlop si de odrasla in BMW.

 51. Mai bine cu casuta curata asta decat cu o casoaie cu turnulete din acelea, stiti voi, asa cum am vazut eu pe strada bunicii, tot intr-un oras din Ardeal. Ma intreb cum aceea a fost aprobata, arata ca un monstru intunecat printre casute asa cum au fost ele de probabil mai mult de o suta de ani. 🙁

 52. Terminați cu prostiile…. a descoperit și jurnaliștii lui pește prăjit , apa caldă! Oameniii au muncit pentru ce au… au studii, nu sunt niște impostori.
  Care-i problema?

  • Asta spun si eu, ei au muncit in profesia lor, si casa asta noua si renovata nu sfideaza nici cu acel ”pod” nici restul caselor de pe strada. Dar daca vine unul cu bani din cersit si construieste, nu-l mai darama nimeni, nici de unde are bani nu-l intreaba si nici de arhitectura nu le pasa. Ca depasesc cu turnulete tuguiate regimul de inaltime, ;).

 53. 100 comentarii la un articol de cancan! Se vede ca rumoarea demiterii lui VV nu s-a stins complet (si la PNL si la USR). Articolele astea despre „imagine” sunt de umplutura pentru ca:
  1. Alegerile sunt abia peste 3 ani.
  2. Demiterile (gen VV) se fac pe considerente de lupte in interiorul PNL si USR+, nu dupa imaginea la electorat (altfel era Bode de mult plecat)
  Va recomand sa urmariti:
  1. Ce se mai voteaza in parlament (asta va afecteaza viata)
  2. Cine castiga in PNL si USR (de asemenea va va afecta viata)

 54. Cu cat este mai mediatizat plusereul cu atat aflam mai des ce oameni sunt in partid, se vede de la o posta ca plusere face parte din aceasi familie de partide cu traditie si cultura securista.
  Ca-i pnl, psd, usr-, udmr sau orice alt partid romanesc, toti sunt facuti din acelasi material, rahat.
  O tara de incompetenti si iubitori de mici, alcool si sa nu uitam muzica tiganeasca!

 55. Doar atita poate G4 despre d.na ministru ? Putin ! PS- NICI UNUL DINTRE VOI , NU A SPART NIMIC CIND A MODeRNIZAT APARTAMENTUL ? asta pt. pesdisti ridicoli ! LILI – Tu cauti sfinti in politica romaneasca .. n-ai sa gasesti ! Multumeste-te sa fie mai buni, mai decenti pt. inceput , decit criminalul PSD ! Care nu este mort , pluteste deasupta Romaniei !

 56. Ai comentat exact ca un postac neomarxist care duce asa multa lipsa de educatie incat nici nu stii sa citesti, sau poate esti doar un analfabet functional.
  Mai citeste ce am scris, am specificat clar „sau orice alt partid romanesc”.
  La altceva nici nu ma astept de la generatia de pluserei, sunteti prea prosti sa intelegeti lumea in care traiti.
  0 argumente doar atacuri la persoana, va comportati exact ca pesedistii si apoi va mirati ca va face lumea securisti.
  Trist este ca oameni tineri se lasa indictrinati de plusere cu ideologii comuniste, va meritati soarta.
  Popor de maimute lobotomizate, asta sunteti.
  Asa ma bucur ca-s roman doar in buletin si nu la caracter.

  • Mare roman, mare caracter. Tu stii ca numai un pluserist te poate contrazice. Te-ai deconspirat.

  • Daca ai avea un pic de cultura generala ai stii ca modul de reactie de care dai dovada face parte din profilul unui indoctrinat si extremist, atata timp cat ma acuzi ca sunt aurar inseamna ca esti de cealalta parte a baricadei, adica un pluserist.
   Atata te duce capul pe tine si pe restul romanilor.
   Numai de la plusere si aur ies caractere ca al tau, adica cine nu-i cu noi este impotriva noastra.

 57. O parte a articolului pune in discutie controlul legalitatii averilor pe care Constitutia Romaniei, -ca niciunde in toata lumea democratica si civilizata-il opreste ,sub pretextul ca se prezuma dobandirea licita a proprietatii.Problema este deci de necesitate de a revizui articolul cu pricina din Constitutie,iar procedura de revizuire a Constitutiei este una greoaie si comporta vointa politica,respectiv o majoritate calificata in Parlament-vointa politica ce nu exista pentru ca toate partidele au oamenii lor care ar fi afectati de revizuirea textului cu pricina din Constitutia Romaniei.
  Pe de alta parte ,dintr-o clinica privata medicala cu servicii complexe,ca cea in discutie, se poate castiga destul de mult de catre actionari si administratori cu titlu de dividende, chiar foarte mult daca societatea care administreaza clinica e profitabila.

 58. Eu personal nu vad nici o mansarda la exterior. Pare pod.